FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Na, ne szegd már kedvemet, he! 

Mondom fingom nincs, hogy milyennek kéne lennie. Olyasmiről van szó, hogy a repülésnek teljesen más szelete, mint a nagygépes, vagy GA repülés. Jó, részben GA, de érted! Tök új (nekem) dolgoknak néz utána, új dolgokat tanul meg az ember a repüléssel kapcsolatban. Ugyan ez az érzés volt, amikor sok-sok nagygépes repkedés utána elkezdtem erőtzeljesen GA-zni még 9-en. Most ugyan ez az érzés, nincs motor, korlátozottabb repülés, csendes suhanás, stb... de vágod mire gondolok. Utána ott van az FS része, hogy bár hülyén hangzik, de mégis, valahogy más arcát mutatja. Ugyanott, mégis más érzés. Jó példa Graz, ill. a scenery-je, ami asszem free is. Lehet jönni nagygéppel ugye. Az elhelyezkedése miatt érdekes, hegyek az egyik oldalon, csak egy irányú ILS, minek ragozzam? Mehetünk GA-val (egy Zlinnel, pl. :D), megint más hangulat, jobban kidomborodnak a scenery apró részletei, másra figyelünk, más a nézőpont, ilyenek. Pl. az apron oldalában, ha jól sejtem a vámosok épp letartóztatnak valakit, az egyik pályavégnél húzódó úton meg épp karambol történt. Biztos a final-en húzó gépeket nézték. :)
És megint más vitorlával. Lassabb, kevesebb műszer, vezérlő, eleve inkább a külvilágra figyelsz, ahhoz kell alkalmazkodnod, akár csőrlés, akár vontatásra támaszkodva, s utána a természetre kegyeire bízva magunkat. Elandaloghatunk Graz kidolgozott városa fölé (AUT Pro.), megkukkanthatjuk a kidolgozottabb épületeket, az egész jól kidolgozott város, háttérben az alpokkal.
Ha feltesszük a CumulusX-et, még jó kis termikeket is kapunk, a hegyek oldalában meg hullámjelenséget. Bár a termikeket még nem sikerült rendesen emelésre bírni :), de a hullám a hegy oldalán tényleg emel. :) Már ha jó iárnyból fú a szél.
De persze lehet ezt a fenti ömlengést szentimentális nyáladzásnak is tekinteni, de valahol mégis csak az a cél, hogy beleélje magát az ember.
Nem? De! Ugye... :D
Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.13. 21:14:27