33535
  • polluxware
    szóval ez ííííííííííííííígy ,azért nem igaz..

mármint ,hogy dupla olyan gyorsan fut

rejlik benne némi potenciál a jövőt tekintve (P3D átlag úzereknek túúl drága)
  • napstR
    Remélem hamar kompatibilis lesz vele minden addon, mert így elég ígéretesnek tűnik. A következő újratelepítéskor már ezt szeretném feltenni :)

steam edition
  • Skinner_11
    Szavazzatok a PWDT gépcsodájára!

Katt ide
  • Hypo #29557
    steamnel ki kene probalni a nem default telepitest mert 25 jatek van abba a mappaba nem epp az idealis fsx hez:)))
  • Peppy
    Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy az mitől van, hogy előre betáplált útvonalon,VNAV és LNAV használatával a süllyedése a gépnek nem megfelelő. A siklópálya felett marad a gép. Mit csinálok rosszul?
  • Clidey
  • Hont
    Jó reggelt!
    Némi beállítással és kompromisszummal még akár használható is lesz a géped, de az itteni guruk majd ezekről a finomhangolásokról majd többet fognak tudni segíteni nálam...
    Amennyiben (gondolom) először a magyar területeket szeretnéd bejárni, össze kell szedni hozzá a megfelelő kiegészítőket!
    A Steam kiadta az FSX-SE verziót, ami egy integrált FSX. (Az eredetibe bele tették az eddigi javításokat) Az ára a megjelenés óta folyamatosan változik!
    Ma 17Euro.
    Aztán erre jönnek majd a különböző kiegészítők (addonok). Ezt az Lhsimulations.com oldalról be tudod szerezni.
    Kis gépek közül a Topik gazdán és Barátja munkáját tudnám első sorban ajánlani! Zlin-142 Én ezt a gépet használom VFR.
    Az utolsó kérdéseidre: Ezen az oldalon minden nap megforduló pár száz emberke szabad idejében ezekkel a szimekkel repülnek és élvezkednek... Én kb 10 éve nyúzom az itteniek idegeit, de nap mint nap felmerül valami kérdés, vagy új feladat amit segítenek megoldani! Egyszer a repülő szimek olyan bonyolult és szerteágazó területet fognak be, hogy szerintem, soha nem érünk a végére!
    Azt gondolom, egyszer bele szeretsz és onnantól ez a végzeted.

Üdv:
    H.
  • sir_alex
    Szia!
    Nagyon szépen köszönöm a kedves fogadtatást, jól esett.
    Ami a konfigot illeti. Egy Intel H87I-PLUS alaplapon egy i5-4670-es proci dolgozik, 16GB RAM társasságában. Ehhez egy ASUS GTX970 VGA van mellérakva, ami 3 db DELL U2312HM-et hajt meg surround-ban. Sokat WT-tem, de a szim egyre jobban bejön, ezért érdeklődtem zöldfülűként.
    Azt hiszem először a kisgépekkel szeretnék megismerkedni, IFR.

Egy célirányos kérdés a végére és aztán elolvasom a fenti bejegyzéseket.

A konfigom elég lehet akkor:

- az FSX futtatásához? Érdemes megvennem?
    - Az FSX-et lehet elsőre, élvezetesen játszani - művelni, mindenféle kiegészítő nélkül?

Még egyszer köszönöm, üdv:
    saf
  • Hont
    Szia!
    Üdvözlünk itt az FSX fórumon!
    Először is a szimulátorozással kapcsolatban sarkalatos kérdés, hogy milyen konfigurációd van!
    Sajnos ezen a téren ez nagyon sok mindent meghatároz!
    Amennyiben nem elég a géped teljesítménye az FSX hez, akkor bátran ajánlom az FS9-t. (FS2004)
    Bár halkan jegyzem meg, hogy sokan vagyunk, akik még mindig előszeretettel használjuk az FS9-t!
    A második kérdéseddel kapcsolatban: Neked kell eldöntened, hogy elsősorban mihez lenne kedved! VFR vagy IFR repüléshez?
    Európában vagy tengeren túl? Nagy gépre vagy kis gépre szeretnél szakosodni?
    Ami a kiegészítőket illeti: Nagyon sok egyéb hardver ill szoftver áll a rendelkezésünkre.
    Én pl TracIr párti vagyok. Célszerű beszerezni előbb vagy utóbb egy jó minőségű pedált, esetleg egy szarv kormányt.
    Mindenképp ajánlom, hogy olvasd el a beíró ablak felett a FAQ!
    Továbbá bármi kérdésed van azt célirányosan tedd fel és szinte perceken belül kapsz rá választ!
    Érezd jól magad itt közöttünk!
  • sir_alex
    Sziasztok!

Uj tag vagyok a forumon es a szimulatorozasban is mondhatom, hogy kezdo vagyok, remelem jo helyen jarok a kerdeseimmel.

Szeretnek elkezdeni szimulatorozni, kerdeznem:

- ehhez a MS Flight X alkalmas, talan a legalkalmasabb?
    - a programon kivul mi az, amire egxvteljesen kezdonek szuksege lehet, az angolon kivul? Joy van.
    - egyeb kiegeszizok kellenek, gondolok itt barmilyen irl kiegeszitore, pl. cockpit?

Egyenlore ennyi, koszonom s segitseget.
    saf
  • Tompoxxx
    Bocs, hogy újra megkérdezem: Nincs valakinek Captain Sim 767-200 Malév festése? Régen volt fenn valahol, de már nem lehet letölteni....
  • berczy #29549
    Jó neked, nálam még várat magára. :)
  • gaspen
    Eh, és ezen a összes kapcsoló meg bizgentyű funkcionál?
  • Clidey
    :-P
  • gaspen
    Buran?
  • Hont
    Nagyobb és bonyolultabb momentán nem jutott az eszembe...
  • gaspen
    Ja hát ezt még nem ismertem eddig Majd lehet, hogy kipróbálom egyszer, csak mostanság a fejlesztgetés jobban érdekel, mint a repkedés. Utóbbit inkább a való életben űzöm
  • gaspen
    Mondjuk azé' van benne némi kihívás : hullámosított szárnyborítás, a törzs felületének váltakozásai...el lehetne vele pepecselni pár napot, csak minek ?

• berczy #29542
    Én vagyok a hülye, ez nagyon szar?

Tu-144
  • berczy #29541
    Bólogathatott volna hevesebben!
  • gaspen
    Tu-144-nek nem sok magyar vonatkozása van. Annyira kevés ez a nem sok, hogy nincs Na jó egyszer volt Ferihegyen, oszt annyi. Márpedig nálunk előnyt élveznek a HA- nevű repcsik, teljesen önkényes alapon válogatva Már csak vigyorgok a külföldi fórumokon, amikor valaki azzal kezdi, hogy "Elkezdtem egy C-172-t, kéne egy kis segítség..." Szóval egy Tu-144 szintű repcsit megcsinálni, rendszereit felprogramozni úgy, hogy annak értelme is legyen (ld. PT Tu-154), na az nem kis feladat. Talán nem is csoda, hogy nincs. Mellesleg ha valaki tud C-ben programozni, tudok neki adni feladatot bőven...

Amúgy a Góbét egyszer majdnem elkezdtem, poénból, Tibi még talán bólogatott is, de aztán elhalt a gondolat.

• berczy #29539
    Mert nem értek a modellezéshez. Ősrégen 3DSMaxeztem, de már gőzőm sincs, mi fán terem és mostanság kapcsolat, meg három kutty mellett épp csak van időm reppenni, asszony mán így is morci néha. :)
  • gaspen
    Miért nem csinálsz te? :) Van hozzá fasza rajz is :P

• Hont
    Szerintem meg egy Tu144-t! Arra még nagyobb szükség lenne!
    De ha lehet, akkor a hétvégére...
  • Papirzacsi
    Sztem egy Falkét kéne csinálnotok! Arra nagy szükség lenne. :DDDD
  • berczy #29535
    De hadd említsem Dunakeszit! Nemrég írtam is tán, hogy mostanában vettem észre, hogy a hangárokkal szemközt állatok vannak karámban. Persze vitorlával. Mert azzal sokkal inkább maradsz a reptér, s ezzel együtt a scenery körül, hisz ha csőrlés van, sokat nem maradsz fent, ha felvisznek, javarészt akkor sem cross country-zik az ember. De javíts ki, ha tévedek! Így nyilván jobban megfigyeli, mert kevesebb dologra koncentrálódik a figyelem, mint egy útvonal során. Mondom, jó példa erre Dunakeszi meg az állatok. :)
  • berczy #29534
    Na, ne szegd már kedvemet, he!
    Mondom fingom nincs, hogy milyennek kéne lennie. Olyasmiről van szó, hogy a repülésnek teljesen más szelete, mint a nagygépes, vagy GA repülés. Jó, részben GA, de érted! Tök új (nekem) dolgoknak néz utána, új dolgokat tanul meg az ember a repüléssel kapcsolatban. Ugyan ez az érzés volt, amikor sok-sok nagygépes repkedés utána elkezdtem erőtzeljesen GA-zni még 9-en. Most ugyan ez az érzés, nincs motor, korlátozottabb repülés, csendes suhanás, stb... de vágod mire gondolok. Utána ott van az FS része, hogy bár hülyén hangzik, de mégis, valahogy más arcát mutatja. Ugyanott, mégis más érzés. Jó példa Graz, ill. a scenery-je, ami asszem free is. Lehet jönni nagygéppel ugye. Az elhelyezkedése miatt érdekes, hegyek az egyik oldalon, csak egy irányú ILS, minek ragozzam? Mehetünk GA-val (egy Zlinnel, pl. :D), megint más hangulat, jobban kidomborodnak a scenery apró részletei, másra figyelünk, más a nézőpont, ilyenek. Pl. az apron oldalában, ha jól sejtem a vámosok épp letartóztatnak valakit, az egyik pályavégnél húzódó úton meg épp karambol történt. Biztos a final-en húzó gépeket nézték. :)
    És megint más vitorlával. Lassabb, kevesebb műszer, vezérlő, eleve inkább a külvilágra figyelsz, ahhoz kell alkalmazkodnod, akár csőrlés, akár vontatásra támaszkodva, s utána a természetre kegyeire bízva magunkat. Elandaloghatunk Graz kidolgozott városa fölé (AUT Pro.), megkukkanthatjuk a kidolgozottabb épületeket, az egész jól kidolgozott város, háttérben az alpokkal.
    Ha feltesszük a CumulusX-et, még jó kis termikeket is kapunk, a hegyek oldalában meg hullámjelenséget. Bár a termikeket még nem sikerült rendesen emelésre bírni :), de a hullám a hegy oldalán tényleg emel. :) Már ha jó iárnyból fú a szél.

De persze lehet ezt a fenti ömlengést szentimentális nyáladzásnak is tekinteni, de valahol mégis csak az a cél, hogy beleélje magát az ember.
    Nem? De! Ugye... :D
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.13. 21:14:27
  • Clidey
    Hangulata? FSX-ben a vitorlázásnak? Háát... :D
    Tegyél fel egy Condort Magyarország sceneryvel...annak talán van hangulata.... de az FSX-nek...szerintem nincs. :(
  • Clidey
    Köszi!
    Hát, van vele meló nem kicsi...
  • berczy #29531
    No, ha lesz affinitásom, lehet nekiveselkedek ismét előszedni grafikusi tudásomat. Meglássuk. De azé' nem lett olyan szar, ugye? :)

Nyilván, még ha azt is írtam, komoly a kérdés, nem gondoltam ám komolyan, ill. eszemben sem volt agitálni (Istenem, Lenin óta köpnöm kell, ha meghallom ezt a szót.) Titeket erre. Jó persze seggem verném a földhöz örömömben, de a realitások talaján nézve egyértelmű a kérdés. Pláne, hogy mondod, mennyire szar az a része. Nekem nincsen semmiféle kisgépes tapasztalatom azon egy szem repülést leszámítva, tehát viszonyítanom sincsen mihez. Elhiszem, hogy fos, s lehet, ha magam is megtapasztalom a való életben, én is így fogom látni, de kövezz meg, nekem nagyon bejön. Igazából a hangulata az, ami nagyon tetszik. Nem tudom megfogalmazni a miértjét, de nem is lényeg.
    Utoljára szerkesztette: berczy, 2015.01.13. 20:06:17
  • Clidey
    Na igen, erre próbáltam finoman utalni...szóval az hogy csak simán megrajzolok egy mintát és rádobom az eredeti textúrára az eléggé snassz megoldás, muszáj megeffektelni hogy az alatta levő dolgok továbbra is látszódjanak - ami viszont magával vonzza azt hogy változni fog a szín. Ezért én úgy szoktam általában csinálni hogy megrajzolom a festést, rányomok a léjerére egy lineáris égetést vagy színégetést, majd utána kezdem el állítgatni a színeket amíg jó nem lesz.

A másik kérdésedre a válaszom elég tömör: nem.
    Egyrészt mert egy minőségi cuccot összehozni nem két hét de nem is két hónap. Másrészt az én privát véleményem az hogy FS-ben vitorlázni gyakorlatilag a vicc kategória - totál értelmetlen, unrealisztikus, kalap szar az egész. Aki vitorlázni akar az Condorozzon.
    Az XPL-es Góbét nem kell bemutatnod, ismerem...én csináltam a szárny textúráját.
    Amúgy is totál felesleges időpocsékolás bármilyen repcsire is agitálni bennünket, külsős kívánságokat sosem hallgatunk meg, mindig saját döntés alapján születnek a soron következő projektek. Szóval próbálkozni lehet csak nem érdemes.
  • Clidey
  • m814
    Gyönyörű!!!
  • Framsen
    Sziasztok !

Elnézést, ha már volt, de FSX ben mért nincs látható esőcsepp az ablakokon ? Így hiába esik az eső nem is látom, és a wipers nek sincs semmi értelme így. Van erre valami addon ? Főleg Airbus X el repülök.
  • berczy #29526
    Miket káromkodol nekem itten? :) Miféle égetés, meg lineáris, meg longitundinális burnout... Nem égtem még ki, jó...! :D
    De komolyra fordítva, nagyon nem így csináltam és ahogy így írod, még a végén újrakezdem az egészet, bár így sem lett olyan rossz. No, nem égettem én semmit, mert eszembe sem jutott, hanem simán megrajzoltam a vonalakat és a jó öreg Fill eszközt bevetve jól kitöltöttem, majd a szegecseket odarajzoltam copy/paste/oppacy kombinációt használva. Jó, tudom, prosztó megoldás, de olyan régen grfikáztam már komolyabban (~10 éve), hogy rakat dolgot elfelejtettem. De persze teljesen jogos amit mondol, hogy változik a szín a modellen.

Más (nagyon): Halál komoly kérdés: hogy egy Góbét, mint a legendás Rubik bácsi által tervezett legendás magyar masinát nincsen kedvetek megcsinálni? Jó, tudom, iszonyat réteg gép lenne, valamint gondolom bennem van most a tanfolyás kezdeti, gyermeteg lelkesedése is, hogy akkor most nekem azonnal Góbé kell, de ha lefejtjük az önös érdeket, azért mégiscsak üde színfolt lenne a magyar, virtuális égen. Na, most jól megindokoltam, és hogy egy kis versenyszellemet is csempésszek a dologba, hátha a motiváció felülír minden tervet az üzleti évre:
    X-Plane-hez van!!!
  • polluxware
    ez a stéy túúned a végére, ez kész:)))
  • polluxware
    ezt fejtsd ki légyszííves:)
  • berczy #29523
    Höhö, ez tetszett. :) Figyelni fogom az órám! :DDD
  • szabeszka
    Az amit például Békéscsabánál látunk (fotón) .... szóval ennél szebbet még nem láttam FSX-ben.
  • szabeszka
    Jajj de jó! most látom csak: http://fsstdesign.vfrplanner.net/
    Már nagyon vártam, nagy-nagy hála érte, mester munka ez ha jó érzem :))