• CptSAB
    Hali Pollux! Nálam is a dilemma ugyanezen témakörben forog. Jövőre váltanám le a jó öreg Haswell i3 4130-at. Minden progiban repeszt full beálítással 1366*768-ban (monitor nem tud többet igényem pedig nincs se 4k-ra sem másra elvégre 50 centiméterre ülök tőle) 50-110 fpsel GTX Ti750-el. FS9 is verte a 100-at, de FSX alatt nagyon hullámzik a teljesítmény. Persze állítgatom, reszelgetem a beállításokat, de még mindig érzem a MHz-ek hiányát (elég hektikusan 14-50 FPS), no meg a memóriáét. Gondoltam első körben veszek + ramot és egy 3,8 GHZ-es i3 4370-et. De borzalmasan drága a proci. (használtan nem veszek procit a sok tuningbajnok huszár miatt) És a vicc, hogy 2014 nyarán olcsóbb volt a ram és a proci, mint ma. Most ugyanezt a konfigot ami van drágábban tudnám megvenni, ami azért gáz.. Láttam teszteket, hogy kiegek nélkül pl. az i3 8350K 0-5-10%-ot ráver az i5 8400-ra default grafikával GTX 1060 mellett FSX-ben. Vagyis boost mentes nyers erő olyan helyeken egyenlít ki, ahol az i5 még csak éppen melegíti a motort. Igaz lehet, hogy egy csilivili csini kieges fsx alatt az i5 még simán rákontráz 10-15%-ot, átlagban ennyivel volt alacsonyabb az i5 teljes CPU kihasználtsága. Az i3 esetében a 2. szálat takarta be 100%-ban, az i5 esetében a 3. szálat. Időm van várni tavaszig.. elvégre Kávénál még csak egyetlen alaplap chipset van. A procik árváltozásában nem nagyon reménykedek, max 10% esés több nem, elvégre ma oda jutottunk, hogy a termékciklus abszolút lerövidült. 2014-ben a Haswell még hú de új volt.. most 3 évvel később csak vakargatom a fejemet, mert intel 2x is cserélt foglalatot. Én csak VFR-zek, így kisgépek és a táj a lényeg.
    Utoljára szerkesztette: CptSAB, 2017.11.12. 14:40:13