136
Tegyétek ti is fel kérdéseiteket és ha valaki találkozott már ilyesmivel próbáljon meg segíteni! Semmi szükség itt a 14 alattiak beszólásaira! Arra ott a Gumi vagy a játszótér! Köszi!
  • rooney8
    Köszi, megmondom nekik.
  • Max7
    Szia!

Nos hasonló cipőben járunk most mi is ugyanis áprilisban felszívódott a könyvelőnk és mint utóbb kiderült 3 éve nem sok munkát végzett! A lényeg hogy méltányossági kérelmet kell írni az apehnak és elengednek minden féle kamatot! A másik ha megszüntetnek egy céget, akkor 5 évre visszamenőleg olyan ellenörzést csinálnak hogy tuti lesz még vagy 5-6 milliós büntetés ezért azt javaslom hog el kell menni egy normális könyvelőhöz aki méltányosági kérelmeivel bombázza az apehot míg ki nem jön nulladósra a cég majd várni 5 évet de biztos ami biztos 6 évet és utánna megszüntetni!

amúgy nagyon oda kell figyelni mert a bt beltagjai a teljes vagyonukkal felelnek magyarán ház autó stb stb! a kültag meg a befektetett pénzével!
  • rooney8
    Siasztok!

Egyik ismerősömnek van egy kamionos cége (BT). A könyvelője egy *** volt és csomó kifizetni való számlát meg nem tudom én még mit, nem fizettetett be és ez felhalmozódott... Plusz jött még a kamat, meg mindenféle ilyen "hülyeség". A lényeg, hogy a végére legalább 5 millió tartozás lett az apeh-nak... Mára ez lecsökkent 2 millióra, de ezt már nem tudják kifizetni, minden spórolt pénzük elfogyott... Egyébként a céget már nem használják, de amíg tartozás van nem lehet megszüntetni. Az a kérdésem, hogy ilyenkor mit lehet csinálni? Neten olvastam ilyen cég közvetítőket vagy nem tudom miket, akik egy bizonyos díj ellenében elintézik az egészet, de hát ez meg nem túl megbízható nem?
  • Max7
    már kellet volna hogy kapjatok másolatot! elvileg amikor készül egy feljelentés vagy egy jegyzőkönyv abból 2 példány készül vagy 3 amiből 1db minimum a tied! de ha bemész a rendőrségre akkor elvileg ott kérhetsz másolatot mint gyalusított!
  • Hixer
    hát az tuti, hogy nem arányos az egész újrafényezés. azt mondta öcsém, hogy csináltak egy pár képet a rendőrök a "keletkezett károkról", vagyis a hátsó lökhárítóról, az ablaktörlő benne sem volt.
    Azt nem tudod, hogyan lehetne megnézni a képet, elolvasni a jegyzőkönyvet? Ezt csak ügyvéd tudja kikérni, vagy kaphatunk másolatot?
  • Max7
    Ez kb olyan mint a parkoló cédula kérdése, ha nem is volt de szereztél (pl megvártál egy másik autóst akinek volt és leboltoltad vele) akkor ügye te kifizetted a parkolást "persze nem de nem ez a lényeg" akkor el kell engedjék a büntetést, hát nem szokták! Ez egy személyes tapasztalat! Ebből jön a te részed is:

Kijelentette hogy nem hajlandó kifizetni ezt az egészet, bíróságra ment a dolog, valami 140e ft-ot követeltek, a bíróság megállapította hogy nem bűnös az autós de mivel nem volt kint a cetli 5000ft-os ügyintézési díjat ítélt meg a bíróság!

Tehát: először is tudni kéne mi van a baleseti jegyzőkönyvben, gondolok itt az autóban keletkezett sérülésre ugyanis ha a hátsó ajtónak dölt neki az ablaktörlő megfizetése nem indokolt! Továbbá egy karcolás javítása kb 5-6e ft és szintén nem, indokolt pl. az egész autó hátsó részének fényezése, ezért azt javaslom, hogy ne fizessetek, menjen bíróságra az ügy, meg fogják hallgatni tanúként az öcsédet akkor mondja el hogy azért nem fizetett mert baleset történt, az autoban keletkezett fényezési hiba nem arányos a számlán szereplő összeggel, továbbá olyan kárt akarnak megfizettetni amit nem ő okozott illetve nem adódhat ebből a hibából! A bíróság meg fogja ítélni a kártérítést, de nem a 60+40e ft-os bírságot hanem mondjuk 10e ft-ot! A lényeg hogy a pert megnyered!
  • Hixer
    Hello!

Tanácsokra volna szükségem.
    Eléggé peches sztori, de ez van.

Szóval most nyáron öcsém bringázott a Városligetben, a közlekedési múzeumnál eltanyált és a biciklije nekicsúszott épp az egyik parkoló autónak.
    Itt jön a pechsorozat, ugyanis 50 méterre volt egy rendőrautó, unatkozó rendőrökkel, akik jobb dolog híján baleseti jegyzőkönyvet, tanúvallomást, személyi adatokat vettek fel, helyszíneltek, körülbelül 8 rendőr jött még ki a kapitányságról ezért. MEgjegyzem, amikor betörtek hozzánk, kettő jött ki összesen, plusz egy helyszínelő, aki levett ujjlenyomatot a kilincsről, majd elment, úgy kellett apámnak visszarángatnia őket, mert talált egy zseblámpát eldobva a kertben. Amit nehezen értek, mert tulajdonképpen bizonyos kár alatt semmi köze nem kell legyen a rendőrségnek a dologhoz. Mindegy, kiszórakozták magukat.

Persze azt senki nem kérdezte, hogy öcsém jól van-e nem sérült-e meg. Ott fenyegették, hogy micsoda kárt okozott, meg meg kell várnia, amíg a tulaj visszaér. Öcsém szerint nem is látszódott semmilyen sérülés a kocsin, a bicikli csak a tehetetlenségi erőből fakadóan csúszott neki épp az autónak.

Azt hittük minden rendben lesz, legalább extra óvatos lesz máskor. Nade most érkezett a számla, hogy a csávó, aki mint kiderült jogász bakker, 60.000 Ft-ból újra fényeztette az autójának a hátsó részét, illetve vett 48.000 Ft-ból új ablaktörlőt. MI A LÓTÚRÓ? A bicikli nekicsúszik az autónak és ez vesz egy új ablaktörlőt???

Természetesen értetlenül állok az eset mellett, hogy akkor most ilyenkor mit lehet tenni ezért? Mert, jó oké most akármit magyarázhat, hogy karcolás volt és bla-bla-bla, meg tényleg bunkó dolog most egy tizenévest, aki elesett a bringájával és semmi feltűnő kárt nem okozott, fizetésre kényszeríteni. Főleg amikor, az iwiw lapja tele van a tunéziai, meg egyiptomi utakról készült képeivel. DE AZ ABLAKTÖRLŐ??? Ezért csak lehet valamit tenni, mert ez rohadtul nem igazság, hogy belerúgok vki kocsijába, az vesz egy új üléshuzatot és kifizetteti velem. Pláne, hogyha nem belerúgok, hanem baleset történik.

Kérem segítsen aki valamennyire jártas a dolgokban! Mit tudunk tenni?
  • nemzetes
    Már jó régen nem történt semmi a dologban.
    Talán azért mert a kedves végrehajtót feljelentettem a kamaránál, ahonnan kaptam egy válaszlevelet, miszerint a végrehajtónál teljes és átfogó ellenőrzést hajtanak végre a dolog miatt. Most várakozó állásponton vagyok, és kíváncsian várom a fejleményeket, ha történik valami a dologban, akkor jelzem. Remélem nem ússza meg a rohadék!! Már nagyon elszemtelenedtek az utóbbi időben.
  • Max7
    Ha szeretnéd rendezni menj be abba az okmányirodába ahonann a felszólítást kaptad hogy a hátralékot rendezd (nálunk az okmány iroda foglalkozik ilyesmivel)tedd meg a panaszod hogy te befizetted az elmaradt adót mégis a végrehajtó zaklat téged. Két lehetőség van az okmányiroda elintézi hogy a végrehajtó ne zaklasson hiszen téves adatokat adtak át nekik vagy ad egy igazolást hogy neked semmi féle hátralékod nincsen és rendezted azt amivel mehetsz a végrehajtóhoz panaszkodni hogy hogy képzelik ezt!

Elégtételt nem fogsz kapni vagy ha akarsz nagyon sokat kell rá várnod és nagyon sokat kell rá költened (ügyvéd) a pert felejtsd el mert ha mindenki perelne mindenért aminek jogalapja van akkor az egész ország átalakulhatna egy nagy bírósággá!

Tudom ez nem vigasztal mert zaklattak és 1 teljes napod rá fog menni az ügyintézésre, de legyél te az okosabb és hagyd rájuk! Ha minden magyar így gondolkozna akkor nem lenne annyi ember a pszihiátrián! Görcs nélkül old meg a problémát ez a legjobb neked is szerintem :)
  • nemzetes
    A végrehajtótól nem kaptam semmi levelet csak amit lentebb bemutattam.
    Az önkormányzattól viszont kaptam felszólítást de az az önkormányzat volt és nem a végrehajtó!!!!
  • Taranov
    Ilyen esetről még nem hallottam, de az utóbbi időben egy rokonom problémái miatt kénytelen voltam kiképezni magam a parkolási társaságok ügyeire.
    A végrehajtók ott is kísértetiesen hasonlóan viselkednek, és enyhén szólva megkérdőjelezhető a behajtandó bírságok valódisága.
    Ami nagyon fontos, és minden esetben köti a cégeket, hogy bírósági döntés nélkül nem lehet végrehajtani.
    Az más kérdés, hogy ebben az esetben te is követtél el hibát, mégpedig azt, hogy figyelmen kívül hagytad a bejelentett címedre érkező leveleket. (Ezalól nem mentség, hogy elköltöztél, hiszen az okmányirodában, illetve a gépjármű-nyilvántartásban nem vezetted át a változást.)
    Ha viszont nem ajánlott levelet küldtek neked a régi címedre, akkor ugye nem "kötelességed" megkapni, ha érted, mire gondolok.
  • nemzetes
    Nos, bírósági határozat nincs. És mielőtt bármilyen egyéb fizetési felszólítást kaptam volna, már rendeztem a tartozásomat. A gépjármű adó alól egyébként sem lehet kibújni, így értelemszerűen azt nem is akartam megkerülni tehát fizettem. A kalamajka az ügyben azért jelentkezett, mert időközben többször váltottam lakóhelyet és a fizetési csekkek egyszerűen nem jutottak el hozzám, mivel a gépjármű az első címemre volt bejelentve így a befizetési csekkek oda érkeztek, amit nekem nem továbbított senki, minek utánna végre vettem egy ingatlant és mostmár minden bejelentésem erre a címre történt, akkor talált meg az önkormányzat és szólított fel a hátralékom rendezésére, amit természetesen meg is tettem azonnal 2008 február elején. Az önkormányzati felszólításon kívül más levelet nem kaptam. Kizárólag ezt az egy levelet kaptam, aminek a másolatát itt lentebb közzé tettem. A végrehajtó valószínűleg így tartja fent az irodáját, hogy munka nélkül hajt be összegeket, mert az emberek nagy része megijed egy végrehajtói felszólítástól és azonnal fizet. Engem nem az összeg nagysága zavar, hanem az a tény, hogy ez az ember, gusztustalan és gátlástalan módon próbál pénzhez jutni.
  • Taranov
    Nem egészen értem, hogy van-e jogerős bírósági határozat.
    Ha nincs, akkor még a pár hónapos/éves bírósági eljárás előtted van, ami alatt nyilván tisztázod magad.
    Ha van, akkor nem világos, hogy erről hogyhogy nem tudsz.
    Abban az egy esetben lehet bírósági határozat nélkül behajtani, ha közjegyző előtt ismerted el a tartozásod. (Pl. ha kölcsönt kapsz, és közjegyző előtt írjátok alá a szerződést.)
  • Max7
    Hasonló behajtási papírt kapott egyik ismerősöm igaz más indokból! Felhívta a végrehajtói irodát ahol egy bunkó uriembernek nem nevezhető egyén felvette a telefont és közölte hogy a szociális problémái nem érdeklik fizessen vagy mennek és behajtanak mindent!

Ilyenkor jogorvoslatért ahoz lehet fordulni aki kiadta az engedélyt a behajtásra! Nézd meg honann jött a levél és probálkozz a finom érdeklődéssel! De nem mond el ki vagy csak érdeklődj hogy kaptál egy ilyen papírt és szeretnéd emgtudni hogy hol tudsz panaszt tenni!
  • nemzetes
    Az a furcsa helyzet állt elő, hogy egy kifizetett gépjárműadót akar végrehajtani rajtam, illetve csak a feltételezett munkadíjját követeli tőlem egy bírósági végrehajtó amit természetesen nem vagyok hajlandó kifizetni.

A történet a következő:

Volt egy gépjárműadó hátralékom a budapesti lakóhelyem polgármesteri hivatala felé,a hivatal felszólított a kiegyenlítésére amit én banki átutalással meg is tettem, ennek ellenére a mai napon 2008 03 18-án megjelent a postás és hozott egy ajánlott-tértivevényes levelet, szép nagy betükkel feltüntetve rajta a "bírósági végrehajtó" szöveggel. Meglepetten vettem át, és vegyes érzelmekkel bontottam ki, mivel tudtam, hogy nincs semmi tartozásom sehol.

A kibontást követően az alábbi levéllel szembesültem:

Nos ha figyelmesen végig olvasod a levelet, akkor kiderül, hogy a végrehajtó csak a saját bérét akarja behajtani rajtam, amiért természetesen nem dolgozott meg, mert engem soha semmilyen formában nem keresett meg és nem szólított fel a tartozásom kiegyenlítésére. Ha ilyen eset lett volna akkor feltételezem, már végrehajtotta volna az összeget és azzal együtt a saját bérét is.
    Teljessen jogtalannak tartok egy olyan próbálkozást mint a fenti eset. Nevetséges, hogy a magyar jog megenged ilyen bírósági végrehajtói túlkapást. Ez a húzzunk le még egy bőrt tipikus esete. A végrehajtónak, iszonyú drága lehet az alkalmazotti gárdája, és a postaköltsége, mert ha jól belegondolok, hogy 6000 ft egy levél megírása, 1000 ft a postaköltség, akkor még bele is nyugodtam volna, igaz háborogva, de belenyugodtam volna. Ám mivel nem tartozom semmivel senkinek, kicsit túlzásnak tartom a 20.117 forint követelést!!!
    Disznóság, hogy ez megengedhető a mai magyarországi jogban. Sajnos egyenlőre fogalmam sincs, hogy mi a teendő ilyen esetben és hogy hova lehet fordulni jogorvoslatért.
    Ha valaki tud segíteni ebben az ügyben, akkor nagyon hálás lennék érte.
  • grizzly21
    jol van az lesz, probalok azert legalis utat talalni mindenkepp.
  • Max7
    legyél egyéni vállalkozó ott te döntheted el hogy számolsz-e el költséget számlával vagy számla nékül csak 10% költséget számolsz el... stb stb

ismétlem magam menj el egy könyvelőhöz aki diplomás és sírd el a problémád :)
  • Taranov
    Hát illegális, tehát elvileg lehet belőle bajod. Ez büntethető. Én nem gondolom, hogy bajod lesz belőle, de lassan már engem is elővesznek, annyi "jó" tanácsot adok itt teljesen publikusan.
  • grizzly21
    naja csak tudod szarban az orszag, es mindenkit fingatni akarnak, ki tudja...bajt nem akarok csak azert kerdeztem
  • Taranov
    Persze, lehetetlenség minden számlát figyelni. A bankban 2 millió ft összeg esetén van bejelentési kötelezettség, szóval érdemes mondjuk havonta levenni a pénzt.
  • grizzly21
    magánszámládra, azt nem figyeli az APEH.

ez tuti?
  • Taranov
    Figyelj, számlázni csak akkor tudsz, ha van céged, de ha van céged, akkor az összes költség fennáll, amit írtam.
    Ha nem számlázol, akkor vagy kp-ban fizessenek neked vagy utalják át a magánszámládra, azt nem figyeli az APEH.
  • grizzly21
    ja egyebkent igy a szamlazas se jo szerintem, mert attol meg a penz a szamlamra kerul amit figyel az apeh nem?
  • grizzly21
    en tudok 10% ert is de azt is soknak tartom..
  • Max7
    Mondom menj el egy diplomás könyvelőhöz :) Én hallotam olyanról hogy a számláról kiálítot összeg 15%-áért meg lehet venni egy számlát mert vannak olyan cégek akiknek meg nagyon kell kiadni számlát! szal tul képpen így is tudod csinálni bár ez nem legális mert ügye adót csalsz de ebbe nem is akarok belemenni ugyanis én egy tisztességes adócsaló állampolgár vagyok jaaaaaaa... vájá nem én egy tiszteséges adózó állampolgár vagyok szal erről részletesen egy könyvelő tudna csak tanácsot adni :) Szal ne nálunk meg ne egy nyilvános fórumon keresd a kiskaput hanem egy diplomázott könyvelőnél :D
  • Taranov
    Hát ha nem veszel új gépet, cégautót, nem jársz üzleti ebédre/vacsorára, nem számolod el az irodád rezsijét, akkor nincs költséged, és az összes bevételed adóköteles nyereségnek minősül.
  • Taranov
    Ezt nem lehet tudni. De ha céged van, nagyjából a bevételed 50%-a megy el adóra és járulékokra. Ez persze csak nagyságrendileg ennyi, az összes többi a százalékokon múlik.
  • grizzly21
    hat, mercedest nem az biztos, de pl ha kapnek mondjuk heti 60 ezret rendszeresen, akkor egy fel ev utan nem kezdenek el kerdezoskodni?:)
  • grizzly21
    sok a koltsegem, ezt hogy erted? nekem abszolut nincs semmi koltsegem, ha dolgozok akkor az itt a gep elott van, annyiba kerul amennyi aram elmegy ezalatt:)
  • Taranov
    A te esetedben az az egyetlen járható út szerintem, hogy kp-ban vagy magánszámlára utalással fizetnek ki. Ha nem fogsz ebből Mercedest venni, akkor valószínűleg egy vagyonosodási vizsgálat során sem leszel feltűnő.
  • Taranov
    A kiskapus megoldás, amiről Max7 beszél, inkább nagyobb cégek esetében játszik, ahol már lehet ügyeskedni a könyveléssel.
    Ha csak alkalmanként kisebb összegű bevételed van, és akarsz számlát adni, tehát legálisan akarod csinálni, akkor nincs más lehetőség, mint adózni. Ezt egyféleképpen lehet elkerülni: ha sok a költséged, és így nincs nyereséged. Ha a költségek ÁFA-ja nagyobb, mint a bevételé, akkor nem kell ÁFA-t befizetni sőt, vissza lehet igényelni.
    Arra mindenképp érdemes gondolni, hogy amennyiben nem nyugdíjas vagy felsőoktatásban tanuló személy az ügyvezető, járulékokat kell fizetni utána, ami havi 50-60 ezer Ft minimálbér esetén is. Ezen kívül: a könyvelő 15-20 ezer Ft (ha találsz olcsót) havonta, és egyéb költségek is vannak, cégalapítás díja ügyvéddel (100e körül), iparűzési adó, közzétételi díj és egyebek.
    De mintha ezt már meséltem volna Neked. Szerintem akkoriban is arra jutottunk, hogy nincs megoldás.
    Az a sztereotípia él a nem vállalkozók körében, hogy a magyar adórendszerben bármit meg lehet oldani ügyeskedéssel, mert a százmilliomosok úgy csináljak. Nos, ez nem egészen így van, mert bár valóban így csinálják, de emellett a költségeik évente milliókra rúghatnak a vállalkozás kapcsán.
  • grizzly21
    naja, nekem kiskapuk boven jok lennenek:) egyebkent sem komoly sokemberes cegrol van szo, csak ha neha elvallalnek eztazt akkor azt tudjam legalisan v legalabb ugy hogy ne legyen baj belole. meg pl az nem jo megoldas hogy valamiert kapok 100 ezret, akkor az afa miatt csak 70 korul kapok belole
  • Max7
    Menj el egy diplomás könyvelőhöz (ne olyanhoz aki szaképesített könyvelő) és az ingyen ad neked tanácsot míg egy üógyvéd elkér tanácsadói díjat ami kb 5-10.000ft! amugy meg egy jó könyvelő talál minden féle kiskaput meg jogi kiskaput amivel lehet spórolni büntetés nélkül de ezt a könyvelőt azért meg kell fizetni!
  • Taranov
    Ha külföldi és belföldi megrendelőknek akarsz dolgozni komolyan, akkor mindenképp legális megoldást javaslok, és ami a legfontosabb: ügyvéd, könyvelő, adótanácsadó. Ezek nélkül nem megy.

Egyébként annyi hozzáfűznivaló:

1., Ez teljesen tiszta, járható út, az itthoni adórendszert meg nem kell senkinek sem bemutatni.
    2., Nem vagyok képben az offshore cégek terén, de én azt gondoltam, hogy könyvelőt ott is kell fizetni. Adó ott egyáltalán nincs? Valami azért csak van. Szerintem egy offshore cégnek is vannak fenntartási költségei, akárcsak egy magyar, vagy egy szlovák cégnek. (Utóbbit is érdemes meggondolni, ha nyereségben gondolkozol) Azt fontos tudni, hogy Magyarországon is ki tudod hozni a könyvelést nullszaldósra, és akkor "csak" könyvelőt és iparűzési adót kell fizetned, meg még ami van, ugye.
    3., Ez nem függ szervesen a bankszámlától. Az APEH a kiállított számlákat adóztatja, pontosabban a bevallott jövedelem után fizetsz adót. Ez nem függ attól, hogy melyik országban van bankszámlád.
    A 3. pontot felejtsd el, ezek butaságok, ennek a gondolatmenetnek nincs köze a valósághoz. A lényeg, hogy melyik országban működik a céged.
    Osztrák bankszámlánál az sem mindegy, hogy céges, vagy magán. Ha céges, akkor magyar-e a cég.
    Az általad leírtak nem voltak elég konkrétak, úgyhogy erről lehetne oldalakat írni, ha van még kérdésed, tedd fel nyugodtan!
  • grizzly21
    nos, senki?
  • grizzly21
    Sziasztok, remelem meg nem halt ki ez a topik, lenne nehany kerdesem.

Nem igazan ertek, es nem igazan erdekel az ilyen jogi tema, ezert nem is nagyon vagyok kepben.
    Az a kerdesem, hogyha tegyuk fel Pistike kulfoldi megrendeloknek dolgozik, de akar itthoniaknak is mellette, akkor mi a legjobb megoldas szamara, hogy ne usse be a bokajat? eddig ezekre a lehetosegre gondoltam, de akinek van egyeb javaslata, vagy modositani valoja, az ne habozzon:

1.itthon alapit egy vallalatot, vagy ceget, es igy ki tud adni szamlat a munkak utan, viszont ez meg lesz adoztatva
    2.nyit egy offshore ceget, aminek a kezdeti koltsege olyan 100-200 K es evente is van egy olyan 20 K koruli osszeg, viszont ezzel mar megadoztatas nelkul tud szamlat kiallitani
    3.az itthoni bankszamlakat figyeli az apeh, de ha pl nyit egy bankszamlat ausztriaban, akkor arra nem latnak ra, es oda tudja kerni a penzt. Ezzel az a gond, hogy hogy hasznalod fel a penzt? ha elkuldod egy magyar forintos szamlara, akkor azt mar latja az apeh..ha neten elkoltod, az okes, de ha keszpenzre akarod valtani akkor mit lehet tenni?

Szerintetek mi a legjobb megolda?
    A paypalra ralat az apeh?
    Van olyan e bank, ami kulfoldi es ugy is lehet account ot nyitni hogy nem mesz ki az adott orszagba?

koszi.
  • Max7
    A bíróság kérni fog apasági vizsgálatot ha a gyereket megtartják és ha a vádlott nem engedélyezi (fájdalom mentes egy fülpiszkálót dugnak a szájába) akkor azzal elismeri a bűnösségét! Ha az anya nem engedi a gyerekétől a dns minta vételét akkor egyértelműen ártatlan a gyanúsított!

A vádlottnak erősen ajánlott kérni az apasági tesztet ha ennyire biztos hogy nem ő volt...
  • Zoli007
    Adott a köv. helyzet: XY-t megvádolnak 14 éves lány megerőszakolásával. A csaj teherbe esik. XY váltig állítja nem ő tette. A bíróság köteles apasági vizsgálatot elrendelnie vagy ez egy lehetőség?
  • rakodo
    BT és KFT alapitás
  • Max7
    Eddig szüleim cégébe száltam be és egy kis külön részválalkozásba kezdtem, de ez így nekem nem jó mert csak veszteséges vagyok mert nehéz különválasztani a két céget! Ezért szeretnék egy saját céget! Az elvárásaim, hogy csak én legyek tulajdonos (beltag)!

2 éve tanultam a kft. bt. rt. kkt. re vonatkozó alapítási szabályokat de azóta 3x változott a törvény! Nem tudom pontosan mit kéne alapítanom és hogy minek mi az előnye illetve hátránya!

Én úgy tanultam hogy a Bt.-nek 2 beltag és 1 kültag kell az alakításához míg a kft-hez 1 beltag és 3.000.000ft egy számlán ami alaptőkének van nyilvántartva!

Volna valaki aki fel tudna világosítani, hogy mi kell a mai jogszabályok szerint egy Bt illetve egy kft alapításához? illetve melyiknek mi az előnye illetve hátránya?

Nem szeretnék 0 információval ügyvédhez fordulni és 5x menni mert 5x felszámolnak tanácsadási díjat :(

előre is köffi!