greywolf#147
"nekünk viszont csak némi upgrade kell a gépek kb egyharmadán..."
Node akkor mégis mennyi 30-40 millió ?:)
Még ebből is köjönnek a hozzáértő rendszergazdák :)
"linuxnak ebben jó évtizedes lemaradása van) akkor vehetünk tivolit, szervereként kb 200 rugó"
Mondjuk Zen és Novell Linux? Esetleg más?:)
Van alternatíva.
"valószinűleg mi is arra jutnánk mint münchen, hogy vehetünk vmware-t, telepitünk bele xp-t aztán használjuk tovább őket évekig."
Ezt megint csak handabandának tekintem addig, amíg nem írsz linket, cikket. Ilyen ellenőrizhetetlen Microsoftos szövegeket légyszi támaszd alá valamivel.
"OK, 2001-ben is ezt mondtátok az XP megjelenésekor..."
Nem tudom, én nem mondtam, de ezen tényleg nincs értelme vitatkozni :) 3 éves becslésre mondtunk két számot és kész. Szerintem a Vista az edigi windowsok sikeréhez képest óriási bulta lesz, aminek a fő okai:
-kevés újdonság (mondjuk egy ME-XP vagy 98-2000 váltáshoz képest)
-iszonyatos hardverigény
-rengeteg bug, ne felejtsük el, hogy egy év óta az egészet újraírják, ergo amit kiadnak az majd megint egy nulláról felépített cucc lesz
-nyolc fajta variáció, őrület
-ár (?)
"béta követelményei, még soha semmilyen hivatalos követelmény specifikáció nem jelent meg a végleges termékről. (amiben pl a jelenleg autostartos service-ek fele default-ból ki lesz kapcsolva)"
Ez tiszta sor, ezért írtam hogy becslés. De az szinte biztos, hogy 3GHz alat nem úszod meg :)
"miért irogatsz ilyen égbekiálltó marhaságokat."
Magyarázd el légyszi:)
"Ezek után meglepődik valaki, hogy neked nem nagy különbség, hogy a linux tizszer annyi helyet pazarol el ugyanarra?"
Monddcsak nálatok hány image van? Nálunk a legnagyobb ügyfélnél 350 gépre jut 6 fajta, darabonként kb. 5Giga. Szóval a veszteség tényleg hatalmas :)
"persze, hogy tudok. Akár telepítőfileonként is tudok, igy maga a telepitő cd is legenerálható forrásból. "
Légszi fordíts nekem egyet, ami backdoor mentes :)
"pipe-olást jelenti, ezek viszont valóban COM-on keresztül scriptelhetőek"
Tudod, pont e miatz univerzális a dolog, és lesz még használatban 20 év múlva is, amikor a kis objektumaid már sehol sem lesznek :)
Vagy esetleg a következő API-ban átnevezik őket, és hegesztheted újra a scriptjeidet :)
"Nyisd ki a szemed. "
Igen?
"Linux lassú indulása"
Engem nem zavar, lehet, hogy nálatok a winfos szerverek gyakori indítása miatt a gyors felállás előny, de a linuxoknál nem kell újraindítani.
Ugye a dolog onnan indult, hogy belinkeltetek egy gagyi statisztkát, mely szeint a linux lassabban indul el mint a win, deén eleve kétlem, hogy ez így lenne :)