Ember, nem szoktam sértegetni senkit, de te egy akkora barom vagy!
"TÉNY: Eredeti XP követelmény MS szerint:
-PC with 300 megahertz or higher processor clock speed recommended; 233 MHz minimum required
-128 megabytes (MB) of RAM or higher recommended (64 MB minimum supported; may limit performance and some features)
-1.5 gigabytes (GB) of available hard disk space*"
Erről csak ennyit:
Van 1 COMPAQ DeskPro Intel Pentium II-es gépem 1998-ról, írom az adatait:
PII 266 Mhz MMX
3x32 MB SDRAM
6,5 GB Winchester
4 MB Ati Rage Pro Turbo AGP Videókártya
Ezen a gépen futtatok Windows XP-t /Eredeti angol nyelvű, SP1-es 2002-es verzió/ Telepített mérete 981 MB
Namost ezen a gépen memóriarezidensen van:
- F-Secure client security
- StyleXP
- Ati Driver
- Nero InCD
A a teljes winchester NTFS tömörítve van ami extra lassulást okoz. Minden partícióm NTFS. Ja elfelejtettem megemlíteni.... 3 Partícióm van: WinXP /1,2 GB/ SWAP /850 MB/ Egyéb /3,9 GB/
A bekapcsolástól a /megváltoztatott/ logon screenig 23-27 másodpercet kell várnom, a bejelentkezési folyamat úgy 17-21 mp. XtremeXP vizuális témát használok /www.themexp.org/, az XP vizuálisan "legjobb megjelenés"-re van állítva.
A Windows a 96 MB RAM-omból 56-ot használ, alapállapotban és további 112 MB-ot swapel.
ÉS:
Ha kikapcsolom az F-Secure Client Security-t, és a megjelenést legjobb teljesítményre állítom, QUAKE 3 ARENA-VAL jáccok AKADOZÁS NÉLKÜL /valamivel minimum feletti grafikai beállításokkal/.
A gépem kb 6 óráig bírja, utána kb 351 MB SWAP fájl méret után kiírja a task barban tálcára téve a Q3A-t, hogy "A virtuális memória minimuma túl kicsi...." a többit remélem tudod, ha meg ennyire se ismered az XP-t mi jogon fikázod. Rákattintok, majd a Q3A bezárása NÉLKÜL nüveli a swap méretet, ami további másfél óra játékidőt biztosít nekem mielőtt tényleg kilépteti, annyira megterheli a gépet.
Aki nem hiszi, komolyan mondom, ha eljön hozzám megmutatom neki, mert nem kamu. Csak azért nem írom ide a címemet mert az SG regisztrálási feltételekben elfogadtam hogy nem írok fórumba személyes infót, de bárkinek megadom privi üzenetbe a címemet, ha látni akarja hogy nem hazudok. A gép full eredeti config, a vinyó lett benne kicserélve 4,3-ról 6,5-re és nem lehet se hardveresen se biosban felhúzni a procit.