CRYSIS
-
Konzol vs pc grafikailag összehasonlítva?
Egyik haverom nemrég bejárt egy pár üzletet Pesten és több variációban is látott konzolokat tv-re kötve, de azt mondta hogy ez elég is volt hogy végleg lemondjon róluk. Lehet hogy maximalista, de aszondja 400 000 ft alatt nem látott olyan hd tv-t amit megvett volna, mert borzalmas képet adnak. Azt mondja vibrál az egész, receg a 3D-s világ minden éle, satnyák a színek, kicsi a fényerő.
Egyedül egy 500 000 ft-os kijelző képe teccett neki de az is csak 82 cm-es volt, tehát nem túl nagy. Egyébként én is tapasztaltam, hogy az olcsóbb tv-knek nem jó a képe, vibrál az összes pixel, meg rezeg mint valami rossz kocsonya. Ilyenért nem érdemes pénzt adni.
Ezzel szemben már egy 22"-os monitornak tűéles képe van és normális az élsimítás is. Én nemrég vettem egy 30"-os full HD monitort amin már 1024-es felbontásban is virít a Crysis, nagyon szép éles és hibamentes a képe. Amúgy is egy konzolkonfiguráció jóval vérszegényebb, mint egy csúcskategóriás PC.
Ennek alapján kitalálhatod, hogy a konzol vs pc csatában ki lesz a nyerő a Crysis 2-t illetőleg. Bizony, van amikor az ikszboksz kapja a pofont...
Legfeljebb azok a játékok lehetnek szebbek konzolon amiket pc-re nem fejlesztettek csupán egyszerű átiratok mint pl. a Suffering, a Silent Hill 2 vagy a Call of Cthulhu.