CFOS Speed – azaz, hogyan kell okosan programot írni
-
Az egész annyival indult, mint mindenki másnál, hogy kicsit előítélettel felrakja az ember a programot, tudja, hogy csodát nem várhat, de azért reméli a megváltást. Tehát megcsináltam a nagy tesztet jobban odafigyelve szépen beállítva a dolgokat és valóban hoz eredményt a valódihoz képest…
És akkor most jön a nagy DE! :
…felkerül a program, az ember tesztel, minden rendben, jobb is egy kicsit, adott esetben sőt, sokkal jobb, mint volt és az ember örül, hogy igen, nagyon oké.
De nézzünk mélyebben a dolgok alá!
Tudni kell, hogy nekem a CFS program telepítése előtt, ha a sávszélesség max kihasználása mellett (töltöttem le ezerrel) játszottam, akkor a pingel felment 100 felé, de a 200 SOHA nem érte el, illetve ugyanígy maximális letöltés mellett a különböző szerverek pingelése is 200 alatt maradt. Természetesen 100 felett átlaggal ugrált.
A CFS okosan van megírva.
Már telepítés végén – első indítás előtt – közli, hogy ugyan már engedélyezzük a TCP pár okosságainak átírását, mert hogy akkor nekünk mennyire jó lesz. Meg is teszük, mert jóhiszeműen hiszünk ennek a csodának, PIPA marad és akkor tovább.
ÉS AKKOR JÖJJÖN A TESZT!
De előtte még a gyorsmenüjében ott figyel egy okosság, ami arra hivatott szolgálni, hogy az úgynevezett „optimalizált” folyamatot BE vagy KI kapcsoljuk. Nyilván tesztelésünk folyamata ennek az OKOS menünek a ki/be kapcsolásával fog történni.
------------------------------------------------------------
Előtte jegyzem meg, hogy HÁLISTENNEK voltam olyan okos, hogy még egy darab CFS program feltelepítés előtt megnéztem 2 számomra nagyon fontos dolgot, bár ezekből is nagyon sok mindent sikerült majd levonnunk. Az egyik, hogy NÁLAM maximális letöltés mellett (ez nekem egy 180-190-es átlagot jelent) pingeltem egy pár szervert megszakítás nélkül, illetve játszottam egy online játékkal.
------------------------------------------------------------
Megnéztük, nyugtáztuk, elismertük.
Program telepítés, elindulás, fut. Hát akkor lássuk.
Az adott ábrák, melyeket készítettem sok mindent elárul, de a lényeg az, hogy egy ICI PICI átverés van a dologban, hát akkor lássuk:
A lényeg a következő TAPASZTALATOM SZERINT! A CFS még telepítés előtt átírja a TCP beállításokat úgy, hogy optimalizáció kikapcsolása esetén drasztikusan rosszabb legyen a netünk minősége, mint optimalizálással, vagy mint ha nem használnánk UTÓLAG a programot. Tehát a program úgy van megírva, hogy ha már felraktuk és használjuk, akkor kényszert érezzünk a használatára, mivel utólag már hiába csinálunk system restore-t a program már eleve úgy hozza létre az új rosszabb – de a program által használt optimalizáció(-VAL) révén JOBB, mint az eredeti – netkapcsolatot.
Nem volt kedvem átfogalmazni, aki érti érti, aki nem nem, de SAJNOS ez tény amit leírtam.
UI: Tehát CFS használatával tényleg jobb eredményt lehet elérni, mint az eredeti beállítások, csak a gond ott van, hogy a program telepítése után a nem használatával vagy eltávolítása után rosszabb lesz, mint mielőtt kipróbáltuk. A PROBLÉMA CSAK EZ!
Persze lehet, hogy tévedek... de akkor hol?