CRYSIS
-
Spirit #2210 Veszel egy tip-top konzolt, hozzá a game-eket, amik 2x drágábbak,mint pc-n, veszel hozzá bill-t, egeret, azokat se két ft-ért, és az egész cucc árának 2x-eséből egy normális tv-t, jah meg egy 5.1-es hangcuccot. Ha normálisan akarsz gameelni persze..mennyi ez?fél millió? Jah, és 5 évente konzol csere, 5 év múlva a tizedét sem éri a konzol, ha el akarod adni,mikor kijön az új..Melyik is az olcsóbb? Ráadásul a célközönség a konzolnál nagyjából a 10-20 közötti korosztály, abból is az iq fighterek, akik miatt pl a cod2-őbe gránátjelzőt, radart kelleett betenni a hülyegyereknek, hogy tudja hol van éppen.(és ezzel jól elbaszták a kedvenc játékomat pc-n is)
Helyette PC-n az aktuális középkategóriát követem, jelenleg egy 7600gt-m van agyonhúzva, veri a 7800gt-t, egy 3800+-as x2-es, ami 5000+-nak van meghúzva..jövő év végén veszek egy 8800gtx-et, és már beelőztem az xbox360-at, ami addigra fog csak elterjedni.És ugye a köv. konzol nagyjából 5 év múlva jön, addigra a pc-k...
A másik verzió,hogy valaki félévente megveszi az aktuális csúcsvga-t 150k-ért. De kérdezem én: Az előző kártyádat szétvered, vagy megeszed? Fél év múlva az legalább 120-130-at fog még érni, és 20 k rádobással megveszed az aktuális csúcskártyát ismét...
Szóval iagzából a pc vs. konzol dumának értelme nincs. Aki azért tart otthon valamiféle gépet, hogy néha kicsit agymentes környezetben levezesse a feszültséget, annak talán jobb választás egy konzol, de aki mást is csinál a gép előtt, esetleg színvonalasabb játékkal akar játszani, az pc-t vesz. Én el nem tudnám magam képzelni a nappali közepén ücsörögve egy tv előtt game-elni. Ha játszok, szeretek félrevonulni.(jah, projektor, moziszoba, és félre vagyok vonulva...pár milkáért:D )