• kukacos
    Gratulálok, sikerült magadnak bebizonyítanod, hogy egyáltalán, semmire sem érdemes spórolni :)

A többire meg címszavakbam: nem 3-4 családnak vettél lakást, hanem 3-4 családnak vettél egy minimális induló kuckót Bp-en, ahol megalhat. Azért 20-40 milka Bp-en is elég jó lakást jelent. Hitlert arra írtam, hogy léteznek olyan emberek, akiknek az értékrendjét alighanem te is szélsőségesnek ítéled, tehát a szubjektív ítélet nem jelenti azt, hogy az önmagában biztosan helyes akár a tágabb, akár a szűkebb közösség szempontjából nézve, és nem lenne érdemes azt megpróbálni megváltoztatni. A dugó fáj nekem is, mert ha BKV-s busszal megyek, az is elakad (szerencsére általában ilyenkor tudok villamosozni is). Ha az autó neked egy picit sem státusz, akkor miért érvelsz azzal, hogy elég sokat keresek hozzá, hogy megengedhetem? Ha racionális döntés lenne, ez fel se merülne, legalábbis nem egy olyan beruházásnál, amire anyagi erőforrásaid kb. 20-25%-át elköltöd egy 200-as nettó fizu mellett is. A fizetésed bármelyik másik negyedének elköltését alighanem ennél jóval alaposabban megfontolnád.

Na mindegy, eléggé szélmalomharc egy fórumon keresztül autóval fertőzöttet meggyőzni. Azért remélem mondtam egy-két elgondolkodtató dolgot.

Épp most kaptam egy reklámot, ami elég jól mutatja, hogy mennyire kórosan autómániás a társadalom. Persze a termékeket a reklámok bevallottan azért bálványozzák, hogy manipuláljanak, de egy másik esetben sem sikerült ez jobban, mint a gépkocsi esetében.

http://www.zippyvideos.com/1437970773196276/civicchoir_3681/

Én igazából azt sajnálom, hogy az autómentes városok lehetősége fel se merül szinte senkiben, pedig teljes mértékben megvalósítható volna és végtelen sok előnye lenne a mai állapotokhoz képest. Egyetlen kereskedelmi lobbi érdekei mellett sem áll ki ilyen egyöntetűen, önként és dalolva a társadalom. Az autó rátalált egy kapaszkodóra a pszichénkben, és belebetonozta magát a környezetünkbe.