Ígéretes sci-fi MMORPG képregény stílusban
  • QuippeR
    #27
    egyébként a játék a Da Vinci nevű bolygón játszódik. 1000 éve indult a kolonizáló hajó ide a Földről, és a bolygó terraformálása 750 éve kezdődött meg. a hajón nem utaztak emberek, csak DNS mintákat vitt magával.

    120 évvel ezelőtt jöttek létre az első klónok, akik 2 év alatt érik el a felnőttkort, miközben a TAU (Terraforming Assistance Unit), a komplexum számítógépe és adatbankja (nem AI) álmukban megtanítja őket mindarra, amit tudniuk kell a régi civilizációról, kivéve a háborúkról és erőszakról szóló részeket.

    a problémák itt kezdődnek. úgy látszik a terraformálás még nem fejeződött be, és mivel a TAU megsérült, elkezdte rekreálni az embereket, pedig még nem is kellett volna. az emberek most abban a Toronyban élnek, amelyet a TAU a terraformáló gépek számára épített. (volt egy régi torony is, de ezt a bolygón pusztító viharok 90 évvel a leszállás után lerombolták.) elvileg egy űrállomás a bolygó körül kering, de egyelőre nem lehet elérni. a Földdel vagy a másik 4 kolonizáló hajóval nem sikerült kapcsolatot létrehozni. a Torony a TAU hibájának köszönhetően túlnépesedéssel küzd, ráadásul az alsó szintjeit elárasztotta a víz (a bolygót uraló jég felolvadásának következtében), a felső szinteket pedig egy nagydarab szikla sodorta magával.


    ahogy már megjegyeztük többen is, sem harc, sem halál nem lesz a játékban. a Tornyot azonban folyamatosan javítani kell, miközben egyre többször kerülnek veszélyes betegségek a komplexumba, a bent lakókat megfertőzve. ráadásul kialakulófélben van egy társadalom, amely nem tudja eldönteni, hogy mik a céljai: a terraformálás befejezése, kapcsolat létrehozása a Földdel, vagy valami más? a játék tartalmát az alapján fogják fejleszteni, hogy a játékosok hogyan döntenek, mit akarnak tenni. fontos része lesz még a játéknak a politikai erő, szavazásokat lehet indítani majd, reputációt elérni a kolónián belül. nem is annyira MMORPG lesz ez, hanem sokkal inkább egy MMO kalandjáték, sok szerepjáték elemmel.