honved_banner_felso.png\"honved_banner_also.png\"
  • tomcat1
    #67
    Ma délután tovább erősödött a Bp. Honvéd, miután a klub leszerződtette a 21 éves szenegáli Dieng Cheikh Abass-t. A fiatal csatár közvetlenül a szerződés aláírása után nyilatkozott a honlapunknak.

    - Mikor és hol kezdtél focizni?

    - Szenegáli vagyok, Saint Louis városából jöttem ez egy kikötőváros, ahol főleg halászattal foglalkoznak. Saint Louis egy igazi futballváros, szinte minden szenegáli futballista innen kerül ki. A Saint Louis Football Center nevű klubban nevelkedtem, ahol 6 és 20 éves kor közötti játékosokat képeznek.

    - Öt éves szerződést írtál alá, ez bizonyos lemondással is jár, hiszen távol kerülsz a családodtól. Kik várnak rád majd otthon?

    - Hatan vagyunk testvérek, három fiú és három lány. A bátyám 23, az öcsém 17 éves. Ők is abban a sportközpontban fociznak, ahol én nevelkedtem. Nálunk az a szokás, hogy mindenki, az egész család együtt él. A szüleim mellett a nagymamám, a nagybácsik, és a többi rokon is nálunk lakik. Nagy házunk van, és ott lakik ez a sok ember. Azt hiszem, hogy most mindnyájan nagyon boldogok lesznek, hogy aláírtam a szerződésemet.

    - Mivel foglalkozik a családod?

    - Vannak, akik halásznak, az apám egy biztosítónál, a mamám, pedig a kereskedelemben dolgozik.

    - Milyen ismereteid voltak Magyarországról, illetve a Honvédról mielőtt próbajátékra jöttél?

    - Amikor megtudtam, hogy Magyarországra megyek próbajátékra, akkor körülnéztem az interneten és ott tudtam meg, hogy meghalt Puskás Ferenc. Nagyszüleim sokat beszéltek arról, hogy a magyar futball milyen fantasztikus volt és hogy Honvéd egy nagyon nagy csapat. Azt is tudom, hogy Puskás és sok más híres játékos is ebben a klubban nevelkedett.

    - Úgy tudom több lehetőség közül is választhattál volna, miért pont a Honvédhoz szerződtél?

    - Voltak más lehetőségeim is, Dániából és Törökországból is kerestek. Dániában két csapat is várt rám, de azért döntöttem a Honvéd mellett, mert láttam, hogy itt egy nagy csapat építése folyik, és mint fiatal játékos úgy gondoltam, hogy pályafutásom szempontjából jó lesz, ha ide szerződöm.

    - Két hetet töltöttél nálunk, mik az első benyomásaid?

    - Magát a várost még nem nagyon láttam, mindig a szállodában vagyok, de a klubnál csupa szimpatikus emberrel találkoztam. Talán ez volt a legvonzóbb számomra, mert minden fiatal focistának olyan helyre kell mennie, ahol érzi, hogy szeretik őt. Úgy gondolom, hogy Magyarország egy jó ország. Sokat beszélgettem Benjaminnal, Genitoval és másokkal is. Sok kérdést tettem fel nekik, és ők tényleg csak jó dolgokat mondtak. Ezek a beszélgetések is segítettek a döntésem meghozatalában.

    - Voltál már valamelyik szenegáli válogatottnak a tagja?

    - Igen. A felnőtt válogatott előtt van egy úgynevezett reménységek csapata, pillanatnyilag ennek vagyok a tagja. Mielőtt eljöttem Magyarországra, megkeresett az edző de mondtam neki, hogy nem tudok menni, mert ide jövök próbajátékra. Természetesen az álmom az, hogy egyszer a felnőtt csapat mezét is magamra húzzam.

    - Még egy utolsó kérdés. Mennyire viseled el a számodra szokatlan időjárást?

    - Idáig nem okozott gondot az időjárás.

    Névjegy:

    Név: Dieng Cheikh Abass
    Születési év: 1985.01.01.
    Születési hely: Saint Louis, Szenegál
    Magasság/súly: 182 cm/75 kg
    Beceneve: Zizou
    Posztja: csatár
    Eddigi klubjai: 1998-2000 Ja-Ndar-Toute, 2000-2003 Liguére de Saint Louis, 2003-2006 Saint Louis Football Center