CRYSIS
-
Azt hiszem mostantol kezdodik el igazan a Crysis (modok, engine-re epulo gamek) elete ugymond.
Kapkodtak a kiadasaval, meg is latszott rajta, hatalmas gepigeny, lassan erkezo patchek, keves support.
Warhead lokott egy szepet az allovizen, nagy reszet a bugoknak javitottak ezzel a kiegeszitovel, ez mar jo alapnak tunik amire lehet epiteni - elvileg nem sokara jon is az elso patch, kisebb javitasokkal es par uj cuccal, felhivatalasan ugy tudom CTF mod-al is, ami nagyon kell, es az atlagjatekosnak bonyolult PS, es a tul egyszeru IA / TIA kozott lesz kb.
A Crytek a Crysis-al tulzottan elorerohant, tul nagyot akart lepni, ami vegulis sikerult (!), csak ugye a brutalis gepigeny aran, igy foleg emiatt nem lett indulaskor tul nepszeru...
Gepigeny mostmar turheto, jovore kb a jatekosok 80%-nak futni fog siman a gepen.
Ezert irom hogy tulajdonkeppen most indul el a Crysis elete szepen lassan (!), mivel most sincs messze egy hasonlo letezo engine amibol ennyi mindent ki lehetne hozni.
Elore irom, foleg MULTI FPS-ekben gondolkozom, single jatekok annyira nem erdekelnek, kb 1-2 palya alatt kiszamithato es unalmas lesz nekem szinte mind.
BF3 talan, de arrol meg hir sincs, nemhogy megjelenesi datum.
Crysis-ban tenyleg minden adott barmilyen hosszu tavu modhoz.
Grafika nem fog elavulni (mivel nincs jobb(!) perpill es ha veletlen 1-2 ev alatt jobbat csinalnak akkor valoszinu annak a gepigenye is irrealis lesz jo ideig), nagy tajak, novenyzet, fizika, animaciok, fegyverek viselkedese, jo netkod, barmilyen jarmu (fold-viz-levego), stbstb...
Ha egy kicsit is tehetseges es kitarto csapat kezd neki, akkor kb barmi szinvonalas dolgot kihozhatnak ebbol az engine-bol.
Viszont nem akarok almodozni, en is azt mondom elhiszem ha kesz van es ha latom, de latok par mozgolodast modok / mapok kornyeken ami biztato, ugy tunik Warhead / Wars utan megindult jo uton lassan a gepezet felfele.
Par ujdonsag:
Map Pack (Bog, Africa, Station)
Map (Bloc)
[URL=http://www.crymod.com/thread.php?threadid=38884]Map (Troy "Trojai Falo"-val)[/URL]
[URL=http://www.mycrysis.com/newsdetails.php?news=38787]"Extran" modolt szerver[/URL]
MechWarrior mod (75%-osan kesz)
Deathrace mod (Carmageddon / 1nsane -hez hasonlo autos)
Es persze amit a legjobban varok, Crysis motorra egy realisztikus "modern hadviseleses" FPS:
Casus Belli mod (kb fele van kesz, talan decemberben mar kijon az elso verzio)
(Crysis Warhead topicba is mar irtam rola)
Casus Belli mod pixs
Osszefoglalva a lenyeget, sztem a kovetkezo jopar evben meg nagyon sok modot, mapot es egyeb Crysis engine-re irt cuccot lathatunk valoszinu.