Flight Simulator X
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
C-172:
Szóval összességében nagyon tetszetõs a gép. Tegnap óriási gyakorlást nyomattam Péren, vagy húsz iskolakör, fel- leszállás, átstartolás, gurulás, mindenféle fékszárny konfigban való megközelítés. Legfontosabb tapasztalatom, hogy iszonyatosan könnyûnek hat a gép. 55 csomót ír rotate-re, de szinte már hozzáérek a magasságihoz és felszökken a levegõbe. Nagyon furcsa. Ha normálisan akarom emelni, akkor lefelé trimmelek egy kicsit, majd utána emelem és akkor nem ugrik fel a levegõbe. Leszállásnál számomra irreálisan lassan kell bejönnöm, hogy ne lebegjen el. Optimális megközelítésnek 65-70 csomót ír, de ha süllyedés után ilyen tempónál veszem fel a kilebegtetéshez, ellebeg, mint állat. Tapasztalatom szerint ~50-el kell küszöbnél menni, hogy viszonylag szépen ki lehessen lebegtetni, de ekkor TD-nél már kb. csak 40 a tempó. Nekem nagyon lassúnak hat. Olvastam Maestro szemléjében, hogy ott is ilyesmire panaszkodott, de azóta jött már javítás, de én még mindig iszonyatosan könnyûnek érzem a gépet. Másik a TD. Kinti nézetbõl, replay-nél olyan, mintha a betontól egy miliméterrel magasabban érezné a betont, ott fog talajt. Furcsán néz ki, de lehet ez csak a fos replay funkció miatt van, mert CS737-nél BP-n is ilyen.
A hangok nagyon jók szerintem, nagyon el van találva, hogy ha az ablakot nyitom, zárom, úgy hangosodik, halkul a motor hangja, mindkét ablaknál külön külön. J))
Nektek hála, a rádiót is tudom már kezelni a zoommal, de asszem újra kell gondolnom a joy kiosztás és vezérlés kiosztását, mert kicsit más, mint 9-en, más koncepciót igényel. De ez az én bajom. Nagyon szépen, külön-külön lehet állítani a világítást, szerintem ez nagyon szépen van megcsinálva.
Sok-sok iskolakör után visszagurultam, ellenõriztem mindent ismét, great shape volt, kompresszió rendben, induljunk Ferihegyre.
Immáron rádió szuper, belõttem TPS VOR-t és megindultam. Reppenek már vagy negyed órája, amikor is egy laza fatal error fogad. Ehh… Pedig a nyomi UIAutomationCore.dll a helyén, elvileg a sok fajta közül a jó, de mégis.
Kis utánaguglizás után találtam olyan megoldást, hogy átnevezi a Win saját dll-jét. Egyelõre ezzel még nem volt fagyás.
Miután kidühöngtem magam néhány cigi keretében, nem kívántam újra kezdeni, megérkezettnek tekintettem magam Ferihegyre. Itt vette kezdetét egy kis CS737 kipróbálása.
Captain 737-200:
Tehát a tesznap második szakasza immáron Ferihegyen folytatódik egy CaptainSim 737-200-as masinával.
Kisétáltam a R227-es állóhelyre és bepattantam a pilótaülésbe. Elõre ami feltûnik, hogy szintúgy egy gépigényes kieg, VC-ben, full grafon, 80% forgalommal 25-27 FPS-t tudott produkálni, ami éppen még belefér kategória, de ez jórész Bp-nek is köszönhetõ, mert ugyan ez a gép, ugyan ilyen beállításokkal LOWW-n bõven 40 felett hoz, de mégis, Bp. az Bp. és persze Malév festés. Nem is lehetne más helyszín. Kicsit lassabb, kicsit fiktívebb, de a mienk, na! 😄DD
Tehát ha már itt vagyunk láthatjuk, hogy gyönyörûen kidolgozott kieg .Nem vagyok biztos benne, hogy HD textek vannak a VC-ben, de nagyon szép. Indítsuk is befelé rögvest. Ill. csak indítanánk, mert ez ugye nem NG és más egy pöppet az indítási eljárás, miszerint a bleed-ekkel azért variálni kell, nem oly’ egyszerû, hogy csak APU/Bleed ON és indítás. De persze nem bonyi, csak más. Indulnak a mocik, kellemes hangjuk van, bár külsõ nézetben elõlrõl sípol, hátulról süvít. Érdekes…
Beállítok mindent néhány iskolakörre, kevés benyával. Szépen jár minden, utolsó körcsekk és már gurulunk is 31L küszöb felé. Épp egy Wizz van Final-on, türelmesen megvárom, míg leteszi, legurul a futóról és máris kigurulok felszállásra. Egy gyors csekk, majd adom is a full gázt, feldübörögnek a gépek és már rohanunk is a végz… ill. a rotate felé. 127-re jött ki a Vr, elemelem, majd konstatálom, hogy ennek a masinának hiperhajtómûve van, 2000-es vario mellett is pikk-pakk 250 csomóval hasítunk. Gyorsan le is veszem a gázt, de fél gázon is igencsak gyorsul. Ez az egyik legfontosabb észrevételem, hogy nagyon tol a hajtómû. Ez mennyire real, hogy harmad gázon tartok 230-240-es tempót 3000 lábon? Bár könnyen el tudom képzelni, hogy régen még a teljesítmény fontosabb volt, mint a halk mûködés, ezért jóval erõsebbek ezek a gépek még. Viszont, mint a régi éra gépe, ez is egy csöppet mintha lassabban pörögne fel, mint a szokásos NG gépek. De, mint ruszki gépekhez szokott arcnak, nem okozott különösebb problémát.
Egyelõre még sima VFR-ben, kézzel vezetve tettem meg a köreim, mert az autopilot itten külön tudomány, nem is értem ránázásre, de lusta voltam egyelõre doksiból, mert úgy is csak kézzel akartam iskolakörözni, meg amúgy is zabszem volt máõr a seggemben, hogy végre felemeljem a 200-ast. J Úgyhogy autpilot teszt késõbb.
Érzetre könnyen vezethetõ masina, jól reagál a kormányokra és ahogy észrevettem, igen jól ki tudtam trimmelni. Hosszú falon repülve bámulok kifelé a gyönyörû cockpit-ból, jön a harmadik forduló, csökkentem a sebit, fordulok alap falra, engedek fékszárnyakat, fordulás final-ra, futók, miegyéb, mi ilyenkor szokás. Kezes kis masina, és bár 6-os oldalszél volt, nagyon kellemesen tudtam tartani a final-t. Bár a végén kicsit balra sodródtam, de egész szépen oda tudtam tenni elsõre, egy csöppet lebegett el jobban, mint kellett volna.
Második körben egy erõs odab@szást terveztem a betonhoz, hogy hogyan viselkedik a madárka. No, ebbõl az lett, hogy jó erõsen közelítettem a beton felé, olyan gyorsan, hogy a végén fel kellett kapjam a gépet annyira, hogy vagy 30 lábat emelkedtem. Csúnya volt, na… J De mivel nagyon shortra jöttem, számolva a kockázatos megközelítéssel, ezért bõven volt még pályahosszom korrigálni és a végén egész erõteljes érkezést produkáltam, csak bántott a csúnya felrántás.
Vissza az elejére, harmadik kör, itt már egy teljesen sztenderd megközelítés és szép leszállás volt a célom, ami egy kis final-ra forduló utáni korrigálást leszámítva sikerült is abszolválni. Még volt bennem egy kör, de begurulás közben láttam, hogy a tankban már nincs, sõt, szinte porzik. Na akkor szépen begurultam a R111-es állóhelyre, ill. csak gurultam volna, mert az állóhelyre fordulás közben ki is fogyott a benya. Integettem a sárga mellényes arcoknak, mint Schumi annó, hogy toljatok csikánók, de azok csak integettek, hogy elvágják a torkom egy fényrúddal, így jobbnak láttam a motort leállítani és itt be is fejezni mára a tesztelést. J
Összefoglalva, sõt egy szóba sûrítve a CS737 élményét: Megveszem. 😉
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Na ez sem rossz ,de nem az igazi
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Na ezt otthon kipróbálom, mert a tekerõ valahogy nics a helyzet magaslatán az X-ben.
A nnak az An-24-nek, amivel stresszeltél itt, hol lehet utána nézni, követni a fejlõdést?
GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB
Életem a tuning: monitor 24''@26,5''; vinyó 7200rpm@9546rpm; ház: 6 hely@7,4 hely; bill 101@142 gomb, egérr?l meg a többir?l már nem is beszélek...
Egyébként tekertem mindenhova minden gombbal, de nem ment. Na majd meló után.
A telerõ azért nem jó, mert azzal zoomolok VC-ben.
Clidey: amúgy milyen kamera alkalmazást használsz?
huncutok meg persze nem írják le a tutit... csak villognak a meglévõ/nemlévõ villógój(ly)ukal<#idiota>#idiota>
Az EZdok-hoz nem tudok mit hozzáfûzni, sose használtam és nem is tervezem. 😊
A "nincs pénz nem veszem meg" véleményeddel sem értek feltétlen egyet. Tudod - ma még - sok olyan elvetemült repülésbuzi van az országban, aki úgy gondolkodik, hogy a családi kasszát majdnem csontra kiûrítve, plusz pár haverral összeállva vesznek egy nyugatról levedlett technikát, aztán majd az üzemeltetés költségeit majd kigazdálkodják a bérbeadásból, egyéb munkarepülésekbõl. Mindezt pusztán azért, mert imádják a repülést és repülni akarnak.
Egy repülõgép azért más tészta mint pl. egy autó vagy egy motor amire tényleg igaz lenne az állításod hogy "ha nincs pénzem nem veszem meg".
Természetesen azért ha valakinek olyannyira nincs pénze hogy még a kezdõtõkét ill. annak rá esõ hányadát sem tudja kigazdálkodni, plusz vállalkozó kedvû repülni akaró cimborái sincsenek vagy legalábbis nem annyi, vagy egyéb más fennforgás van, akkor az persze nem vesz repülõt, ez tiszta sor. Az bérel. 😊
Én egy párszor már megfordultam a levegõben, de még az életemben nem vettem észre más repülõeszközt a világító fényszórója miatt. Márcsak azért sem mert meglehetõsen ritkán jön feléd pont olyan szögben hogy láthasd. És a teljesítményük sem akkora hogy azt olyan húdemesszirõl észre lehessen venni. Nappali körülményekrõl beszélek ofkorz. De meg merem kockáztatni hogy még napnyugta körül sem olyan erõsek azok a lámpák hogy annyira feltünõ volna. Sokkal hamarabb veszel észre magát a gép sziluettjét, vagy akár a szárnyvégeken a strobe-ot. Szerintem.
Lenne egy kérdésem az A2A C172-vel kapcsolatban. Mégpedig a rádiók, mert nem tudom állítani, csak az egész frekiket, de a tizedes frekik nem mennek, sehogy nem tudtam állítani õket. Hogyan kell ezt, nem találtam semmi extrát a doksiban sem?
Na jó, lenne még egy kérdésem. EZdoc Camera-val kapcsolatos, mégpedig a berázás szimulálása fura. Nagyon tetszik, hogy ennyire ráz, meg minden, de pl,. füves reptérrõl felszállás közben iszonyatosan ráz, már-már zavaró amíg el nem jövök a talajról. Ezt lehet valahol hangolni, hogy gurulás közben ne rázzon ennyire?Tetszik ez a mértéktartó hozzáállás, a világ nem fekete és fehér.
Ha nincs pénz repülõre nincs nem veszem meg. A tulajdonlás költségei nem csak annyi, hogy megveszed. Hozzá kell számolni, hogy fent kell tartani. Sajnos ez ilyen.
Szerintem a leszálló fény igen is fontos biztonsági elem. Bár én hülye vagyok hozzá 😊
Rájöhetsz hogy a tulajok nem milliomosok, hanem az utolsó fillérüket is a hobbijukra áldozó átlagemberek, és bizony meggondolják mire-mennyit-hogy költenek. Természetesen van a másik véglet is akinek nem számít megveszi a vadi új Cessnát, de azt hiszem tudod te is hogy kishazánkban nem ez a jellemzõ.
Bírom, amikor új rendszámos BMW kiscsákó a benzinkútnál számolja az aprót, hogy ki tudja fizetni a kerek 3000 forintos tankolást.
Megvan valakinek a YAK-40 FSX-re?
Kérdésem, hogy amikor a nézetek közzül kiválasztom a GPS-t (vagy shift-3), akkor egy pillanatra megjelenik a GPS mûszer körvonala, de mintha az ablak mögé tûnne el. Nem lehet sehogyan sem elõhívni. A nézeteknél ott a pipa a GPS-nél, szóval látszani kellene, de nem látni.
Nektek is van ez a hibajelenség?
Ez van fent nekem:
YAK_40 www.avsimrus.com/f/fsx-aircrafts-79/yak-40-for-fsx4-2-53240.html
Errõl meg az a vélményem, hogy nyugaton ennyi az ára, amennyiért kussolnak és nem lázadnak a pógárok. Itthon alacsonyabb az ár. :/
a lopás az ilyen sely-haj retye-rutya tóth szar türkménisztánba megy mint példul nálunk
nyugaton lopnak annyit ,hogy ne fájjon a pénzkihúzása <#eplus2>#eplus2>
Repülök ,hogy Éljek !mert! Élek ,hogy Repüljek ! Akkor örökre ... ! Ólmot minden impregnált szövetbe ,had legyenek jó nehezek !
<#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor><#vigyor>#vigyor>
büntetés nem jár a jól láthatóság miatt és segíti a balesetek megelõzését és korai észlelését egy repülõgépnek.
Forgalmi körön ,gyakorolni kell a leszálló fényszóró kikapcsolását ,a felszállás után.
az az ,nem kötelezõ bekapcsolva hagyni ,inkább erõsen ajánlott ...