33535
FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
saca79 #31373 PÜ ment -
#31372 Készítenem kell egy repaintot az FSX default B737-800-asához.
Mivel nálam nincs telepítve FSX a P3D-ben pedig nincs alapból benne, így megkérném valamely kedves fórumtársamat, bezippelve privát üzenet formájában küldje már el nekem a komplett gépet! Kedvességét előre is köszönöm! -
szabeszka #31371 Nem akarok okoskodni, de míg a Steam kellemes meglepi volt, az igazi ugrás a P3D v3. Erre váltottam. Nem gondoltam volna ezt egy 1 hónapja, látva a 2.5-öt akár. Senki nem szereti a csintalanokat, de tényleg.... engem baromira megfogott és echte, azonnal leszoktam az FSX-ről....
Utoljára szerkesztette: szabeszka, 2015.11.03. 20:34:26 -
#31370 Gratula! Én hetvegen megyek, megjott az uj fules ki kell probalnom:)) -
#31369 Hát mint olvashattad pár hete, én kényszerűségből váltottam, mert elegem lett az FSX összeomlásaiból, melyekre nem találtam gyógyírt.
Így huzamosabb P3D v2.5 használat után lassan kijelenthetem, hogy megérte a váltást, elősorban azért, mert atomstabil; még egyetlen egyszer sem omlott össze úgy mint az FSX. Másodsorban grafikailag is szebb - na jó, csak picit, szerintem nem ég és föld a különbség a P3D javára.
Az továbbra is bosszant, hogy ha nem lockolom vissza az fps-t 30-ra, akkor replay-kor ugrál a kép mint az állat. :( Ebből is látszik hogy akkora változásokat nem eszközöltek a szimulátor alapjain, hisz ez a bug még FS9-ben is benne volt már.
Én fps terén nem veszek észre drasztikus változást az FSX-hez képest, csak elhanyagolhatóan esett picit visszább. Már ha egyáltalán visszaesett. Szóval én nyugodt szívvel ajánlom akár kipróbálásra, akár huzamosabb használatra. Márcsak azért is, mert szerintem - bár még sosem próbáltam - simán be lehet állítani úgy a grafikai paramétereket hogy úgy nézzen ki mint a mostani FSX-ed.
-
#31368 Hát csak gondolj bele...ilyen perspektívában látod te is a Góbé műszerfalát? :)
Ha beülsz egy Zlinbe, elég kicsi az esélye annak hogy előre nézve látod a műszerfal jobb legszélét... :)
Gratula a termikgyakorlatodhoz, gyakorolj csak szépen, meg lesz a gyümölcse! ;) -
#31367 Nem kicsit vagyunk irigyek...;) -
#31366 Egyébként mennyire érdemes váltani? Egyre többet gondolkodom rajta, és egyre többen ajánlják a P3D-t.
Nincs nagy bajom az X-el, de egy kissé stabilabb, talán szebbet kipróbálnék, csak a teljesítmény legyen kb. ugyanaz, mert X-en tudok AI mellett elég magas beállításokon egy AS A320-at simán repülni. P3D is hoz hasonló teljesítményt? -
#31365 Ahha, köszi! Én 50%-os zoom-mal használom általában a repcsiket. Bejön, ha nagy a látótér. :) Jobb lenne kisebb látómezővel? Élethűbb?
Amúgy ja... Vicces, mikor otthon asszonynak mutogattam a képeke, mondtam, hogy Ő biztos az egyik növendéktársam (nem mondok nevet.:D), mert rá jellemző, hogy eléggé magasan helyezkedik a negyedikhez és mindig hosszúra jön. Erre belenagyítok a képbe, hát nem én ülök benne...? Tiszta ciki volt. :DDD
Amúgy képzeld, tegnap feladaton kívüli gyakorlás közben sikerült 11 percet termikelni a hangárok fölött. :D Pedig még termikbemutató sem volt, meg semmi ilyesmi, de spirálgyakorlat közben találtam a termikre, következő felszállás előtt kérdeztem az oktatómat, hogy leoldás után zúzhatok-e rögtön oda, ne a második fordulóban spirálozzak, hátha sikerül kicsit megfogni. Engedték, csak az volt a kérés, hogy 150 méteren forduljak ki és jöjjek leszállni. Szóval leoldás után rövidfal nélkül rögvest söpörtem oda, hátha még ott van és kis keresgélés után sikerült is rátalálni egy 0, +0,5-ös emelésre. És ott spirálgyakorlatoztam benne, 260-300 között sikerült ottragadni 11 percet. :DDD Kellett ehhez az is, hogy felszállás előtt az egyik oktató félrehívott és mondta, hogy bár a spiálgyakorlatot 80-al oktatják, mert növendéknek az a biztonságos, de mondta, hogy nyugodtan lassítsak spirál közben 70-re, sokkal jobban fog tartani, és lőn... :) Azt már nem is említem mekkora élmény volt, amikor az utánam felszálló Malév Góbé alattam söpört el a hosszúfalán. :D Látam, hogy húzzák, mondom jó lesz figyelni, de Ő is látta, hogy mi a téma, mert amint meglátott süllyedt egyet, hogy alám kerüljön. :D
Aztán valahogy elvesztettem, vagy kifújt, 160-nál kifordultam, jöttem leszállni. Nagyon megdícsértek, hogy milyen szépen csináltam, és fegyelmezett is voltam, hogy ahogy kérték, 150-nél kifordultam és leszálltam, ahogy megbeszéltük. :D Várhatóan az év uccsó felszállása így egész szép megkoronázása lett számomra az évnek. :D
Szóval óriási élmény volt életem első termikelése. Mondta az oktatóm, hogy bár nem volt még nekem termikbemutató, de bemutattam magamnak. :D Ha ott tartottam volna már a képzésben, meg is lett volna a "C" vizsga. :DDD De majd jövőre mostmár, szerdán már elméleti foglalkozás. :D
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.11.02. 10:31:19 -
Pelsodriver #31364 Szeretném a segítségét kérni valakinek, aki ismeri a Megairport Zürich 2012 1.02 verziót. és a MY Traffic X 5.0 programokat. Az a problémám, hogy az AL forgalom semmilyen formában nem jelenik meg a repülőtér területén.Specifikációm nem mai: Intel Core DUO 8400, AMD Radeon R7 200, 4 GB memória , 64 bites Windows 7 op. rendszer, de pl. Megairport Budapest, Frankfurt tökéletesen fut rajta kb. 40 % -ra állított forgalommal. SP1 és SP 2 is telepítve van, minden gyári és regisztrált. A reptér nagyon jól néz ki, a kiszolgáló forgalom működik, csak éppen egy szál repülő sincs...Van megoldás? -
#31363 Field Of View - talán látómezőnek lehetne fordítani. Nekem a te képeden nagyon ki van zúmolva, én közelebbről nézem a műszerfalat - ahogy alapból beállítottam a Zlinnél - és egérrel nézelődöm.
Jó a Góbés kép, látom nem jöttél rövidre... -
#31362 Egyet értünk tökre!
Én mindig odadobok egy százast, ha egy stadion előtt megyek el - hát nehogy már ezen múljon hogy megnyerjük a VB-t!
Én az utóbbi időben átálltam a P3D v2.5-re teljesen. FSX már nincs is installva. Úgyhogy ennek fényében tervezem a jövőbeni vásárlásokat. Kösz a tippet még1x! -
#31361 FOV? Ammi? :)
Amúgy: Dunakeszi "repnap".
A házak előtt leszálló Góbéban én ülök. :DDD Ebben:
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.11.01. 00:16:38 -
ToMy_ #31360 Mielőtt még valaki rosszra gondolna, mélységesen elítélem azokat, akik a világrekord ÁFA meg nem fizetésével nem járulnak hozzá a kis országunk dicsőséges futball-nagyhatalommá emelkedéséhez szükséges újabb és újabb milliárdos stadionok felépítéséhez.
Viszont ha nem akarsz Prep3D-re váltani a közeljövőben, és steam-es az FSX-ed, akkor vedd meg steam-en, ott tényleg 22.99 euró, szabálykövetően is.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.31. 21:37:47 -
#31359 Ja hogy itt a titok nyitja...kubainak kell lenni! Na de hát ez adócsalás! :DDDD -
#31358 Nagyon szép! Csak nekem ez a FOV kicsit unrealisztik... :) -
#31357 Ha skylake procija van vkinrk, akkor nehez lesz Win 7-et! :-( -
ToMy_ #31356 Ezen a linken nézd meg. Itt még most is 22.49 euró.
Vedd meg kubaiként. Akkor olcsóbb. Magyarként tényleg 30. Köszönjük a világszínvonalú ÁFÁt, Viktor.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.31. 01:14:08 -
#31355 Én meg pont az SGF-l mentem Bp felett...
Most konvertálom a vidit. -
#31354 Egy kis ASN. És csak 1024-es a textúra.
-
#31353 -
#31352 Akkor ezek szerint csak engem nem szeret a SimMarket...
Köszi a képeket és a videókat, áttanulmányozom őket! -
#31351 Feleim! Időtlen idők óta használom legálban az Active Sky-t, már 9 alatt is. Mindig is ezzel voltam a legelégedettebb és az X alatt a Next sem okozott csalódást soha. Véleményem szerint a legjobb weather engine, amit lehet kapni, nem mellesleg egy valag beállítása van és a REX text-ekkel is gyönyörűen muzsikál. Ajánlom meleg szívvel bárkinek!
Csak ennyit kívántam most szólni. :D
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.10.30. 17:28:53 -
bankii #31350 THX! -
ToMy_ #31349 Szerintem bármilyen reptérrel dolgozik szépen, csak időjárást generál, scenery-khez nem szól hozzá. -
#31348 ennek az apropójára veszem én is :) LHsim LHBP-vel dolgozik szépen? -
ToMy_ #31347 Active Sky Next UI képek még:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.30. 08:32:44 -
ToMy_ #31346 Active Sky Next UI képek:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
litlebubu #31345 Van LCO is! LCO -
bankii #31344 Hofi után szabadon; Bravó Clidey! Csinálj LCH, LCI-is. :-)
-
bankii #31343 Hűha! Melyiket? -
ToMy_ #31342 Ok, reggel csinálok pár képet. Addig is itt egy videó, elég részletesen bemutatja a felületet is.
Szerk: beugrott, mire gondolsz: XGauge. Van egy opcionálisan a repcsikbe berakható gauge, azt lehet FSX-en belül birizgálni. Na ezt a részét még nem néztem meg, sőt, nem is telepítettem. Nem szükséges a működéséhez, amolyan szegény ember fedélzeti weather radarja.
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.29. 21:13:11 -
ToMy_ #31341 http://secure.simmarket.com/hifi-tech-active-sky-next.phtml
22.49 euró
Utoljára szerkesztette: ToMy_, 2015.10.29. 21:03:37 -
#31340 A kezelőfelületét azok oldalait. Köszi! :) -
ToMy_ #31339 Ok, holnap csinálok pár képet. Mit szeretnél látni? -
#31338 A szimmarketen 28.56 EUR és a honlapjukon is 29.99-ért hirdetik. :)
Egy pár jobb felbontású képet azért szívesen megnéznék... :) -
ToMy_ #31337 FSX-en belül semmi dolog nincs vele, nem is látni. Úgy működik, ahogy a régi változatok is: ASN elindít, letölti az aktuális időjárást, elindítod az FSX-et, és kész. Onnét kezdve vagy FSUIPC-n vagy SimConnect-en keresztül frissíti az időjárást.
Maga a kezelőfelület addig érdekes csak (legalábbis nekem) amíg egyszer a telepítés után bekonfiguráltam, attól kezdve nem is találkoztam vele.
Ja, és nem 30 ajró, csak 22.99 most. A Steam-en is és máshol is. -
#31336 Igen, tudok ezekről, utánaolvastam a dolgoknak, és már le is töltöttem a letölthetőket. :)
Majd hétvégén kipróbálom, megéri-e azt a 30 ajrót. A kezelőfelületével vagyok még bizonytalan a screenshotokon. Ott mintha úgy mutatná, hogy FS-en belül mindenféle floating ablakokon keresztül kell buzerálni a beállításokat? Nem FS indítás előtt letölti a időjárást, majd utána az FS-t indítva ápdételi az időjárást? Tehát úgy, mint más, rendes szoftver?
Esetleg pár képet tudsz felrakni a kezelőfelületéről? -
ToMy_ #31335 Van egy 7 napos trial változata, teljesértékűen használhatod 1 hétig. Annyi idő alatt úgyis kiderül, hogy szerelem-e első látásra.
Viszont aki vásárlásra adja a fejét, az ne a Steam-es verziót vegye meg, ugyanis az csak az FSX:SE-hez jó, ki is hagyták belőle a P3D kapcsolót. Én beleszaladtam ebbe, momentán ugyan nem érint, de ki tudja, mit hoz(hat) a jövő.
Valami alkalmas webshopból elvileg ugyanannyiért beszerezhető az a változat, ami mindegyikhez jó. -
#31334 Akkor meg nem értem az FB-s kommentedet... :D