CRYSIS
  • Ability
    Már elég régóta nem. Sőt, már rühellem az egész játékot! Eléggé undorító, hogy a nagy "PRO" játékosok csak bugokkal tudnak hozzájárulni a játékélményhez. Nem hiányzik nekem, hogy falon keresztül lőnek, nincs a fegyvernél lövésszórás, egyszerre 5 gránátot dobnak rám, vagy hogy beállnak egy helyre, ahol szó szerint átlő rajtuk az ember. Mindig is undorodtam ettől, bár könnyen megoldottam: én is használtam, és rend szerint szidkozódtak utána, pedig a kimondott csalást, például a fegyverszórást nem is űztem. :) Csak azért játszottam sokáig vele, mert első multis játékom, ahol kiemelkedő sikereket értünk el, sőt, nagyon jó volt a hangulat a csapatban. Minden nap összejöttünk, és elvoltunk. Aztán valahogy minden megváltozott. Egyre többen csaltak, használtak bugokat, és sokan a csapatból nem tudtak csak úgy alkalmazkodni, sőt, nem is akartak. A meccseken csak szidkozódtak, majd a kedvük is elment a játéktól. Én utána kicsit még játszottam, 1on1-be kezdtem. Ott nagyon jól elvoltam, amíg nem kaptam új netet. Ez után nem csak a pofátlan játékstílust kellett elviselnem, hanem az állandó laggot is. Na ez már nem nagyon tetszett. Megfosztott legjobb szórakozásomtól, az állva sznájpolástól. Publikon nem nagyon voltak olyanok, akik ezzel éltek volna. Nem is könnyű. Menni a sniper puskával és lőni célkereszt nélkül. Sokan nem is tudták elviselni, sőt, elhinni, hogy ez lehetséges. Pedig bizony, aki tudott bánni vele, annak legalább olyan szuperfegyver volt a kezében, mint CSS-ben. Na az új net után erről kellett lemondanom. Mert hiába találtam el, hiába vérzett, hiába kiabált, hiába játszódott le a "találat" animáció, mégsem sebződött. Ez pedig nekem nagyon nagy gyengém, hogy az ugatós kis francia vagy német kölköknek elég épp hozzám érnie, és már halott is vagyok. Persze nem azért, mert jobban lőnek, hanem mert nekik nincs bugos lövés, nekik mindig sebződik mindenki. Valahogy nem tudtam elviselni ez után, hogy az amúgy is előnnyel rendelkezők lenyomnak. Ez most lehet egós, de hozzászoktam, hogy csak 4-5 játékos volt, akikkel megizzadok. Netváltás után nem tudtam élvezni még a publikot sem. Mert ugyan mindig is szar volt magyaroknak a FarCry multija, de ezek után nálam az a vélemény alakult ki, hogy "ELVISELHETETLEN". Azért is szidom mindig, most is azért írok ilyen hosszú kommentet. :D

Pedig amúgy nem rossz kis játék, csak kicsit kellett volna törődni a multi részével, és nem lett volna itt gond. Talán még ma is játszanék vele. Na persze nem úgy mint régen, hogy egész délután, abból már kinőttem. Most semmi sem tud lekötni 1-2 óránál tovább. De néha benéznék, vannak még olyan játékosok ott, akiket nagyon kedvelek, és nagyra becsülöm őket. Nem csak azért mert kitűnő játékosok, hanem mert végig rendesek voltak, nem éltek vissza a bugokkal, ha gondunk volt, akkor vártak, akalmazkodtak, és amúgy viccesek voltak. :)

Próbáltam egyébként párszor benézni. Csapatból vannak, akikkel még most is tartom a kapcsolatot, és van, hogy benézünk kicsit. De nagyon ritka, mindig elmegy a kedvem tőle. Egyrészt a netem miatt, másrészt azért, mert azóta nagyon béna lettem. Egy mezei jack carver is lenyom, és nem élvezem.