FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Érdekes ez a hardver FSX dolog. Az én konfigom lent látható az aláírásomban. Nem mai gép, sőt. Első szériás i7 920 D0-ás, régi alaplap, régi, ráadásul kevés memória, 6GB. Szóval nem egy mai darab, bár egészen jól nyomja immáron hetedik éve.
Azt kell mondanom, hogy az FSX, hangozzon bármennyire is hihetetlenül, teljesen normálisan fut. Mondhatni full grafikán. Nézzük pl. GA gépekkel, A2A: LHS_LHBP pl. szinte fullos beállításon (max autogen, max scenery detail, max effect, large terrain, 5m, 15cm, 2x mid víz, csak a gépárnyékok vannak kikapcsolva az AI miatt, 66% nagygépes, 33% GA forgalommal) 25 FPS van stabilan. BP felett! ORBX cuccok is hasonlóan teljesítenek, fél évet repkedtem ORBX AUS felett rengeteg éle géppel géppel. De ilyen lassulást, mint Zacsinál, sosem tapasztaltam. A nyűgös a Twin Star volt a két G1000-sével, de ott a műszerek vittél el a kraftot.
IFR más, ott azért vissza kell venni, ezért van két külön beállítás VFR-re és IFR-re. Azt tudom mondani, hogy teljesen használható pl. egy AS A320 Dzrewieczki Moscow+Sheremetevo-val.
Ja, és mindezt full HD-ban 1080p-ben. És mondom, 2009-es konfig van alatta, egy közepes vidikártyával (GTX760)
Tapasztalatom az, hogy nagyon össze kell hangolni, mind a játékbeli beállításokat, mind az FSX.cfg (ez a legfontosabb szerintem, Pl. VFR 2048-es text load-al, 170-es bandwitch, IFR 1024 load, 235 bandwitch.), mind pl. az nvidia paramétereket, simítás, ilyenek. A friction sem mellékes min nyomja az ember. Szóval baromi sok hangolást igényel, de megéri, mert ha megvannak az kvázi ideális beállítások, ott már lehet jó kis teljesítméyneket kihozni. Oké, egy EDDF AI-val, PMDG-vel már beakad, ott az AI-t nagyon vissza kell venni, hogy stabil 25 legyen az FPS, de az kritikusan nagy reptér. Egy Drewieczki Warsaw kegyetlen, de a Moscow már sokkal jobb, sok múlik a scenerty-n, ahogy Maestro is írja. Egy LYBE pl. kicsi, de akad, mert szar, egy LHS_LHBP nem. Érdekes.
És mondom, ez nagyon nem mai config, de olyan beakadásokat, mint Zacsi videójában sosem tapasztaltam, pedig rogyásig van az FSX kiegekkel, cirka ~250GB, teljes Magyaró., Ausztria, Svájc, Németó, orosz cuccok, teljes ORBX AUS + OZx fullosan. Teljesen használható, csak nagyon sokat kell szöttyögni a hangolással. Ja, és érdemes hozzátenni, hogy 2009 óta nem volt újrahúzva. De a win-t is érdemes hozzáigazítani. Pl. win update service-t mindenképp tiltani, experience beállításokat teljesen minimumra venni, víruskergetőt kikapcsolni, legtöbb folyamatot kikapcsolni, pl. egy Razer Game Boosterrel játék idejére. Rengeteg dolog van, ami segít.
Azért bátorkodtam leírni ezeket, mert egy elég régi, nem csúcs konfiggal, ősrégi FSX telepítéssel, rogyásig rakott kiegekkel szerintem tökéletesen játszható, mind IFR, mind VFR-ben, csak tudni kell mikor mit kell állítani. Ahogy szokás volt mondani, egzakt megoldás nincsen, de iránymutatások vannak, amik mentén azért össze lehet hozni egy teljesen játszható beállításokat.
Hát ennyi. :)