Flight Simulator X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szevasztok Mindenki! Segítséget kérnék FSX - PMDG 747 használat kapcsán.
Ha 11-12 órás utat repülök, ennek vége felé a 8GB RAM kevésnek bizonyul és lefagy a rendszer. Hol lehet belepiszkálni vagy melyik cfg fájl módosítandó, hogy ne tegye ezt az FSX? Köszi elõre is a segedelmet.
De arról volt szó, hogy átalakítják. Szal, hogy nem az ótvar régi rendszeréról fog mûködni. Pc vezérli majd meghogy kivetítõk stb...
Most olvasom, hogy leírtam azt ami az oldaon is van 😊

Szerintem nem megy. Ugyanis akkora áramfelvétele van hogy nem éri meg. Arról nem is beszélve hogy a kezelõszemélyzet nélkül nem sokat ér.

Köszönöm 😊. És mûködik már megcsinálták? A weboldal az úgy van kitudja mióta. Se egy elérhetõség telefon stb..semmi 😞.
Clidey
Ott.

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Volt valaki mostanában a közlekedési múzeumban? Esetleg megtudjátok megmondani, hogy EZ A SIM ott van e?
Hypo
<#eljen><#taps>

berczy
Kicsit reppentem a CS737-200-as csodájával. EDDM-LHBP lett a teszt útvonal (AF-rõl ide volt a legkönyebb elGA-zni). Továbbra is azt tudom mondani, BP-n valami nem stimmel. Nem normális, hogy mind LOWW, mind EDDM full grafon sokkal jobban megy, mint Bp. 50% Ai-val és egy rakat scenery-vel. Nem vágom, de mindegy...
Szóval jól beindítottam a 200-ast, pörögnek a hajtómûvek, már gurulunk. Sima felszállás, emelkedés, kapcsolom a robotot...ill. csak kapcsolnám, de folyamatosan lekapcsolt. Néha megtartotta, de utána megint lekapcsolt. Nem igazán értem ezt, mert reppentem egy kétszer már vele, de ilyen még nem volt. Kézzel felvittem utazóra (FL310), hogy majd ott jó lesz, de ez a kis gaz genya csak nem akart jó lenni. Sem a VOR-t nem fogta, se nem marad bekapcsolva sem a két robot. nem igazán értettem a dolgot, azért kézzel VFR-ezni FL310-en egy 737-200-assal érdekes érzés. Szerencse, hogy ismerõs terepen mentem, mert az Alpok lábai vezettek Bécsig, onnan meg már rutin hazajönni VFR-ben, de akkor is. Persze szinte végigpróbálkoztam az utat életet lehellni a szerencsétlen robotba, de nem sikerült.
Na jó, süllyedünk kézzel, 320-as szél van, irány 31R, azt álmomban is meg tudom közelíteni mûszer nélkül.
FL100 környékén gondoltam egyet és nyomtam egy lámer ctrl+E-t. No, érthetetlen módon helyre jött a cucc. Ja, addig NAV (meg semmiylen) rádiót nem lehetett tekerni, mintha az avionics nem lett volna fent, de az elején még be tudtam állítani egyszer.
Szóval egyszer csak ment a rádió, mûködött a robot, be tudtam fogni 31R ILS-t is. No, akkor legyen mûszeres megközelítés, ha már mûxik a cucc.
Szépen ráfordultam final-ra, a robot szépen tartja az approach-ot. (a robot is megérne egy misét, érdekes egy állat, plédául a bólintási szöget istennek sem sikerült tartatni vele.)
De mindegy is, jön a pálya, robot le, kézzel megyünk tovább.

Itt jegyezném meg, hogy bár tény, tiszta idõ volt, de full grafon, 50% forgalommal22-23 FPS alá nem ment sem megközelítés, sem TD közben. Mondjuk LOWW-n, EDDM-en 10+-al több volt minden esetben. 😞

Szóval nagyon kellemesen vezethetõ a gép, de a hajtómûvek a mosaniakhoz képest jóval lassabban pörögnek fel, ez meglepetés lehet, de ruszki típusokhoz szokva, nem volt problémám vele. Nagyon szépen sikerült kilebegtetni, nagyon kellemes volt.

Leszámítva, hogy az új 90%-át kézzel VFR-ben kellett megtenni, abszolút kellemes repülés volt, nem csalódtam a gépben. Asszem ebbõl vétel lesz, ha lesz jóárasítva. 😊

Videó nincsen, mert visszajátszás és felvétel közben a fraps beadta a kulcsot és annyira megfektette a gépet, hogy az FS-t is vitte magával, úgyhogy megismétlni sem tudtam a replay-t. Majd legközelebb.
😄

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

Köszönöm.
http://www.fotelpilota.hu/milviz-737-200c-szemle-johann-toernertol/

Milviz 737-200 Ezt próbáltátok már? Használható?
gfarkas
Baba lez, Tomi, remélem 9-re is megcsinálod.....<#eljen>
Kéz-lábtörést, jó lett volna, ha el tudsz jönni Pápára...

sziasztok!

Beszéltetek itt arról mér, hogy win 8.1-en meg minden és hogy ennek örülünk. Arról viszont nem volt szó, hogy gyenge géppel rendelkezõknek érdemes-e belvágnia. Azért kérdezem, mert win 8-cal nem volt olyan jó az fsx. Win 7-tel jobban megy. Végre fut minden, nem akarom elrontani. egy bajom van, hogy ha vékony köd szerû felhõréteg van, akkor az a hegyek oldalán ilyen éles határként látszik, mintha víz volna. Ezen átbukva felfelé, akár szikrázó napsütés is fogadhat, míg lent full sötét. Ez pedig egy szempillantás alatt váltakozik. REX van, a felhõk szépek, de ez nem tûnt el. Még egy kérdés, a REX felülírja a felhõket (is) vagy hozzáteszi a sajátját. Vannak szép felhõk meg vannak brutál rondák. Egyenlõre ennyi 😄 Köszönöm elõre is az okításokat. Rámfér sajna.
Hypo
<#eljen>

CptSAB
Aki esetleg várja, annak egy kis nyálcsorgató.. Vizsgák után innen folyt. köv..

Papirzacsi
A többinek is oltári hangulata van. 😊

Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)

CptSAB
Õcsényen valószínüleg a szélsõ, Hunyadi utca majd bekerül a scenerybe.. erõsen béta verzióban minden csicsa nélkül, egyenlõre így fest a repülõtér.

Clidey
Azért van egyfajta hangulata ennek a scenerynek... 😉

Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...

Clidey
Ehhe ehe... 😄

Hypo
és MINDIG AZ ORBXLIB LEGYEN A LEGUTOLSÓ AMIT FELRAKSZ

polluxware
én CZST-vel jártam így... PF felrak (legújabb verzsön, majd CZST + a hozzávaló legújabb peccs (readme-ben persze írja ,hogy ordító hibákat javít)

fsx indít, reptér betölt = fél reptér levegõben úszik, meg hiányos, és kavicsok vannak a talajtól 1m-re....

uninstall...

régi orbx PF felrak, CZST+peccs = eredmény ugyanaz

végül eljutottam oda, hogy a 10megás CZST peccs kúr szét mindent, ami ráadásul ezeket a fent említett hibákat orvosolná!!!!!!!!!!

szóval ha megy kapsból valmi, még véletlenül se szabad peccselni!

Papirzacsi
ORBX sceneryt az ember csak installál, de sosem uninstallál. Jegyezd meg!<#idiota>

Clidey
Hát majd ha megjelenik a net sötét oldalán, kipróbálom. Addig jó lesz nekem a free verzsün is. 😊

Clidey
Na jelentem helyreállt a rend Monterey repülõterén. 😊
Tipikus FS jelenségnek voltam tanúja: direkt lejegyzeteltem minden mozzanatot lépésrõl-lépésre hogy véletlen sem csináljam másképp mint ahogy kell.
Szóval mivel ORBX-ék uninstallt valahogy elfelejtettek mellékelni a cuccukhoz (legalábbis és sehol nem találtam...), így manuálisan töröltem az ORBX könyvtárat, és minden olyan fájlt az FSX mappájából és a regisztribõl ahol FTX vagy ORBX szó szerepelt.
Ezután felinstalltam Northern Californiát, fs indít, cucc megnéz, mûxik. ORBXLIBS install. Fs indít, library csekk, oké. Monterey install, fs indít, library csekk, sorrend beállít, fasza. Kirakom magam a reptérre, ordító mesh hibák csakúgy mint azelõtt. Go to 1, kezdem elõlrõl, delete ORBX fájlok, regisztri, minden. Másodjára mindent pontról-pontra ugyanúgy csinálva most jó lett... :-O
Fax kivan ezekkel az ORBXékkel....!
Már csak egy kis lebegõ szegélylámpák vannak a RWY 10-rõl jobbra lefordulva a pályáról a guruló mentén, a tûzoltóság épületéig, aztán onnantól jó...ezzel már megpróbálok együtt élni... 😄

berczy
Pont villámlott. 😊

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

spyy55
Borisz80
Milyen mod-al lehet ilyen felhõket elõvarázsolni?
Meg az égbolt színe is más. Nem annyira erõs kék mint az alap FSX égbolt.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

berczy
Wow, rájöttem. Ennél a hülye Chipmunk-nál, amit tegnap vettem, (köszönet a Fotelpilótánal az ötletért facebook-on, nagyon szuper kis gép.) és nem tudtam bezárni a motor burkolatot jöttem rá, hogy a magneto kapcsolóktól függ. Ha fel vannak kapcsolva, mûködik a select item. Érdekes nagyon.

Amúgy nagyon tetszetõs masina, rém kellemes az egész. 😊

Egyébként itt, Froggenseenél, három komoly scenery találkozásánál (swisspro/autpro/vfrgrrmany/vfrairfield) már igencsak köhög a masina, jó ha van 30 fps-em. Mondjuk az minden géppel legalább.

Papirzacsi
Az fs lelki világától függ, hogy müxik e vagy sem. Ha elfogadsz egy javaslatot, akkor kerülöd ezeket a 3 gombos kombókat és átteszed mondjuk egy bad billentyûre a shift+e-t. Nálam pl. a "," az ajtónyitás. Úgy kicsit több sikeres kísérletet lehet talán elérni. Arról nem beszélve, hogy az e+számok a hmûvek kiválasztása, így több hajtómûves gépnél megkímélheted magad pár kellemetlenségtõl. 😄

berczy
Ez melyik effect? Szerintem tökre nem reális ez a por effect, de nem tom melik az.
Tudtok ehelyett valami jót?

És az mitõl van, ill. mitõl függ a shift+E+2 mûködése? Többször észrevettem, hogy hol mûködik, hol nem. Ez mitõl függ, mert idegesít, hogy van, hogy kinyitok egy ajtót vele, de bezárni már nem tudom, vagy fordítva?

berczy
Ez melyik effect? Szerintem tökre nem reális ez a por effect, de nem tom melik az.
Tudtok ehelyett valami jót?

Papirzacsi
Nekem sincs fent más csak ez, meg természetesen alá az északkalifornia kiegészítõ. Pattinsd fel azt is és jó lesz.(csak ne felejtsd el aktíválni a programban, mert különben nem fog mûködni és hasonló hibákat produkál).

Clidey
Ide sajna nem tudok belépni mert nincs regem.
De mindegy is. Nagyon köszi a segítséget Hypo bácsi, de sajna így sem lett jó. A faxom fog vele ennyit vajúdni, uninstall...

Hypo
http://www.orbxsystems.com/forum/topic/79460-kmry-mounds-running-down-centre-of-runway/#entry728355

Hypo
OK Maestro a hivatalos support fórumról:
Before installing it says I need to buy NA gold usa Northern California. Is this correct.
Yes, that is correct. The airport elevations won't work correctly with Global.

ILLETVE MIUTÁN FELRAKTAD FELINSTALLÁLTAD A LEGUTOLSÓ ORBX LIBARYT??

berczy
MOndjuk tényleg tetszetõs cuccli...

Clidey
De sajna muszáj lesz feladnom mert semmi ötletem nincs miért szaraxik ez a cucc. Fölöslegesen meg ne foglalja a helyet. Kár, mert amúgy nagyon tetszetõs reptér lenne...

Hypo
😊)))) ne add fel, de tény elég sog gondot okoznak, meg is maradtam PNW,CRM,PFJ es AU nál nem kell nekem a global

Clidey
<#banplz><#idiota>

Clidey
Global Vectort sem használok. Csakis és kizárólag maga a scenery van fent. De már nem sokáig, este uninstallom a *csába. Elegem van ezekbõl az ORBX szarokból.

N3suten
van egy olyan az ORBX -nek ha fent van a Global es a Vector hogy FTX editor vagy valami ilyesmi ,ahol hozza igazithatod a repterek MESH erteket a Global +Vector -hoz ...

Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !

berczy
Hát ez itten a problem kérem szépen. 😊)) Mé nem használsz egy ilyen csodás kieget? 😄
Csak a telepítés kínszenvedését tudnám feledni, miszerint 2 óra, de még csak nem is ez az igazi baj, hanem, hogy 6 DVD-n van és nem tudod egyszerre felütemezni, ezért végig ott kell ülni mellette, ha kéri az új lemezt. Elbaszott egy dolog ez, nem is értem mi a picsa tart neki két órát... :/

CptSAB
Nálam jó.
Clidey
KMRY

Clidey
Az FSGlobal nem lehet a bûnös mert soha életemben nem használtam. Lehet most így áll bosszút?? 😄DD

CptSAB
Ez merre van? Melyik repülõtér?
spyy55
Nálam is FSGlobal kavar be mindig... 😞

berczy
Ja, amúgy egy kolléga említette emitt lentebb, hogy az FSX az újrainstallálás és tweakelés szimulátora. 😊
(igaza van fákk, tiszta FS9 ókor...)