FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
bzsoli #31444 Sziasztok!
Beszállnék a laptop vs. asztali gép beszélgetésbe. Én nagyjából két hónapja álltam át laptopra (Asus X550JX, i5 4200H, 8 giga RAM, GTX 950M) asztali gépről. Meg kell nyugtassak mindenkit, semmilyen panaszom nincs, pedig sokat játszom. Vannak különbségek asztali és hordozható cuccok között (komponens sávszélességek, vagy éppen a hűtés különbözősége). Core2DUO E8400 és ATI HD 6850-ről álltam át, és nem gondoltam volna, hogy ilyen teljesítménybeli különbség lesz a korábbi gépemhez képest a laptop javára. Én alapvetően csak szimulátorozok (vonat, repülő, és egyéb ilyesmi) és jellemzően ez órákat vesz igénybe. A GPU legfeljebb 60 fokos volt, és összességében sem a GPU és sem a CPU nem volt jobban terhelve mint 60-70%. Tehát még mindig van benne tartalék, pedig ez csak i5. És ez még nem is gamer laptop. A HDD-t lecseréltem egy SSD-re, mert ugyebár gyorsabb is, és a CPU-t is kevésbé terheli (akár 5-10% is spórolható vele a CPU teljesítményből, ami szintén hasznos).
Egy laptop hűtőt biztosan tenni fogok alá, de egyelőre kivárok (ott veszem meg ahova utazom, hogy ne kelljen repülőn a csomagba zsúfolni), ugyanis, ahogy talán másoknak is fontos szempont lehet ez, nekem a laptopra váltás utazás, költözés miatt volt egy ésszerű váltás, hogy magammal vihessem.
A régi gépemet eladtam, amiből majdnem a fele visszajött a laptop árának (3 monitoros konfigom volt). Szóval, egy jó laptop simán megállja a helyét, csak tényleg jól utána kell járni a dolognak. Egyetlen hátránya, a 15.6-os kijelző mérete és típusa, de majd monitorral fogom használni.
Korábban FSX-eztem, a laptopra viszont már P3Dv3 ment fel és nagyon szépen fut rajta kiegészítőkkel is (LHSIM Budapest, PMDG 737...)
(Anno számomra is nehezen volt elképzelhető, hogy laptop ilyesmire alkalmas lenne, de egy szintén szimulátorozó barátom is laptopra váltott pár éve és elégedett a gépével, még videókat is szokott rögzíteni közben. Az ő gépe pedig még gyengébb is, mint amit én választottam.)
Remélem segíthettem a véleményemmel.