54
-
#14 Én egyiket sem akarom pártolni (IE vagy FF), de valahogy ez nekem nem jött össze.
IE-t használtam még kb. 2 hónapja is, azóta FF.
DE megmondom őszintén nem vagyok elégedett. Biztos láma vagyok, biztos n00b vagyok mondhattok bármit, de IE-vel soha nem voltak olyan gondjaim, mint FF-al.
1.NAGYON RITKÁN, de bizony a 2 hónap alatt már 2-3 olyan oldalba futottam amit IE alatt gyönyörűen böngésztem, de FF alatt valamiért "elcsúszott" az oldal és alkalmatlan volt böngészésre.
2.Egy más jellegű okból kifolyólaf trójai pacira gyanakodtam és lefuttattam 2 népszerű kereső és írtó warét (biztos ami biztos és jól is tettem!). 3-4 beépült rohadék hivatkozása is a FF dolgaira mutatott míg IE-re csupán egyetlen db. (Spy Emergency és NOD természetesen mindig fut!)
3.Miért nem egyértelmű, hogy pl. képek megjelenítésekor hol a francba lehet átállítani FF alatt, hogy ne nagyítózon nekem, hanem a kép teljes méretét dobja be azonnal? Átbogarásztam már a beállításokat -bizonyára felületesen- de még mindig nagyítózok. IE alatt ez egyetlen pipa egy értelemszerűen elhelyezett opció keretein belül.
4.Miért ilyen cefet "lassú" a FF? IE szinte pikk-pakk azonnal berántja az oldalakat a 2 Megabitem mellett.
5.Miért nem cacheli a videókat? IE-vel nem kell a netes *.vmw/akármi vackokat újra leszednem ha pl meg akarom mutatni valakinek hanem szépen cacheből nyomja. FF állandóan újratölt... kiakasztó.
6.Letöltések esetén FF-et qrvára nem érdekli, hogy kilőttem a hülye letöltési ablakát, mert közben úgy döntöttem nem kell a cucc, az szépen tölti tovább amíg le nem jött vagy elő nem csalom a letöltési ablakot és rá nem bökök a megszakításra.
7.Miért nincs előzmények "gyorsindítás gomb"? Vágom, hogy CTRL+H vagy menüből, de egy quickbutton nem lett volna nagy fáradtság.
7+1. Volt ez a híres neves böngészőteszt amit mcpite terjesztett. Nálam IE kékhallálal reagált, míg FF kb. 10 mp után ugyanúgy resetre küldte a gépet... no comment.
Ennyi a gondom a FF-al. Felhasználóbarát és gyors, állítja mindenki. Nálam meg lassú, nehézkes a kezelése -ismétlem 2 hónapja használom - és úgy látszik én nem vagyok a barátja... ő se nekem
Lassan visszatérek IE-hez de talán még megnézem Operát előtte, hátha az jobban bejön. -
tijsfan #13 Én is Avant Browsert használok, igaz a Firefox is fenn van, de csak néha használom. Nekem az Avant jobban bejött. Operát is próbáltam, de semmi extra szerintem. -
#12 tény, rosszul fogalmaztam.
valahogy úgy kellett volna, hogy az össz installált IE-re jutó effektív neten töltött idő arányaiban kevesebb, mint ugyanez Operánál vagy Firefoxnál.
azért gondolom, mert IEt használ szinte mindenki aki csak elvétve netezik, hisz az nem foglalkozik azzal, hogy más telepítsen. viszont aki már veszi a fáradtságot és lecseréli az valszeg használja is a netet. (tehát gondolom átlagosan egy firefoxra/operára/netscapre több net idő jut mint átlagosan egy IE-re) -
#11 nem egyes esetekről beszélek, hanem átlagról -
#10 Én is Avantos voltam IE után, és annyira megtetszett a sok funkció, hogy a későbbiekben sem akartam lemondani róla, de az IE motor miatt, meg egy-két nekem nem tetsző dolog miatt lemondtam róla. Aztán megnéztem az FF-et, de elég ingerszegény volt szerencsétlen, végül megtaláltam az Operát. Azóta főbenjáró Opera fan vagyok, de megnézem majd a Orca Browsert is. -
#9 Én még mindig el sem birom képzelni, hogy ezt honnan a francból tudják? -
kbupdate #8 "szal a neten töltött óra per install szám az lehet, hogy jóval nagyobb egy Opera vagy egy Firefox használónál, mint egy IE-snél,."
Ezt semmi esetre se mondanám. -
#7 az ilyen felmérések gondolom az internetaktivitásból is adódnak. arra gondolok, hogy lehet, hogy installálva több IE van mint 75%, de aki aktívan használja is, főleg ha sokat, az már akkor lehet, hogy nem IE-t használ. szal a neten töltött óra per install szám az lehet, hogy jóval nagyobb egy Opera vagy egy Firefox használónál, mint egy IE-snél,. -
#6 Ez azért gáz, mert nem egy javascriptes megoldás van, amit például én előszerettel alkalmalmazok munkáim során; pedig firefox alatt másként működik, mint a normális bönészők alatt.
Csak egy példa_ IE6-nál a kijelölt választólistában ha billenytűnyilakkal navigál az ember, azonnal aktiválódik a változáshoz rendelt javascript kód, a hülye firefox alatt meg nem... -
#5 Nálunk minden negyedik büngésző Firefox?
Ez elég hihetetlen. Igen sokan irodában, illetve cégnél nem bajlódnak, használják az alapértelmezett büngészőt, ami a Windowshoz van, és kész. -
saitek #4 Én közel 2 éve AvantBrowser-t használok, nem nagyon tudam róla "áttérni", pedig többször is megpróbáltam.
Ráadásul az AvantBrowser-t már Gecko motorral is fejlesztik Orca Browser néven.
Orca Browser
-
#3 Én IE-ről mentem át firefox-ra, és azóta itt is maradtam :))
Őszintét megvallva operát még nem használtam...majd egyszer azér kiprószálom azt is :)) -
SymbioC #2 Szerintem jó, régóta használom. Az Opera is fennt van, néha arra bökök, de egyenlőre nem tántorított el a rókától.
-
#1 A Finn 38% odabasz :D
Az elterjedséget felfoghatjuk amolyan intelligencia
barométernek is!