• greywolf
    Helló mindenki!

Olvasva néhány láma (pl. Equ) hozászólásait nem tudtam megállni, hogy ne szóljak hozzá.

VISTA BUKTA: Bukta lesz, relatív és abszolút értelemben is. Mi a helyzet most a win 2000-rel? Annak ellenére, hogy nem supportált, a cégek kb. 40-45%-ban ezt használják, ergo ennyien nem álltak át XP-re. Mi lesz a Vista esetében: brutális hardver igényű oprendszer, reletive kevés újdonság, azaz a meglevő hardverek biztos cseréje.
    Szerintem cégeket tekintve a Vista elterjedtsége több év alatt sem fogja elérni a 15%-ot.

Az MS már most gondban van a Vistával, nem csoda hogy a egészet újra kelett írniuk (gogle keresés: Visata reset)

SCRIPTING: Marhaság, hogy a windows jól scriptelhető. Vagy talán elfelejtetted, hogy a MONAD kimarad a Vistából? (keress rá a Googlén)
    A win scriptelhetősége nulla a Linux/unix scrptekhez képest

INGYENES JÁTÉKSZR: jahh, a hozzáértő megszólalt :) Nézegess statisztikákat, talán magadtól is rájössz mekkora diletáns vagy (kezdésnek: www.netcraft.com))

PDA, Smartphone: A windows nyomul kétségtelen, de ez kb. addig fog tejedni amíg az elős komoly vírus meg nem jelenik a windows mobilos változatása. Elég nehéz lesz majd eladni az embreknek, hogy vegyenek vírusírót a mobiltelefonjukra. meg az autójukra. meg a házukra. MÁSRÉSZRŐL MÁR MOST IS TÖB LINUXOS SMARTPHONE VAN PIACON MINT WINDOWS-OS
    Rakás linuxos mobil eszköz van, és egyre több lesz. Motorolának szinte az összes új telefonja Linuxos.
    Nézegesétek:

linuxdevices.com linux smartphones

LINUX 13.7% WINDOWS MOBILE 4.5%

TÖBB WINDOWS ADNAK EL MINT LINUXOT:jahh, valóban csak tudod statisztikák mögé kell látni. Volt erről egy jó cikk, ha megtalálom bemásolom majd, a lényeg:
    -a helyzet a Linuxnak kedvez, jlenleg forgalomban több windows terméket adnak el mint linuxot, de
    -a linux szegmense kb 2X olyan gyorsan növekszik mint a windows, e miatt kb. 2009 környékén ÖSSZES ÉRTÉKÉT TEKNTVE a Linuxos piac nagyobb lesz mint a windowsos valamint
    - a jelenlegi Linuxos adatok is csak becsületek, mert az ingyenes letöltések számát és az ezekkel bonyolított forgalmat még csak becsülni sem tudják.

uff, greywolf voltam.