291
CFOS Speed – azaz, hogyan kell okosan programot írni
-
#11 Sztem, csak simán beakadt neked valami, vagy össze-vissza krekkelted...
-
#10 Nem gyártom, egyszerűen megnéztem és tény. Miután a CFos Speed uninstall után (meg system restore) megnéztem a full letöltés melletti játék pinget, még mindig 1000 maradt, mint az optimalizáció kikapcsolásakor cfos mellett.
De hálistennek van egy programom, windows xp sock fix, ami vissza állít mindent windows xp defaultra és miután lefutattam meg restart minden a régi lett. TEHÁT KÉRDEM ÉN, miért történik pozitív változás (vagy valódi cfos előtti állapot) a windows xp sock fix lefuttatása után miután uninstalláltam a CFS-et? Csak ennyi a kérdésem... -
Zsoldos #9 Ooo... Amit irtal hulyeseg. De legalabbis a kovetkeztetesed biztosan az. Kb 20000 fele tcp optimalizalo progi van, ha nem tetszik, ahogy a cfos atirta vissza tudod allitani defaultra. Bar ketlem, hogy az olyan nagysagrendekkel jobb lenne, sot igazabol az eredeti setting eleg szar, mert lanra optimalizalt ertekeket hasznal es annal barmi jobb..
ne csak 1 rendszeren eszlelt tapasztalatok alapjan talalj ki dolgokat, osszeeskuveselmeletet gyartani plane. -
#8 Nem olvastátok végig! Én is azt írtam, hogy ha felrakod van javulás, de ha leszeded, drasztikus változás lesz negatívan... nem olvastátok végig, mert ilyen nem mondtam, hogy: "egyáltalán nem hoz javulást!" ilyet nem mondtam, plíz olvassátok el, hogy PONTOSAN MIT ÍROK! Ne csak dobáljatok egy ránézéssel!
PLÍZ! -
#7 Szerintem is gügyeségeket beszélsz, sőt kihámozva rágalamazol. Fentvolt nekem is, letöltésre nagyon tuti, játékra már nem. Én leszedtem, most jó játszani is, és tölteni is. Mint nélküle. -
#6 rühellem ezt a progit -
#5 Faszság...
1000 éve használom a cfos-t, és aktívan quake3-azom 30-s pinggel.
-
Dodo55 #4 Ingyenes ez a progi? Ha nem akkor az van, hogy ezzel kényszerít arra, hogy megvedd. -
#3 jó kis progi főleg DC-t használóknak:) -
#2 Ez mind szép és jó, de van neki már topikja! -
#1 Az egész annyival indult, mint mindenki másnál, hogy kicsit előítélettel felrakja az ember a programot, tudja, hogy csodát nem várhat, de azért reméli a megváltást. Tehát megcsináltam a nagy tesztet jobban odafigyelve szépen beállítva a dolgokat és valóban hoz eredményt a valódihoz képest…
És akkor most jön a nagy DE! :
…felkerül a program, az ember tesztel, minden rendben, jobb is egy kicsit, adott esetben sőt, sokkal jobb, mint volt és az ember örül, hogy igen, nagyon oké.
De nézzünk mélyebben a dolgok alá!
Tudni kell, hogy nekem a CFS program telepítése előtt, ha a sávszélesség max kihasználása mellett (töltöttem le ezerrel) játszottam, akkor a pingel felment 100 felé, de a 200 SOHA nem érte el, illetve ugyanígy maximális letöltés mellett a különböző szerverek pingelése is 200 alatt maradt. Természetesen 100 felett átlaggal ugrált.
A CFS okosan van megírva.
Már telepítés végén – első indítás előtt – közli, hogy ugyan már engedélyezzük a TCP pár okosságainak átírását, mert hogy akkor nekünk mennyire jó lesz. Meg is teszük, mert jóhiszeműen hiszünk ennek a csodának, PIPA marad és akkor tovább.
ÉS AKKOR JÖJJÖN A TESZT!
De előtte még a gyorsmenüjében ott figyel egy okosság, ami arra hivatott szolgálni, hogy az úgynevezett „optimalizált” folyamatot BE vagy KI kapcsoljuk. Nyilván tesztelésünk folyamata ennek az OKOS menünek a ki/be kapcsolásával fog történni.
------------------------------------------------------------
Előtte jegyzem meg, hogy HÁLISTENNEK voltam olyan okos, hogy még egy darab CFS program feltelepítés előtt megnéztem 2 számomra nagyon fontos dolgot, bár ezekből is nagyon sok mindent sikerült majd levonnunk. Az egyik, hogy NÁLAM maximális letöltés mellett (ez nekem egy 180-190-es átlagot jelent) pingeltem egy pár szervert megszakítás nélkül, illetve játszottam egy online játékkal.
------------------------------------------------------------
Megnéztük, nyugtáztuk, elismertük.
Program telepítés, elindulás, fut. Hát akkor lássuk.
Az adott ábrák, melyeket készítettem sok mindent elárul, de a lényeg az, hogy egy ICI PICI átverés van a dologban, hát akkor lássuk:
A lényeg a következő TAPASZTALATOM SZERINT! A CFS még telepítés előtt átírja a TCP beállításokat úgy, hogy optimalizáció kikapcsolása esetén drasztikusan rosszabb legyen a netünk minősége, mint optimalizálással, vagy mint ha nem használnánk UTÓLAG a programot. Tehát a program úgy van megírva, hogy ha már felraktuk és használjuk, akkor kényszert érezzünk a használatára, mivel utólag már hiába csinálunk system restore-t a program már eleve úgy hozza létre az új rosszabb – de a program által használt optimalizáció(-VAL) révén JOBB, mint az eredeti – netkapcsolatot.
Nem volt kedvem átfogalmazni, aki érti érti, aki nem nem, de SAJNOS ez tény amit leírtam.
UI: Tehát CFS használatával tényleg jobb eredményt lehet elérni, mint az eredeti beállítások, csak a gond ott van, hogy a program telepítése után a nem használatával vagy eltávolítása után rosszabb lesz, mint mielőtt kipróbáltuk. A PROBLÉMA CSAK EZ!
Persze lehet, hogy tévedek... de akkor hol?