Horgászat

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

trident
A nevis axum kezdetnek tényleg jó választás lehet, a C1-et meg szívesen megnézném...:)

Nekem nincs ilyen rossz véleményem, de igazad van, egyértelmûen vannak hátrányai (de egy pár órás pecánál én már sokszor vettem hasznukat).:)

Ajándékba kapott régi 60-120 gr-os bot (Byron?), egyszerû, olcsó nevis orsó, 30-as carp expert zsinór:

Mondjuk több ponton is szerencsém volt, hajlott már az egész bot, de kibírta.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Firerock
Ez a tele dolog elég veszélyes pálya...
Én óva intenék mindenkit tõle,még jó tele botot nem láttam,pedig volt a kezemben olyan is ami 30-40 ezer forint is. Hisz tudjuk,ahány "törés" annyi esély a törésre:)

Amit én ajánlanék az ebben az árkategóriában a Nevis Axum illetve most jött ki egy fantasztikus bot,ami sok évig kiszolgálna,az pedig a Prologic C1

\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"

trident
Ami nekem elsõnek az eszembe jutott, az egy nem túl drága, de már jó teleszkópos, 3,6 méteres, 3 librás bot. Könnyû hozni, vinni, le-felcuccolni, kis helyen elfér.

Egy szintén nem túl drága orsó kell még rá és lehet menni pontyra, amúrra, átszerelve lehet fenekezõ süllõzõ, vékonyabb zsinórral szükség törvényt bont alapon egy feltolós úszóra is alkalmas lehet, így azért szépen le lehet fedni a pecázás egy részét egy bottal, orsóval.

helli: én amatõr pecás vagyok, sõt! Túl sok bottal nem dolgoztam, de én is beleestem néhány hibába, amibõl jobb esetben tanul az ember.:)

Ha spórolós kassza van, akkor érdemes a nevis márkát megnézni, vannak szettek is: link. De lehet orientálódni az energotem felé: hirtelen például.

Ha a fenti webshopba körbenézel találsz 4000-8000 közt szerintem elfogadható teleszkópos botokat, bojlis botokat is bõven találsz, itt vannak talán a legnagyobb szórások az árban.

"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."

Firerock
Szia!
A LBS az nem a dobósúlya hanem egy tesztgörbe,a lényege(erõsen leegyszerûsítve) hogyha az általad kiszámolt súlyt emelsz a bottal akkor éri el a kívánt görbét.
Itt tudni kell hogy az "univerzális" tesztgörbe a 3lbs. Ez alkalmas mind (táv)dobásra,viszont fárasztásnál is jól dolgozik,tehát puha,kezdésnek mindenképpen ezt ajánlanám.
Innentõl magától értetõdõ hogy léteznek 3,5lbs botok amik a kemény távdobó botok(ez a keménység általában a 3,9-es bothosszal párosul,a bothossz is a távdobással van összefüggésben,ezt nem ajánlanám kezdésnek,nehezebb vele boldogulni)
Gyakorlatban a legpuhább botok a 2,5 lbs botok,ezekkel igazán nagyot nem lehet dobni,ezt kizárólag behordáshoz használják.

Összefoglalva kezdésnek nem venném meg ezt a botot,helyette keresnék egy karcsú 3lbs 3,60m hosszúságú botot. De ha az anyagi kereted megmondod akkor tudok ajánlani botokat amik voltak már a kezemben.

(remélem nem voltam túl hosszú:))

Szia!
Az ára 5 ezer lenne,használtan,teljesen makulátlan állapotban.
A 2,75lbs-ha jól tudom a dobósúlya?
Átszámítva 1,247kg-ez azt jelenti hogy ekkora sújt képes eldobni?(gondolom ólmot)
Utána néztem ennek a márkának a neten én is, ilyen botot nem találtam csak hasonlót,viszont újonnan elég borsos áruk van 12e-tõl egészen 30 ezrek-ig.
Firerock
Szia!
Sajnos nem találtam errõl a botról semmit. Legfõképp az ára az érdekes,mert ha azt megmondod akkor tudok még ezen kívül ajánlani párat,mert ezt nem ismerem

köszi, ilyen van is itthon, kipróbálom. remélem nemgáz hogy fonottra teszem fel

Sziasztok!
Párom most kezdi felfedezni a horgászat örömeit,van egy kiszemelt bot a számára egy Energo Team PreLude Boilie, 3,90m,2,75lbs. Szerintetek milyen,mennyire jó bot?

Köszönöm.
trident
Bocs, közben kimentem rágyújtani és elfelejtettem a végére írni, hogy...:)

Úgy, hogy az elõke a horoggal ne érje el a kosarat. Nem érdemes hosszú elõkét hagyni, mert gubancolódni fog. Talán egy 30 centire, de növelheted is a hosszt, de ne feledd, hogy túl "magasra" sem érdemes, hiszen bedobáskor zavarhat a túl hosszú "zászló".:)

trident
Úgy kérdezed, hogy mivel? Link. Vagy pedig kötsz egy oldalfület például (ha beírod a keresõbe vagy a haldorádón megnézed többfélét is találsz). Viszont érdemes monofilból kötnöd és egy nagyobb fület hagyj, hogy legyen tartása, vagyis álljon el a fõzsinórtól, ne tudjon gubancolódni.

Békés hal horgászatához, úgy hogy próbálgatod akkor szerintem a Horváth féle elõkerögzítõ jó lenne neked, olcsó, könnyen le-fel teszed, könnyen változtathatod (pl. az elõke hosszt).

iiigen most nézem a képet, ott visszadugja a karikákon. azt nem szoktam én sem, csak az utolsón.

lenne mégegy kérdésem (meg még lesz jopár szerintem), egy 2. horgot hogy a legokosabb feltenni az etetõkosár fölé?

Firerock
Irtó frusztráló lehet-.-

fifi
fogott a vendégem az etetésemen egy 6-os amurt ma...

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

alph4
Én úgy csinálom hogy a damil végét már nem dugom vissza végig a karikák közt, csak az utolsó alsóba akasztóm bele, így könnyebb megkötni és ugyanúgy szorul, 10év alatt kb 1x ha lejött. Meghúzni lassan a damil 2 végénél úgyhogy közben a szárhoz felcsúsztatom mielõtt teljesen meghúzom.

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

hali, egy gyors láma kérdésem lenne:

ha megkötöm a horgot (van rajta karika) ilyen kötéssel, akkor ugye a "fõzsinórnál" és a kis lelógó szarnál huzzuk meg, ugye? tehát nem a "fõzsinórt" meg a horgot fogom és ugy szoritom meg... logikus az elsõ eset, de valamiért akad úgy is néha... és ha nem is megy gördülékenyen a csomo meghúzása, attól még nem áll fennt a veszély hogy valamit elrontottam, és le fog jönni a cucc? kinézetre oké, teljesen karikás

Firerock
De kell mégegy,unokaöcsémnek oda akarom adni az egyik Longbow-t.
Vagy ez lesz,vaqy ami még esélyesebb a Nevis Legend Carp 8000

fifi
nemkell ez neked
a régivel is kivetted a 11-es amurt, bármi is van a botodon...

PROBLEM?

:D

Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...

Firerock
Sziasztok!
A Shimano Beast Master XT-A orsóról van valakinek tapasztalata?

Sziasztok!

Teljesen kezdõ horgász vagyok, egyenlõre nem ruháztam be nagyon, de folyamatosan tanulok, és ezzel bõvítem a felszerelésem. Most szeretném kipróbálni a feltolós úszózást, már elolvastam mindent róla, csak arra a kérdésre nem találtam választ, hogy a jelzõ ólom súlya mekkora lehet? Mi az a súly amit mondjuk egy 3-4kg-os ponty fel tud emelni és nem riad el tõle? Most tartok az úszó (8g) súlyozásánál, de ha kis jelzõólmot rakok, szinte alig emelkedik ki az úszóm, de a nagyobbnál meg tartok attól hogy elmegy a hal. Kérdésem az lenne hogy 1,4g-os ólmot rakok, azt fel tudja emelni a hal, nem köpi ki a csalit?

válaszotokat elõre is köszönöm!
trident
Jó a haldorádó, én is szívesen olvasom, még azt is megértem, hogy önmagukat reklámozzák, de hát ahogy Yeti is írta, lehet lapozni, nem kell mindent benyelni.:)

A termékeik nekem tetszenek, viszont drágállom legtöbbször, alapban propagálom a magyar termékeket, örülök, hogy több magyar cég is jól tud versenyezni ezen a piacon.

köszi a válaszokat
haldoradon az a baj hogy keresni nem nagyon lehet, de vannak jó dolgok. webshopot használjátok? vagy inkább személyesen boltban?

zmeor
nah akkor örülök, hogy nem lett vita belõle :D

amugy a cikkeik, már amennyiben kezdõ az ember, tényleg jók... szerelékek, kötések, mind jók vannak fent, meg érthetõen magyarázzák.

az a fránya reklám...egyébként nem tagadom nekem van tõlük termékem, de csak azért, mert nem találtam mást abból a kategóriából, még régebben és megmaradt azóta :))

nekem ami nagyon nem tetszik, hogy mindig amikor újdonság van, akkor azzal 20x több és nagyobb halat fognak, mint a régivel.. meg ugye a legendák, arról ahogy forgatnak

leszarom a konfigod...

trident
peca.hu

http://stég horgászmagazin

energofish.hu

ablog.hu

A fenti linkeken szintén elég sok információt, tippet, ötletet, leírást, cikkeket fogsz találni, érdemes megnézni. A haldorádón tényleg veszettül erõs a reklám, nem szabad készpénznek venni!:)

Abszolút nem illendõ, de több torrent oldalon fogsz találni horgászfilmeket, könyvet, újságot. Ha pedig megtetszik annyira az újság, támogasd õket és vásárold meg.:)

Frank99
mennyire igazad van.

ha itt lenne a haldó moderátora, úgy letörölne, mint a xart.

ezért utáltam meg -és még sokan mások- az amúgy hitgyülis csapat pofátlan marketingjét.......

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

fifi
korrektül írod
amíg a mód/technika/tapasztalat/tudás a téma, és úgy érzed tanulsz belõle, addig nagyon is rendben van a dolog, amint átcsap "fizetett reklámba" egyéb marketinges f@szságba, ott kell bezárni a lapot...

zmeor
a haldorado.hu -n találsz rengeteg cikket a kezdésrõl. Elég hasznosak arra, hogy belegyere. Csak arra figyelj (magánvélemény) hogy az eszetlen reklámot ne kajoljad be mindig. Szóval amíg a technikáról van szó addig olvass nyugodtan, de tudd, hogy nem csak haldorádós kajával lehet halat fogni. Remélem így nem sértek meg senkit.

leszarom a konfigod...

tudnátok nekem egy olyan weboldalt mondani, ami sok leírással rendelkezik "kezdõknek" ? ugy értem hogy kezdõ, hogy 1-2 éve járkálok, fogok is halat bõven, de pl nem vagyok teljesen tisztában azzal hogy mi az az elõke... ha jol tudom arra jó hogy a vékonyabb zsinór miatt az szakad le ha leszakad és nem az egész szerelék... pl errõl olvasnék, de nem igazán találtam rendes írást
meg a zsinórokról is olvasnék... stb

fifi
lobogó-forróvízbe bele, és lejön a bõre mint a fõtt krumplinak. apám le is tudja "sózni" bár én azt még nem próbáltam...

Firerock
Én nem szoktam halat hazavinni,de ha jól tudom sózni szokták

trident
Köszönöm, akkor felejtõs a téma, annyit nem ér meg.:)

re: Frank: nagyon sokan szeretik, nem véletlenül...:)

Bercy
Hogyan szoktátok megtisztítani a törpeharcsát? :)
Frank99
milyen pörkölt van belõle, álom....

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

fifi
halászjegy, + FM engedély...

trident
Szerintem pont annyit is ér. A lányok szeretik sütve a törpeharcsát, szokták is kérni, hogy horgásszak külön rá, de az rövid idõn belül unalmassá válik, ez pont jó lenne arra, hogy a stégnél beengedve egy darab kenyérrel össze lehessen fogni egy rakatot.

Firerock
1.490 Ft
:D

trident
Törpeharcsa csapda használatát halászjegyhez kötik? Kerestem a neten, de nem találtam az árát, tudjátok, hogy mennyibe kerül?

Bercy
Igen használom. Sok típus van belõle. A spro bojlis termékvonala.
Létezik bevonatos, ólombetétes (az nyilván elõtét és nem elõke), flourocarbon, sima fonott.
Tavaly még elég korrekt áron (nem olcsó de korrekt) voltak, idén nem tudom mennyit változott ez.
Firerock
Használod? Van merev bevonatos is?
Én most a Sufix Heavy Skint használom,nagyon jó kis zsinór,2000 Ft 20m
Nemértem mi történt velük most, minden zsinórom sufix,nagyon jók és nagyon korrekt áron vannak/voltak

Bercy
Ajánlom figyelmedbe a strategy zsinórokat.
Firerock
Nagyot kellet csalódnom a kedvenc zsinórgyártómban.
Az Új 2012-es bojlis elõkecsaládja irreálisan drága lett... 3500 Ft 10m zsinórért....
Gratulálok,menni kell a buta fox után...

fifi
helyes, helyes...

trident
Köszi a választ, én sem akartam feleslegesen pocsékolni a pálinkát.:)

fifi
ha nem akarod magát a pálinkát aromaként, akkor nem kell...

trident
Szeretnék magam csalit készíteni, például fokhagymás (kemény) kukoricát. Kell pálinkával felöntenem tartósítás végett, vagy elég vízzel felönteni?:)

alph4
Nem volt egyértelmû. :) Elsõnek Like utána alul lehetett szavazni, de legalább akkor lehetett volna osztályozni hogy 5 pont :D Na mind1, nyomtam rá!

▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350

Firerock
Megtennétek hogy dobtok egy lájkot a képemre?:)
(Keller Dávid és egy amur van a képen)

Firerock
képt vagy meg se történt!:D

fifi
thx... :)

fogtak a mostani vendégek is amurt. nem akkorát, mint a tied, de elég korrektet.

Firerock
Szentandráson tudok egy nagyon jót!
És jóval olcsóbb mint a #1808!!
(csakfék,egyre gondolunk!:))

eladóvá vált egy komplett horgászfelszerelés idõ hiány miatt.3 bot orsóval új zsinórral az egyiken fenekezõ szerelék van.Az elsõ bot egy Nevis promaxx carp bojlis bot 3.6m-es dobosúlya 3lbs, orsója egy Nevis Pantera 50 nyeletõfékes. A második bot egy Eurostar D-max match-bot 3.6m-es, orsója egy Viper 850DL nyeletõfékes. A harmadik bot egy Eurostar D-max tele170 pontyozó bot 3.5m-es orsója egy Shimano Alivio 4000Rb. 2 dobozom van de sikerült mind a kettõnek eltörnöm a zárát de ígyis használható ha nincs dobálva nem jön szét. A két doboz tartalma rengeteg mûcsali,villantók több mint egy km zsinór elõrefûzött bojlis szerelék egy régebbi orsó rosszabb állapotban de használható ezt ajándékba adom. Aztán még ólmok,uszok fenekezõ szerelékek ,tartószák rengeteg horog,forgó. Bottartó valamint egy Nevis botzsák is.Körülbelül ennyi lenne, képet e-mail-ban vagy msn-en szívesen küldök.ár.:45.000ft tel.:0630/319-27-96 e-mail:[email protected]
MSN:[email protected]