Galactic Civilizations 2 : Dread Lords
  • PetruZ
    Az 1.31 miatt újra elővettem a játékot, és "sajnos" újra elkapott a "csak még egy kört"-betegség is, ami munkanapokon a másnap kora reggeli 6 órás kelésnek egyáltalán nem kedvez. :)

Szóval nálam az 1.2 kimaradt, az 1.1-el játszottam utoljára, így újdonság volt, hogy pl. egy régi sirámom (terv upgrade esetén leszedett mindent a hajókról) már megoldódott, de egyéb kirívó dolgokat még nem vettem észre. Kivéve az alábbit...
    Elkezdtem egy free játékot, öt + egy saját nagyhatalom, közepes méret, minden más default, én a terran-okat választottam (mint általában). Szóval teltek-múltak az évtizedek, lassan persze én lettem a legnagyobb hatalom, két másik játékos már ki is esett (egyik az én "kezemtől" ;) ), plusz kisebb fajok is előbukkantak, de gyorsan eltűntek a történelem színpadáról :) - kivéve egyet. Akkor tűnt fel a dolog, mikor az utóbbi negyedéves jelentésekben rendre ő szerepelt az első helyen. Kicsit jobban ránéztem a központjára, és akkor láttam, hogy négy iszonyat brutál battleship-je van, egyenként vmi 150 körüli támadó- és védőértékkel (lézer + rakéta + lövedék összesen). A mostanság épülő legnagyobb (huge), legerősebb, saját tervezésű hajóim talán ha a harmadát-felét el tudják érni ezeknek. Igaz, az én vesszőparipám általában elsősorban a diplomácia és a miniatürizáció :), de a fegyverrendszereim is (már) a legjobbak az egész galaxisban, szinte minden téren, mégis messze vagyok még ettől a szinttől. Nem csoda, hogy mindenki tojik ettől a kis néptől (én mondjuk nem, hamarosan le is teszteljük, az önbizalom nagyobb-e, vagy a stratégiai tudás ;) ). Mondjuk emlékszem, egyszer jött egy hír arról, hogy kiástak egy idegen hajót, de azért nem gondoltam volna, hogy ilyet és ennyit... :)