Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CptSAB
Tettél flatten réteget a vectoros ground poly alá? Mert akárhogy nézegettem a terrain layereket, nem akarodzott az egérnek flattent találni. 😊 Amúgy, elismerésem, mert vállalható kis scenery, egyszerű, de okés. Lehet alászerkesztek egy magasságit. Mert ide oda pár méter pár tized fok, azért nagy bunkóság lenne részemről "szétbarmolni" a munkádat. Annak ellenére, hogy egy éve itt a műholdkép a repülőtérről a gépemen, de valahogy a 8.1 és FSX Acc nálam sem volt egy jó kompozíció.
Természetesen... nem sürgős<#vigyor0> a magassággal nagyon sokat vacakoltam mert hiába raktam 335 re először, nekem a kifutó landolásnál felszívódott a nagy semmibe 😄 szóval ez csak úgy hasra ütésre ment .. Örülök hogy belepiszkálsz !!! Ki tudja így még lesz is belőle valami használható... <#eljen>

"Nem tudtam hogy lehetetlen,ezért megcsináltam"

CptSAB
Ha adsz nekem pár napot, akkor összepofozom az alapot. Van pár eltérés a Maracskó féle adatokkal. Igaz ott a mágneses elhajlás 2001-es adat, ami csak 3,5 fok. Egy picit arrébb raktam a kifutót is, majdnem "jó" helyen (ez viszonylagos) volt. A magasság adat okozza a bajságot az én gépemen. Eredetileg 102 méter, 335 ft. Látom te már majd 2 méterrel magasabbra tetted és annak ellenére is eltűnik, besüpped, majd felszállás után már megláttam, hogy ja.. itt vannak objektumok is. Alárakom a fotóalapot, addig nem vacakolnék a poligonokkal. Utána már kiderül a beborúl, mert csinálok egy flatten poligont alája.
Igen szoboszló. KÖSZI ☺

CptSAB
Hajduszoboszló? Meglesem.
@Skinner @CPTSab felraktam az általam készített sceneryt . Valamiért bekavar sajnos az LH SIm LHDC scenerybe és nem tudok rá jönni mi lehet a gond. Már mindenhova pakoltam a library-ban de sehogy nem jó.. Ha van egy kis időtök vethetnétek rá egy pillantást.

LHHO

Úgy néz ki igen ...<#hehe> mellesleg szép dísztárcsa 😄
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.03.29. 13:42:42

Skinner_11
Na, vajon működik itt is a GIF? <#vigyor5>

REX4 integralta a Soft Cloud ot, már az újban együtt van.Én az öbölből halásztam ki es teljesen jo Opus Fsi mellé.. Cloud coverage beállítás nem befolyásolja nekem minimumon is a @Clidey hez hasonlot generál.
Apropo @Clidey ha nem vagyok indiszkrét

Ombika
Steames akciok kozul nezelodott most vki,h mit erdemes esetleg megvenni?!

Az attól függ melyik FSX ről van szó..WIN 8.1+sima FSX kombóval nekem komoly gondjaim voltak. Steam - es verzióval viszont nincs. Jól megvannak egymással ( a W10 gyakorlatilag majdnem ugyanaz mint elődje , itt max az addonok kompatibilitásával szoftver driverekkel lehet majd babrálni de biztos mindenre van megoldás)
Itt olvashatsz róla
De mint fent írtam a régi FSX Acceleration ,GOLD én tapasztalatom szerint nem szerette az új vindózt,ezért is váltottam Steamre, nah meg mert akciósan 5 ejró volt anno 😄 Általad leírt kiegészítőket én is használom semmi gond velük<#eljen> (bár biztos lesz aki most meg fog cáfolni)

i robot
Jó reggelt mindenkinek!
Sajnos haldoklik a vinyóm így lassan fel kell készülnöm egy cserére. Jelenleg Win7 oprendszer van, de szeretnék átállni Win10-re.
Semmi különleges weather engine és scenery kiegészítőm sincs.
Csak 1-2 fizetős: Captain sim, LH Simes cuccok,Sibwings, Carenado, Aerosoft Catalina, Accu feel...
Még nem fogtam neki átnézni a netet, gondoltam itt kérdezem meg először:
Win 10-en nincsenek gondjai az FSX-nek és a kiegészítőknek? Vagy ha van akkor mire ügyeljek pl. telepítésnél?
Válaszokat előre is köszönöm!

alert
😄DD

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Clidey
Mi van, uncsi már Európa, mi?! 😄
Olvass privit! 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

alert
ORBX scenery-vel akarok amúgy repkedni, mert annyira jól néz ki. ORBX NA-Southern California-nát találtam ki, KLAX-KLAS 😊

alert
Így van FSX. Találtam régről is egy elvileg működő REX verziót, megpróbálom azt is.

Clidey
Na, szerintem ez volt az, ami normális felhőzetet generált real weatherben. Bár nem tudom P3D alatt hogy muzsikálna...bár szerintem neked tökmindegy mert FSX-ezel ha jól tudom. 😊

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Ne kapkodd el Peti... Mindjárt küldök privit!

Clidey
Hát nem tudom...nekem ez a Soft Clouds pack annyira nem jött be. 😊 Inkább a normál felhőzetekből válogatom össze a cuccaimat... 😊

alert
Köszi! 5.48 USD-ért bagó. 50-re számítottam a képek alapján 😄

Skinner_11
Külön dolog 😊

Sima nincs, van a Texture Direct meg a Soft Clouds (előbbiben nem csak felhőtextúrák vannak)
alert
A rex 4 soft az a rex 4 texture direct? Néha ezt néha azt említik, de sima rex 4-et nem is találok sehol.

Clidey
Mondjuk régebben használtam valamelyik régebbi REX verziót, amiben volt saját Real Weather funkció - de sajna már nem emlékszem melyik volt, talán a többiek tudnak segíteni - az nagyságrendekkel szebb felhőzetet generált, mint az Opus.
Ilyen felhőzetet generált anno:

Most meg ez van sokszor:

Persze, azért néha nagyon szép tud lenni, de sajnos sokkal ritkábban mint a régi FS9-FSX REX.

polluxware
+1<#eljen> dettó
opus+rex4soft

alert
Hello 😄 akkor ez kell nekem! Neked látatlanban elhiszek mindent.

Clidey
Hali Pítör! 😊
Én Opussal nyomom, és tökre megfelelő szerintem, elég szép időjárást generál, de inkább FSX-ben mint P3D-ben. Felhőzet textúraként pedig a REX4+Soft Clouds-ot használom, amit szintén be lehet úgy konfigolni hogy ne zabálják annyira a frémet a felhők.

alert
Használja valaki az Opust időjáráshoz? Vagy tudtok ajánlani egy jó időjárás addont? Lemaradtam, hogy mik a jelenlegi fejlesztések. Olyat keresek, ami szépen tud időjárást generálni, de azért nem very high-end PC-re lesz telepítve, szóval nincs szükségem 4096 pixel felbontású textúrákra és hogy megállítsa az FS-t 😄

Így van.... Többet én se adtam volna érte. Kivancsian várom az új simet a DTG-től bár szerintem horror áron lesz. A többi kétségemet fel se merem sorolni

Clidey
Texan released!
Na. Lehet figyelni az öbölben a kapást... <#hehe>

polluxware
5 juróért annó megérte..😉
két dolog miatt nem szeretem:
-nem megy vele a reality xp waas gps
-pmdg j41 se megy😞((((( állítólag a legál verzió megy vele... ,de ki tudja (ezt a gépet sajnálom legjobban😞

majestic q400-al megyek most helyette, ami valahogy mégse ugyanaz😞

Skinner_11
Szia!

Sajnos van egy rossz hírem. A Goldot még a Microsoft "értékesítette", ez a Steames FSX pedig a Dovetail Games gondozásában lett "továbbfejlesztve".

Szóval nem lehet a Steamen aktiválni, meg kell ott újra venni (nem biztos, hogy 100%-ban megéri, mindj írom miért), vagy a Goldot valahogy beaktiválni, bár nem hiszem azt még lehet legális úton.

Hogy miért nem biztos, hogy megéri újra megvenni? A Dovetail Games nemsokára kiad egy új repülőszimulátort, ami sokkal fejlettebb és szebb lesz mint az FSX. Erről itt találsz infokat. Lehet, jobban megéri kivárni, elvileg 1 hónapon belül kijön a Flight School ami egy lebutított verziója lesz a teljes Dovetail Games Flight Simulator-nak. A teljes szimet pedig még idénre ígérik <#vigyor5>
Utoljára szerkesztette: Skinner_11, 2016.03.27. 15:31:15
polluxware
háááááááááát.. őszinte leszek.. úgy vagyok ezzel a géppel ,mint annó a B-17el vagy a civil mustang-al😉 azaz sajnos picit előre látom a korlátait

pl.: nincsenek trimm-ek rajta , így hosszú kézzel való röpködésre nemtom mennyire lesz kényelmes (esetleg a padlóra lehúzott rpm talán segít)

nem lesz se gyors, se túl műszerezett

mondjuk azért kiprószálom😉

Papirzacsi
Megjelenhetne már a gép. 😊 A P51 után ez a következő ami lázba hoz. :-)

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

Hypo
😊

polluxware
Lehet töltögetni az Accu. T-6 manuálját!

Sziasztok!
Pár éve megvettem a játék dobozos kiadását ( Gold Edition ) és most aktiválni szeretném a steamen, de nem fogadja el a kódomat!
Van valakinek ötlete?
Köszönöm. Laci.
Főleg hogy hiába pakolom akárhova a libraryban bekavar a LH sim es cuccoknak :/ ha a Lib pack felé rakom akkor látszik minden a kis repteremen de akkor pl LHDC fele tűnik el ha meg alá akkor az én repterem elemei nem látszanak rendesen <#idiota>

Van még mit fejlődnöm 😄

Skinner_11
Nem rossz, nem rossz, de remélem ezután ráfeküdnek a kétmotoros témára <#hehe>

@saca: Örülök, hogy megoldódott, majd várjuk a kész sceneryket <#vigyor>
polluxware

Közben megoldódni látszik. Van egy bug FSX SE scenery Library settingsben. Ugye ki van pipálva az "empty scenery cache on exit"de hiába okézom le elsötétül pillára a háttér és elsőre nem épít új adatbázist szóval addig kell próbálkoznom amíg meg nem teszi. De így már jó. illetve én butus 😄 a google magasság adatait adtam meg elsőre de aztán látom hogy van pici eltérés az fsx ben. Szóval onnan kell kiolvasni inkább .

Oksa holnap feldobom és köszi a segítségeteket. <#awink>

Skinner_11
Addon Scenery\LHGD\Scenery

Biztos ilyen útvonalra teszed azt a cuccot? <#zavart1>

De amúgy az a legegyszerűbb ahogy kolléga is mondta, feldobod mondjuk Zippyshare-re és lecsekkoljuk, hogy mi lehet a baj <#vigyor2>
Nagyjából annyi a lényeg hogy más hasonló progival is próbálkoztam már AFX ,ADE de egyikkel se tudok teljesen új repteret létrehozni. Meglévőket szerkeszti ,működik is velük nincs gond. Kihagyni igazából nem nagyon volt mit mert egy elég egyszerű dologgal próbálkoztam. New Airport-Megadtam a koordinátákat-Magasságot amit kell,aztán szépen Flatten a területen, kis gyep rá, dobtam rá egy füves pályát ennyi 😄 tehát semmi komoly dolog.... de a végén kapott bgl-t hiába rakom az addon scenerybe, indításnál crashel nem tölti be a repteret. És az előző AFX progival is ugyanez a helyzet.

CptSAB
Valami adatot nagyon kihagysz szerintem. Legegyszerűbb, ha feltöltöd netre az általad készített afcad fájlt és megnézzük, mi maradt ki.
Tudom de hiaba.. Nalam valamiert nem működik csak ha mar meglévő reptereket szerkesztgetek. Ujat hiaba rakja be vagy crashel vagy be sem tolti.
Utoljára szerkesztette: saca79, 2016.03.23. 18:00:10

Skinner_11
Compile BGL. Amit kapsz azt teszed be az Addon Scenery mappába
Visszatérve ..megnéztem az ADE-t is. Ezzel se tudtam új repteret csinálni..:/ Meglévőt lehet szerkesztgetni pakolgatni bele stb de fikció repteret a nagy b.dös puszta közepére ezzel sem lehet készíteni... Vagyis jobban mondva készíteni lehet (ahogy azt a manuálban és tutorialokban is írják) mint project el is lehet menteni csak éppen nem tudom belerakni FSX be :/

nekem sajnos jó másfél éve egyáltalán nincs időm szimulátorozni, így most látom először, de wow... gyönyörű ez a festés!!

0sm
Sziasztok!

Saca, Hypo... nem akartok esetleg nálunk szállítani? - értem én, hogy jó az Air hauler...
😊
http://fsairlines.net/hu/va/MLR

Apex