Én egyiket sem akarom pártolni (IE vagy FF), de valahogy ez nekem nem jött össze.
IE-t használtam még kb. 2 hónapja is, azóta FF.
DE megmondom őszintén nem vagyok elégedett. Biztos láma vagyok, biztos n00b vagyok mondhattok bármit, de IE-vel soha nem voltak olyan gondjaim, mint FF-al.
1.NAGYON RITKÁN, de bizony a 2 hónap alatt már 2-3 olyan oldalba futottam amit IE alatt gyönyörűen böngésztem, de FF alatt valamiért "elcsúszott" az oldal és alkalmatlan volt böngészésre.
2.Egy más jellegű okból kifolyólaf trójai pacira gyanakodtam és lefuttattam 2 népszerű kereső és írtó warét (biztos ami biztos és jól is tettem!). 3-4 beépült rohadék hivatkozása is a FF dolgaira mutatott míg IE-re csupán egyetlen db. (Spy Emergency és NOD természetesen mindig fut!)
3.Miért nem egyértelmű, hogy pl. képek megjelenítésekor hol a francba lehet átállítani FF alatt, hogy ne nagyítózon nekem, hanem a kép teljes méretét dobja be azonnal? Átbogarásztam már a beállításokat -bizonyára felületesen- de még mindig nagyítózok. IE alatt ez egyetlen pipa egy értelemszerűen elhelyezett opció keretein belül.
4.Miért ilyen cefet "lassú" a FF? IE szinte pikk-pakk azonnal berántja az oldalakat a 2 Megabitem mellett.
5.Miért nem cacheli a videókat? IE-vel nem kell a netes *.vmw/akármi vackokat újra leszednem ha pl meg akarom mutatni valakinek hanem szépen cacheből nyomja. FF állandóan újratölt... kiakasztó.
6.Letöltések esetén FF-et qrvára nem érdekli, hogy kilőttem a hülye letöltési ablakát, mert közben úgy döntöttem nem kell a cucc, az szépen tölti tovább amíg le nem jött vagy elő nem csalom a letöltési ablakot és rá nem bökök a megszakításra.
7.Miért nincs előzmények "gyorsindítás gomb"? Vágom, hogy CTRL+H vagy menüből, de egy quickbutton nem lett volna nagy fáradtság.
7+1. Volt ez a híres neves böngészőteszt amit mcpite terjesztett. Nálam IE kékhallálal reagált, míg FF kb. 10 mp után ugyanúgy resetre küldte a gépet... no comment.
Ennyi a gondom a FF-al. Felhasználóbarát és gyors, állítja mindenki. Nálam meg lassú, nehézkes a kezelése -ismétlem 2 hónapja használom - és úgy látszik én nem vagyok a barátja... ő se nekem
Lassan visszatérek IE-hez de talán még megnézem Operát előtte, hátha az jobban bejön.