• saxus
  #40
  Egyik dolog, hogy a töredékére csökkene, de szerintem nem mindegyik! Valószínűleg akkor jobban előtérbe kerülnének a nyílt forráskódú, igyenes programok, akármilyenek is. Most is sokan használnak azért azt, mert ingyenes, és mégis jobb a legális.

  Amúgy, igen, tényleg irreális összegekbe kerülnek a szoftverek, de ez szerintem csak a mérleg egyik oldala: minőségileg - főleg a játékok és az audiovizuális dolgok - szerintem messze nem fejlődnek (a látványt leszámítva.) Ki akar ismét kiadni újból 10-15 ezer forintot azért, amit már 5 évvel ezelőtt látott, csak nem olyan szépen?

  Nekem is vannak eredeti játékaim és DVD-im, de azok nagy része már az igen olcsó kategóriát ütötték meg, mikor megvettem. Pedig volt az még drága is egykoron... És soha nem vettem meg úgy, hogy ne próbáltam már volna ki előtte.

  A letöltésekkel kapcsolatban... Ha ma MO-n beállítana a rendőrség, hogy mégis mi az a párszáz DVD meg CD ott a sarokban, akkor hiába mondanád, hogy "netről töltöttem le", vinnék gépet, adathordozót, mindent.

  A magyar törvények amúgy pontosabban így szolnak: audiovizuális dolgokat letölthetsz, azért nem bűntetnek, de illegális szoftver birtoklása már bűn. Szóval különbséget kell tenni zene/film és játék/program között.