Tőzsde - Befektetések etc
  • Palinko
    #168
    szia, hát nagy tapasztalat nincs. de ha gondolod hosszú távra és bízol benne mind1 hol nyitod a számlát. ugye spread nézd hogy olcsó legyen aranyra. aranyt más tőzsdén jegyzik de arany Index re van mindenhol általában. vigyázz ne futures, legyen az határidő azt el kell adnod hónap végén, vagy bróker eladja ha lejár és újraköti, azt a bróker díjat (spread) bukod, hosszú távnál összejön.

    én brókernál mondom nézem ki bizstosítja, de ne feledd kis pénz (gondolom ezer forintról beszéltél, nem eurórol :))) ) és bármikor viheted ha érzed hogy váltanál vagy más feltétele jobban tetszik! paypal meg stb általában százalékos az utalási költség bróker nem is kér díjat, bank átutalásnál mindég van díjuk. de utánaolvasnék, ha belinkeltem fórum topicot akkor olvasd mert valaki izélt hogy nem fizették ki, de lehet csak nem olvasta el a szerződést vagy nem volt likvid tőke épp és csúsztak pár napot, de ugye pénzügyeknél én elvárom a szerződésben foglaltak betartását.

    egyenlőre én nem sok pénzel de gyakorlom, az én tapasztalataim inkább általánosak, könyveket bújom meg találok meg raktározom engem érdekel nagyon a befektetés ezért tanácsot adhatok, de ne feledd el tanácsot attól is kaphatsz aki nem ért hozzá és csak bróker ház embere és csábít. csak okosan és lassan ha a pénzedről van szó és hosszú távra fektetsz :)

    aranynál lehet hosszú táv nem lesz erős. ne feledd el válságkor jön az aranyláz és mindenki pumpálja a tőkét bele, ha felindul a gazdaság, valószínű átmegy a tőke valami más buborékba, de ha figyeled az árfolyamot meg tudod mit csinálsz lehet jól fogsz kijönni belőle, meg közben lesz más ötleted te is több lábon fogsz állni. vagy megunod és beteszed bankba kamatozzon a megtakarításod, vagy alapban más kockáztassa a pénzed az alap emberei tudásán (mert ugye általában nem vállalnak garanciát bank kevesebbet ad de inkább garantált)

    ha bátor vagy vehetsz még magyar állampapírt általában állampapír többet adnak mint bankok, de államcsőd esetén árfolyameséssel számolhatsz. most nem fogok poltizálni te megítélésed hogy hogyan döntöd el melyik állam hová fog tartani.

    sok az infó hagy ülepedjen, ezek voltak az első hirtelen gondolataim :)