Motel
  • PayaVP
    #118
    Pár dolog amit mondanék:
    1. EZ EGY FILM. Fakultatív a megtekintése. Emellett nem tudom e bántja-e valaki a Schindler Listáját, a Bárányok Hallgatnak-ot, vagy a Fülkét. Mind bemutatja a brutalitást, az ember elkorcsosodását, de el is ítéli azt, és kritikai és néző sikereket ér el. De alapjáraton csupán egy történetet próbál elmesélni. Rendben Roth nem egy Spielberg, vagy Demme, még csak nem is egy Joel Schumacher, de neki is hasonló célja van, amelett h egy sikeres filmet akar forgatni. Ezért nem kell bántani, 18-as besorolású a film, efelett meg már ugyis mindenki feltudja dolgozni amit lát.
    2. Ez rövid lesz. Quentin Tarantino nem rendezői hanem produceri minőségben van a filmnél!!! Nem bántsuk a világnézetét, művészi tehetségét, pénzhajhászását. Producerként mindössze valszeg csupán pénzelte a filmet, más köze nincs hozzá. Az más kérdés h vele reklámozák. Ugyanígy volt a Vissza a Jövőbe c filmmel is annak idején, mikor a kutya se ismerte Zemeckis-t. Akkor Spielberggel adták el a filmet. Pedig semmit nem tett hozzá a pénzén kívül.
    3. A film mérhetetlenül buta, amerikai felfogásban tálalja Közép európát, de azt senki nem veszi észre h ennyi erővel a történet játszódhatna az egyesült államokban, ott is vannak sztereotípiák (Kansasban mindenki farmer, farmer overállt hord, és duplacsövő vadászpuskát, h megvédje a pajtáját és a földjét).

    Tévedés ne essék a film egy fos. Nem védem. Csak könyörgöm ne csináljunk a bolhából elefántot. Ugyanugy ahogy egyik pszihopata se lesz a teletubbies-tól jó fiú, ugyanugy a normál emberek se kattannak meg a moteltől. (a normál ember és teletubbies kombót most hagyjuk.)

    Akit érdekel nézze meg, átlagos film nagy hype-pal...