Horgászat
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nekem nincs ilyen rossz véleményem, de igazad van, egyértelmûen vannak hátrányai (de egy pár órás pecánál én már sokszor vettem hasznukat).:)
Ajándékba kapott régi 60-120 gr-os bot (Byron?), egyszerû, olcsó nevis orsó, 30-as carp expert zsinór:
Mondjuk több ponton is szerencsém volt, hajlott már az egész bot, de kibírta.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
Én óva intenék mindenkit tõle,még jó tele botot nem láttam,pedig volt a kezemben olyan is ami 30-40 ezer forint is. Hisz tudjuk,ahány "törés" annyi esély a törésre:)
Amit én ajánlanék az ebben az árkategóriában a Nevis Axum illetve most jött ki egy fantasztikus bot,ami sok évig kiszolgálna,az pedig a Prologic C1
\"Yesterday is history. Today is a gift. Tomorrow is mystery\"
Egy szintén nem túl drága orsó kell még rá és lehet menni pontyra, amúrra, átszerelve lehet fenekezõ süllõzõ, vékonyabb zsinórral szükség törvényt bont alapon egy feltolós úszóra is alkalmas lehet, így azért szépen le lehet fedni a pecázás egy részét egy bottal, orsóval.
helli: én amatõr pecás vagyok, sõt! Túl sok bottal nem dolgoztam, de én is beleestem néhány hibába, amibõl jobb esetben tanul az ember.:)
Ha spórolós kassza van, akkor érdemes a nevis márkát megnézni, vannak szettek is: link. De lehet orientálódni az energotem felé: hirtelen például.
Ha a fenti webshopba körbenézel találsz 4000-8000 közt szerintem elfogadható teleszkópos botokat, bojlis botokat is bõven találsz, itt vannak talán a legnagyobb szórások az árban.
"Ha ez az a szint, ahogyan ma egy állítólag civilizált ember értékeli a n?i szépséget, akkor az a véleményem a világról, hogy sunáznám."
A LBS az nem a dobósúlya hanem egy tesztgörbe,a lényege(erõsen leegyszerûsítve) hogyha az általad kiszámolt súlyt emelsz a bottal akkor éri el a kívánt görbét.
Itt tudni kell hogy az "univerzális" tesztgörbe a 3lbs. Ez alkalmas mind (táv)dobásra,viszont fárasztásnál is jól dolgozik,tehát puha,kezdésnek mindenképpen ezt ajánlanám.
Innentõl magától értetõdõ hogy léteznek 3,5lbs botok amik a kemény távdobó botok(ez a keménység általában a 3,9-es bothosszal párosul,a bothossz is a távdobással van összefüggésben,ezt nem ajánlanám kezdésnek,nehezebb vele boldogulni)
Gyakorlatban a legpuhább botok a 2,5 lbs botok,ezekkel igazán nagyot nem lehet dobni,ezt kizárólag behordáshoz használják.
Összefoglalva kezdésnek nem venném meg ezt a botot,helyette keresnék egy karcsú 3lbs 3,60m hosszúságú botot. De ha az anyagi kereted megmondod akkor tudok ajánlani botokat amik voltak már a kezemben.
(remélem nem voltam túl hosszú:))
Az ára 5 ezer lenne,használtan,teljesen makulátlan állapotban.
A 2,75lbs-ha jól tudom a dobósúlya?
Átszámítva 1,247kg-ez azt jelenti hogy ekkora sújt képes eldobni?(gondolom ólmot)
Utána néztem ennek a márkának a neten én is, ilyen botot nem találtam csak hasonlót,viszont újonnan elég borsos áruk van 12e-tõl egészen 30 ezrek-ig.
Sajnos nem találtam errõl a botról semmit. Legfõképp az ára az érdekes,mert ha azt megmondod akkor tudok még ezen kívül ajánlani párat,mert ezt nem ismerem
Párom most kezdi felfedezni a horgászat örömeit,van egy kiszemelt bot a számára egy Energo Team PreLude Boilie, 3,90m,2,75lbs. Szerintetek milyen,mennyire jó bot?
Köszönöm.
Úgy, hogy az elõke a horoggal ne érje el a kosarat. Nem érdemes hosszú elõkét hagyni, mert gubancolódni fog. Talán egy 30 centire, de növelheted is a hosszt, de ne feledd, hogy túl "magasra" sem érdemes, hiszen bedobáskor zavarhat a túl hosszú "zászló".:)
Békés hal horgászatához, úgy hogy próbálgatod akkor szerintem a Horváth féle elõkerögzítõ jó lenne neked, olcsó, könnyen le-fel teszed, könnyen változtathatod (pl. az elõke hosszt).
lenne mégegy kérdésem (meg még lesz jopár szerintem), egy 2. horgot hogy a legokosabb feltenni az etetõkosár fölé?
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
ha megkötöm a horgot (van rajta karika) ilyen kötéssel, akkor ugye a "fõzsinórnál" és a kis lelógó szarnál huzzuk meg, ugye? tehát nem a "fõzsinórt" meg a horgot fogom és ugy szoritom meg... logikus az elsõ eset, de valamiért akad úgy is néha... és ha nem is megy gördülékenyen a csomo meghúzása, attól még nem áll fennt a veszély hogy valamit elrontottam, és le fog jönni a cucc? kinézetre oké, teljesen karikás
Vagy ez lesz,vaqy ami még esélyesebb a Nevis Legend Carp 8000
a régivel is kivetted a 11-es amurt, bármi is van a botodon...
PROBLEM?
:D
Extreme¤Noise¤Terror -ANOTHER WAY- Viharsarok fastcore Két perc alatt értek én mindenhez...
Teljesen kezdõ horgász vagyok, egyenlõre nem ruháztam be nagyon, de folyamatosan tanulok, és ezzel bõvítem a felszerelésem. Most szeretném kipróbálni a feltolós úszózást, már elolvastam mindent róla, csak arra a kérdésre nem találtam választ, hogy a jelzõ ólom súlya mekkora lehet? Mi az a súly amit mondjuk egy 3-4kg-os ponty fel tud emelni és nem riad el tõle? Most tartok az úszó (8g) súlyozásánál, de ha kis jelzõólmot rakok, szinte alig emelkedik ki az úszóm, de a nagyobbnál meg tartok attól hogy elmegy a hal. Kérdésem az lenne hogy 1,4g-os ólmot rakok, azt fel tudja emelni a hal, nem köpi ki a csalit?
válaszotokat elõre is köszönöm!
A termékeik nekem tetszenek, viszont drágállom legtöbbször, alapban propagálom a magyar termékeket, örülök, hogy több magyar cég is jól tud versenyezni ezen a piacon.
haldoradon az a baj hogy keresni nem nagyon lehet, de vannak jó dolgok. webshopot használjátok? vagy inkább személyesen boltban?
amugy a cikkeik, már amennyiben kezdõ az ember, tényleg jók... szerelékek, kötések, mind jók vannak fent, meg érthetõen magyarázzák.
az a fránya reklám...egyébként nem tagadom nekem van tõlük termékem, de csak azért, mert nem találtam mást abból a kategóriából, még régebben és megmaradt azóta :))
nekem ami nagyon nem tetszik, hogy mindig amikor újdonság van, akkor azzal 20x több és nagyobb halat fognak, mint a régivel.. meg ugye a legendák, arról ahogy forgatnak
leszarom a konfigod...
http://stég horgászmagazin
energofish.hu
ablog.hu
A fenti linkeken szintén elég sok információt, tippet, ötletet, leírást, cikkeket fogsz találni, érdemes megnézni. A haldorádón tényleg veszettül erõs a reklám, nem szabad készpénznek venni!:)
ha itt lenne a haldó moderátora, úgy letörölne, mint a xart.
ezért utáltam meg -és még sokan mások- az amúgy hitgyülis csapat pofátlan marketingjét.......
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak
amíg a mód/technika/tapasztalat/tudás a téma, és úgy érzed tanulsz belõle, addig nagyon is rendben van a dolog, amint átcsap "fizetett reklámba" egyéb marketinges f@szságba, ott kell bezárni a lapot...
leszarom a konfigod...
meg a zsinórokról is olvasnék... stb
re: Frank: nagyon sokan szeretik, nem véletlenül...:)
Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

Létezik bevonatos, ólombetétes (az nyilván elõtét és nem elõke), flourocarbon, sima fonott.
Tavaly még elég korrekt áron (nem olcsó de korrekt) voltak, idén nem tudom mennyit változott ez.
Én most a Sufix Heavy Skint használom,nagyon jó kis zsinór,2000 Ft 20m
Nemértem mi történt velük most, minden zsinórom sufix,nagyon jók és nagyon korrekt áron vannak/voltak
Az Új 2012-es bojlis elõkecsaládja irreálisan drága lett... 3500 Ft 10m zsinórért....
Gratulálok,menni kell a buta fox után...
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
(Keller Dávid és egy amur van a képen)
fogtak a mostani vendégek is amurt. nem akkorát, mint a tied, de elég korrektet.
És jóval olcsóbb mint a #1808!!
(csakfék,egyre gondolunk!:))
MSN:[email protected]