• benczurzs
    #16
    Szénné kódolva ?
    Eddig én is azt hittem, hogy lehet.
    pl.: két kulcsos titkosítással, mert azt szinte lehetetlen feltörni.
    De be kellett látnom amerikába azt is felnyomták.
    Ne válaszoljatok azonnal, elmondom, hogy tudtam meg.
    Egy eléggé szakmai konferencián voltam, és ott az előadóval beszélgettünk többen, és ő előadásán is utalt arra, hogy ez bizony már nem teljes titkosítás, mert amerika már fel tudja törni.
    Erre elkezdtem hitetlenkedni, hogy ezt lehetetlen, hisz matematikailag is csillagászati gépidőt venne igénybe.
    Erre több meggyőző választ kaptam:
    - Mindenki azt hiszi, hogy csillagászati, de ez nem bizonyított, csak egy feltételezés, mert nem tudjuk, hogy lehetne-e másképp is.
    - Amerika lehallgatja a fél világ netjét, és telefonját, erről már hallottam, ezt ő megerősítette. Mindez egy titkos bázisban. És a legtöbb nyelven "ért" az túlzás, de írásos szöveggé alakítja a legtöbb hanganyagot, és lehet benne később keresni is. Ez még nem gond, de itt dolgozik együtt a Világon a legtöbb matematikus. Azért ha összedugják a fejüket nagyon sok dolgot ki tudnak találni.
    - Amikor ez a két kulcsú titkosítás megjelent amerikában, a kormány, fbi, nem engedte külfödre, csak saját kulccsal, csak ami államilag van hitelesítve, azzal engedett kódolni. Mert ezek a kulcsok megvoltak nekik "otthon".
    /Mindent le akarnak hallgatni, mekkora botrány volt, hogy a skype-ot nem tudták, át is alakítatták a kódját, hogy le lehessen hallgatni./
    Szóval ezek után egyszer csak, egyik pillanatról a másikra engedélyezte más országoknak is a két kulcsú titkosítás használatát.
    Több ember szerint ekkor már megvolt nekik az az algoritmus, ami emberi időn belül visszafejti a kulcsokat, ezért engedték ki a kódolást, mert az ellenük már nem véd.
    Ennyi