• berczy #31365
    Ahha, köszi! Én 50%-os zoom-mal használom általában a repcsiket. Bejön, ha nagy a látótér. :) Jobb lenne kisebb látómezővel? Élethűbb?

Amúgy ja... Vicces, mikor otthon asszonynak mutogattam a képeke, mondtam, hogy Ő biztos az egyik növendéktársam (nem mondok nevet.:D), mert rá jellemző, hogy eléggé magasan helyezkedik a negyedikhez és mindig hosszúra jön. Erre belenagyítok a képbe, hát nem én ülök benne...? Tiszta ciki volt. :DDD

Amúgy képzeld, tegnap feladaton kívüli gyakorlás közben sikerült 11 percet termikelni a hangárok fölött. :D Pedig még termikbemutató sem volt, meg semmi ilyesmi, de spirálgyakorlat közben találtam a termikre, következő felszállás előtt kérdeztem az oktatómat, hogy leoldás után zúzhatok-e rögtön oda, ne a második fordulóban spirálozzak, hátha sikerül kicsit megfogni. Engedték, csak az volt a kérés, hogy 150 méteren forduljak ki és jöjjek leszállni. Szóval leoldás után rövidfal nélkül rögvest söpörtem oda, hátha még ott van és kis keresgélés után sikerült is rátalálni egy 0, +0,5-ös emelésre. És ott spirálgyakorlatoztam benne, 260-300 között sikerült ottragadni 11 percet. :DDD Kellett ehhez az is, hogy felszállás előtt az egyik oktató félrehívott és mondta, hogy bár a spiálgyakorlatot 80-al oktatják, mert növendéknek az a biztonságos, de mondta, hogy nyugodtan lassítsak spirál közben 70-re, sokkal jobban fog tartani, és lőn... :) Azt már nem is említem mekkora élmény volt, amikor az utánam felszálló Malév Góbé alattam söpört el a hosszúfalán. :D Látam, hogy húzzák, mondom jó lesz figyelni, de Ő is látta, hogy mi a téma, mert amint meglátott süllyedt egyet, hogy alám kerüljön. :D
    Aztán valahogy elvesztettem, vagy kifújt, 160-nál kifordultam, jöttem leszállni. Nagyon megdícsértek, hogy milyen szépen csináltam, és fegyelmezett is voltam, hogy ahogy kérték, 150-nél kifordultam és leszálltam, ahogy megbeszéltük. :D Várhatóan az év uccsó felszállása így egész szép megkoronázása lett számomra az évnek. :D

Szóval óriási élmény volt életem első termikelése. Mondta az oktatóm, hogy bár nem volt még nekem termikbemutató, de bemutattam magamnak. :D Ha ott tartottam volna már a képzésben, meg is lett volna a "C" vizsga. :DDD De majd jövőre mostmár, szerdán már elméleti foglalkozás. :D
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.11.02. 10:31:19