FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
papa10000 #32206 Kb. 6-7 éve a Pro Flight Yoke System szarvat használom. Ehhez van a throttle quadrant. Ez így egy egység. Lehet hozzá kapni csak throttle quadrant-ot is. Ha nézel fsx-es videokat, láthatod, hogy a saját építésű "csoda"pilótafülkékben általában ezt a szarvat használják. +1 vagy 2 throttle quadrant-ot, de leginkább kettőt. Így a 4 hajtóművet 4 csuszkával szabályozzák. Ha külön throttle quadrantot veszel, akkor jár hozzá egy 3 egybe fej, ami a 3 kart összeköti.
Nekem, magával a szarvval nem volt gondom, de a szarvval együtti throttle quadrant egyik potija, az első /fekete/ kikopott és a beállításnál össze-vissza ugrált. Elvittem javíttatni, de nem tudtak vele semmit sem csinálni. Állítólag szétszedték, megtisztították, kértek érte 3000 ft-ot. Ekkor vettem meg a második throttle quadrant-ot.
Van egy Logitech Force 3D Pro joystikom is, de azt nem szerettem, mert ...........sokkal élethűbbnek érzem a szarvval való repülést. De ez csak az én tapasztalatom. Gondolom, van aki meg a joystickra esküszik.
Mostanában a szarv egységnél tapasztalom, hogy amikor bekapcsolom a számítógépet, akkor a kijelző világítása vibrál és a számok is szegmens hibásan jelennek meg. Vagyis pl. a 2-es számnak hiányzik egy része. Nálam állandóra bevan dugva az USB portba a joy. Kihúztam és ismét visszadugtam, helyrejött. Nem vibrál és teljesek a számok is. Azóta a gép bekapcsolása után dugom be a joyt, ha éppen repűlni akarok.
Természetesen olyat veszel amilyet akarsz és amire van pénzed. Én valamikor , még a Commodore korában, amikor az egérről mégcsak nem is álmodtunk, a kezdetleges szimulátorhoz a billentyűzetet használtuk.