Tőzsde - Befektetések etc
  • Palinko
    sorostól a 2008-as válság és következményeiről olvastam, de ott is leírta a reflexivitást etc. valóban nem fogsz könyvel kereskedni, de ha elolvasol párat olyan tapasztalatokhoz, nézetekhez juthatsz amit másokban évtizedek alatt fejlődött ki, és te is hasznosítani tudsz valamit belőlük saját nézeted kialakításában.

technikai elemzésben pont az a lényeg hogy mert sokan használják azért válik be néhol, persze rossz, vagy jó hírek az erősebb lap :D és azért ha nagyon mögé nézel a technikai elemzéseknek van valami, mint hogy nem véletlenül alakulnak ki a bizonyos formációk, mondjuk egy nagy emelkedést követően a kettős tető (tulajdonképpen egy M betű) alakul ki az azt mutatja hogy kifáradt az emelkedés és esés következik, persze ez a legegyszerűbb példa és sok más technikai elemzéssel kapcsolatban lehet felhozni ilyet, annyira én sem merültem még bele, hogy bonyolultabb dolgokat is elmondjak.

igen olvastam a papagájos nem rég volt, hát véleményem a dologgal kapcsolatban hogy azért figyeltek a brókerekre ne érjenek el valami állat eredményt :D és a papagájnak meg a legjobb részvényekből kellett választania, vannak ilyen erős papírok amiket vitt a február március óta tartó rali, így ezzel reklámozták a tőzsdézést meg az adott papírokat hogy még egy papagáj is meg tudja csinálni. persze ez sztem közel sem egyenlő feltételek ami egy versenyen elvárható lenne azért.

bank és bróker között van különbség a bank leszarja ha csődölsz ott a zálogod, a bróker pedig ha csődölsz nem számíthat több pozíció nyitásra ami számára nem jó