A streaming videókat direkt szokták úgy csinálni, hogy ne legyen olyan könnyű letölteni őket. Egyébként nézd meg ilyenkor a jobb egérgombos menüben, az Oldal adatainak megjelenítése menüpontnál a Média fülön, hátha ott a link. Vagy nézd meg az about:cache bejegyzéseit.
A felsoroltak sima kis tracking cookie-k, ezek nyomkövetésre szolgálnak, általában reklámszerverek helyezik el őket, nem jelentenek különösebb veszélyt. Persze, hogy annál a böngészőnél fog ilyet találni, amelyiket használod. Én azt csináltam, hogy az ilyeneket szépen rárakom a cookie-kkal kapcsolatos beállításoknál a tiltólistára, utána törlöm, és többet nem helyezhet el a szerver nálam ilyet. Hónapok óta nem volt tracking cookie-m.
A letöltésekhez én speciel a Download Statusbar kiterjesztést használom, tök szépen nyomon lehet vele követni a letöltéseket, és nem foglal el sok helyet (Mini Mode-ban meg beépül az Állapotsorba, úgyhogy még annyit sem).
Persze, hogy biztonságosabb, pl alapból nincs hozzá ActiveX, amivel elég sok kártevőt össze lehet szedni, ha valaki nem vigyáz. Kevesebb ismert és nem javított sebezhetősége is van, nem enged csak úgy programokat települni, meg hasonlók. (A leglámább ismerősöm sem tudott vele pár tracking cookie-nál komolyabbat összeszedni, pedig korábban rendszeresen takarítgathattam a gépét.)