• L3vi
    A mai napon pár horgászattal eltöltött óra alatt annyi esemény történ velem, hogy úgy gondoltam megosztom a fórumozó közönséggel...

A helyszínre érve szomorúan tapasztaltam az előző napi vízállás változását. ( a vízszint emelkedett, a víz jóval zavarosabb lett)

Úgy döntöttem, hogy a amíg elfoglalom magam a keszegekre, paducokra való úsztatással berakok egy finom fenekező szerelést sajttal, a márnákat célozva.Fél óra horgászás után a sajtra kapás jött amit akasztottam is. És ekkor hatalmas erővel találtam magam szemben.
    Az első és egyben utolsó kirohanásból egyből éreztem hogy nem a célhal vette fel a csalit.
    A hal egy lendülettel körülbelül 30-40 métert úszott folyással szemben egyhuzamban, fékezhetetlenül. Szerencsére akadók csak az ellenkező irányban voltak így nyugodtan elkezdhettem dolgozni a hal visszafordításán. Sajnos nem az akadóktól kellett volna félnem....
    Az első visszafordítási kísérletre a hal lemaradt...
    Mikor a szerelék partra került, a horog feletti szakadást megvizsgálva találtam egy zsinórhibát, aminek a szakadást köszönhettem.(Ilyenkor jön rá az ember , hogy jobb ha rászánja azt a pár percet horgászat előtt a zsinór megvizsgálására.

A történtek után úgy döntöttem jobb lesz ha a pár száz méterrel messzebb található köves részt dobálom meg körforgóval.

A pergetés jól kezdődött, pár kisebb domolykó után végre sikerült akasztanom már mérhető darabokat is. A szórakozást egyszer csak hirtelen egy hatalmas rávágás szakította meg. Apukámtól halottam , hogy ezen a részen van egy nagy önhal de nem számítottam rá hogy sikerül horogra csípnem, főleg hogy rabolni sem láttam.

A hal úgy látszik nem akarta megvárni amíg én rá pályázok így megkezdődhetett a nap második halának elvesztése.

Pár perces fárasztás után már úgy éreztem sikerrel szákolhatom a halat ,
    mikor megláttam először el se hittem, hogy mekkora (4-5 kg-ra saccoltam)
    De mikor még utolsó erejéből fordult egyet, és elindult egy akadó felé az ellentámadásomra a villantó kipattant a szájából.

A mai nap két kapitálisnak tűnő hal elvesztésével, és rengeteg tapasztalatszerzéssel telt.

Sajnálom a hozzászólás terjedelmét, de úgy éreztem meg kell osztanom.