FAQ | Magyar fejlesztések | AVSIM | SimFlight | FSPlanet | SurClaro | FSInsiderAerosoft | SimMarket | FSDreamTeam
FlyTampa | Flight1 | Carenado
-
Szerintem azokon a képeken amit a #29351-ben linkeltem látni hogy nincs ott túllógás. Legalábbis azon a 3-ik képen ahol alulról látszik a gép.
A kabinban max a feliratokat tudod magyarítani, a többi maradni fog úgy ahogy, mert ezek 3D műszerek, azeket nem lehet csak úgy ide-oda pakolgatni, meg alakítgatni.
Hogy miért dolgoztál tök feleslegesen az ál-HD textúrákkal és miért nem ér semmit látom még mindig nem érted. Megpróbálom körülírni várj csak. :)
Szóval adott egy alap 2048x2048-as textúra rajta egy mondjuk 5 pixel széles szegeccsel. Ha ezt PS-ban simán csak felnagyítod, nem kapsz mást mint egy (pl.) 4096x4096-as textúrát rajta 10 pixel széles - de már nem éles hanem a nagyítás miatt elmosódott - szegeccsel. Hol itt a javulás? Hisz csak arányaiban nagyítottál rajta egyet és kész! Azon kívül hogy több mint duplája lett a fájlméret és több memóriát zabál mást nem értél el vele hisz a textúra minősége nem lett jobb!
Akkor lenne értelme egy ilyen műveletnek ha a 4096x4096-os textúrán is csak 5 pixel lenne az a szegecs (meg minden más is újra lenne persze rajzolva erre a felbontásra)! Akkor lehetne észrevenni minőségi változást.
Félmegoldásként csinálhattál volna fél-HD textúrát például: a 4096-ra felnagyított textúrára újból rárajzolod elölről az egészet a saját festésed, nem csak azt is simán felnagyítod. Akkor legalább minőségben az javult volna ha már az alapja nem is.
A hab a tortán hogy a nagyításod következtében a hibák is felnagyítódtak amelyek ugyan FS-ben nem látszanak hisz a (poligon) felület amelyen meg van jelenítve ugyan akkora maradt, ám egy képnézegetőben vagy PS-ben például szépen kijön. Gondolok itt a vonalak éleinek recésségére melyek a HD textúrán megduplázódtak magasságilag értelemszerűen.
Szóval amit csináltál még placebónak sem jó. Ha nem hiszed csinálj képlövéseket mindkét változatról és hasonlítsd össze. Elárulom, egy fikarcnyi különbség sem lesz köztük! Nem is lehet hisz nem történt velük tulajdonképpen semmi. :)
Ennél érthetőbben nem tudom elmagyarázni sajnos, de esetleg gondold végig logikusan mi történt az eredeti textúrának egy pixelével a duplájára nagyításod által.