Tegyétek ti is fel kérdéseiteket és ha valaki találkozott már ilyesmivel próbáljon meg segíteni! Semmi szükség itt a 14 alattiak beszólásaira! Arra ott a Gumi vagy a játszótér! Köszi!
-
Az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy kifizetett gépjárműadót akar végrehajtani rajtam, illetve csak a feltételezett munkadíjját követeli tőlem egy bírósági végrehajtó amit természetesen nem vagyok hajlandó kifizetni.
A történet a következő:
Volt egy gépjárműadó hátralékom a budapesti lakóhelyem polgármesteri hivatala felé,a hivatal felszólított a kiegyenlítésére amit én banki átutalással meg is tettem, ennek ellenére a mai napon 2008 03 18-án megjelent a postás és hozott egy ajánlott-tértivevényes levelet, szép nagy betükkel feltüntetve rajta a "bírósági végrehajtó" szöveggel. Meglepetten vettem át, és vegyes érzelmekkel bontottam ki, mivel tudtam, hogy nincs semmi tartozásom sehol.
A kibontást követően az alábbi levéllel szembesültem:
Nos ha figyelmesen végig olvasod a levelet, akkor kiderül, hogy a végrehajtó csak a saját bérét akarja behajtani rajtam, amiért természetesen nem dolgozott meg, mert engem soha semmilyen formában nem keresett meg és nem szólított fel a tartozásom kiegyenlítésére. Ha ilyen eset lett volna akkor feltételezem, már végrehajtotta volna az összeget és azzal együtt a saját bérét is.
Teljessen jogtalannak tartok egy olyan próbálkozást mint a fenti eset. Nevetséges, hogy a magyar jog megenged ilyen bírósági végrehajtói túlkapást. Ez a húzzunk le még egy bőrt tipikus esete. A végrehajtónak, iszonyú drága lehet az alkalmazotti gárdája, és a postaköltsége, mert ha jól belegondolok, hogy 6000 ft egy levél megírása, 1000 ft a postaköltség, akkor még bele is nyugodtam volna, igaz háborogva, de belenyugodtam volna. Ám mivel nem tartozom semmivel senkinek, kicsit túlzásnak tartom a 20.117 forint követelést!!!
Disznóság, hogy ez megengedhető a mai magyarországi jogban. Sajnos egyenlőre fogalmam sincs, hogy mi a teendő ilyen esetben és hogy hova lehet fordulni jogorvoslatért.
Ha valaki tud segíteni ebben az ügyben, akkor nagyon hálás lennék érte.