• trident
    Én úgy tervezem, nem veszek több Nevist, ha lehet.
    A Nevis egy dologban jó: alacsony a keretből el tudsz indulni.
    (Ezért volt olyan bot amit Hellinek is lett ajánlva, de nézd meg, az is a legolcsóbból, mert annyit megérhet)

A botot nem ismerem, ilyen orsóm van. Elvagyok vele amúgy, én is szettbe kaptam feeder bothoz: fél év alatt két spiccgyűrű jött le, az orsó néha nem kapcsol nyeletőbe, de ez nem komoly probléma, mert hallod ha nem vállt át. A fék nem olyan "sima".
    A no limit feeder szettel fogtam már néhány sportos pontyot (kb. 5-6 db. 1,9-3,5 kg-osat - nem nagyok, de gyakran ők még jobban húznak), nem tapadt le a fék, tehát a célnak megfelel, de azért az árért, lehet mást választottam volna...;)
    Összességben nem fogom egyiket nevis cuccomat kukába dobni, nem is fogok most semmit lecserélni, de a következő bot, orsó vásárlásnál mást fogok választani.

18 ezer forintból szerintem el lehet indulni viszont más irányba is.
    10 ezer forintos kategóriáig megnézném az energo team botokat. E fölött néhány ezerrel linkelt egy Prologic botot Firerock netán itt van például egy daiwa.

Orsóval már bajban vagyok. A keretbe belefér egy olcsóbb Okuma silvara (igaz egy csapágyas), energoteam vagy carp zoom, ennél drágábban pedig ugye Okuma.

Ha megengedsz néhány gondolatot:
    -ezért az árért össze lehet rakni szerintem egy jobb bot+orsó párost is.:)
    -Firerock favorizálni fogja a két részest, igaza is van, hiszen minél kevesebb az illesztés, annál jobban elosztja a terhelést. Én meg simán szavazok a teleszkóposra is (normál botnál a 3 részre), mert 4 kilóméteren belül van 3 jó horgásztó egy teszkós fila hátizsákba bepakolok és a tónál csak széthúzom, dobhatok is. Nekem ha kockatónál pecázok, akkor a mobilitás többet jelent egy pár órás pecánál nekem.
    -egy hal sem nézte meg még az árcédulát, de ha most pár ezerrel többet költesz, azzal lehet éveket vásárolsz.
    -mindig gondolkodj előre. Hol pecázol, mire, mit szeretnél. Mivel két bottal lehet pecázni, érdemes úgy kigondolni, hogy egy ugyanolyan vagy hasonló botot érdemes beszerezni később még. :)