Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
  • lammaer
    #517
    Háááát... szerintem adj esélyt a fullnak, és nézd meg ott is hogy ennyire unalmas-e :)
    A nehézségi fokozat se mindegy, én nyomtam egyet normalon és senki nem akart megtámadni, most tolok egyet egyel nehezebb fokozaton és eddig a 3 vezető birodalom esett nekem, messze jobb űrhajókkal mint ami nálam rendelkezésre áll. Az elején úgy tűnt, el fogom bukni a meccset, de azért nem adtam fel. Sikerült az egyik fajjal békét kicsikarni, és idővel átállitani az én oldalamra. Aztán - mivel a hajóim gyengébbek de gyorsabbak voltak - a frontális csatákat elkezdtem kerülni: épitettem gyenge de nagyon gyors (6-7 lépés/kör, mig az ellenség flottái max 3-al mennek) "kalózhajókat" és elkezdtem bontani az ellenség hátországát (bányák, fegyverzet nélküli ürállomások estek áldozatomul) igy az ellen flottája a saját hátországában kergetőzik velem. Igyekszem elfogni a védtelen csapatszállitóit is, igy nem tudják betámadni a bolygóimat.
    Egy két felturbózott harci űrállomás is sokat segit, ezeket a frontvonal kulcspontjain helyeztem él, és a segitségükkel éppen hogy sikerült egy-egy ellenséges csapásmérő flottát semlegesitenem.
    Közben volt egy galaktikus esemény: minden fajnak adnia kell 2 techet a többieknek - na itt fordul a kocka, mivel pont olyan fegyvert kaptam, ami igy felhozott a többiek szintjére, úgyhogy most készül a daráló. Az ellenségek a grafikonon még mindig erősebbek mint én, de érzem hogy most jön a kutyára a kamion :)
    Nagyon sokat kellett sakkoznom a hajókkal, de úgy néz ki beérik a gyümölcse.

    Egyetlen bajom mostanában, hogy amig csak a saját bolygóim voltak meg, folyamatosan plusszban voltam pénzügyileg, de ahogy uralmam alá sikerül hajtani egy-egy ellenséges planétát, egyre rosszabbul állok ezügyben. Nem teljesen világos miért - lehet az újonnan elfoglalt bolygókat át kéne alakitanom ilyen "vegyes" bolygókról specializáltakra...