Komolytalan#30
Okés, ne lőjjék a tankok 5 méterről egymást. De akkor felejtsük el a felülnézetet is, mert ugye 2.VHban nem volt műhód, de még helikopter se volt általános (amúgy is lelőtték volna). Szóval a játék radírozzon meg rajzolgasson, mint ahogy akkorban szokás volt. Néha hibázzon az ezért felelős tiszthelyettes, és ilyenkor kapjon 30 nap kurtavasat.
De akár egy mai kori stratégiában is az volna a realitás, hogy a kezelőfelület mondjuk alapban digitális térkép (persze csak fejlett országoknál), gps adatok alapján rajzolt egységekkel. Az ellenfél egységei az utolsó ismert pozíción feltüntetve, és mellette a timer hogy mikor látták, meg esetleg berajzolva az extrapolált útvonal. Amikor a gps műholdat leszedték/zavarják, akkor saját egységek is kb így, max gyakoribb frissítésekkel. Rádiócsend idején nem látunk semmit se, csak ülünk órákat és isszuk a kávét, meg hallgatjuk az ellenséges civil rádióadókat, hogy lelőtték-e a B-2-est.
Amit tehetnénk az kb kimerülne annyiban, hogy A és B egység xy taktikai formációban támadja meg a 28-as számú ellenséges egységet. Meg utána megjönne a kárjelentés, vagy a süket rádió, ami ugye azt is jelentheti hogy nem jött be az akció, meg azt is hogy bedöglött a rádió adó.
Most lehet én vagyok túl óvatos, de ha játékfejlesztő cégem/kiadóm lenne, ezt így nem biztos hogy élből bevállalnám, hogy a jelenleg menő RTSekkel szemben egy ilyen gámát csináljak. Más kérdés, hogy én személy szerint tutira élvezném, hisz tiszta tengeralattjáró szimulátor volna. De Vérpistikének biztos nem tetszene, és ők a vásárlóerő jelentős része.