• berczy #28558
    Kicsit reppentem a CS737-200-as csodájával. EDDM-LHBP lett a teszt útvonal (AF-ről ide volt a legkönyebb elGA-zni). Továbbra is azt tudom mondani, BP-n valami nem stimmel. Nem normális, hogy mind LOWW, mind EDDM full grafon sokkal jobban megy, mint Bp. 50% Ai-val és egy rakat scenery-vel. Nem vágom, de mindegy...
    Szóval jól beindítottam a 200-ast, pörögnek a hajtóművek, már gurulunk. Sima felszállás, emelkedés, kapcsolom a robotot...ill. csak kapcsolnám, de folyamatosan lekapcsolt. Néha megtartotta, de utána megint lekapcsolt. Nem igazán értem ezt, mert reppentem egy kétszer már vele, de ilyen még nem volt. Kézzel felvittem utazóra (FL310), hogy majd ott jó lesz, de ez a kis gaz genya csak nem akart jó lenni. Sem a VOR-t nem fogta, se nem marad bekapcsolva sem a két robot. nem igazán értettem a dolgot, azért kézzel VFR-ezni FL310-en egy 737-200-assal érdekes érzés. Szerencse, hogy ismerős terepen mentem, mert az Alpok lábai vezettek Bécsig, onnan meg már rutin hazajönni VFR-ben, de akkor is. Persze szinte végigpróbálkoztam az utat életet lehellni a szerencsétlen robotba, de nem sikerült.
    Na jó, süllyedünk kézzel, 320-as szél van, irány 31R, azt álmomban is meg tudom közelíteni műszer nélkül.
    FL100 környékén gondoltam egyet és nyomtam egy lámer ctrl+E-t. No, érthetetlen módon helyre jött a cucc. Ja, addig NAV (meg semmiylen) rádiót nem lehetett tekerni, mintha az avionics nem lett volna fent, de az elején még be tudtam állítani egyszer.
    Szóval egyszer csak ment a rádió, működött a robot, be tudtam fogni 31R ILS-t is. No, akkor legyen műszeres megközelítés, ha már műxik a cucc.
    Szépen ráfordultam final-ra, a robot szépen tartja az approach-ot. (a robot is megérne egy misét, érdekes egy állat, plédául a bólintási szöget istennek sem sikerült tartatni vele.)
    De mindegy is, jön a pálya, robot le, kézzel megyünk tovább.

Itt jegyezném meg, hogy bár tény, tiszta idő volt, de full grafon, 50% forgalommal22-23 FPS alá nem ment sem megközelítés, sem TD közben. Mondjuk LOWW-n, EDDM-en 10+-al több volt minden esetben. :(

Szóval nagyon kellemesen vezethető a gép, de a hajtóművek a mosaniakhoz képest jóval lassabban pörögnek fel, ez meglepetés lehet, de ruszki típusokhoz szokva, nem volt problémám vele. Nagyon szépen sikerült kilebegtetni, nagyon kellemes volt.

Leszámítva, hogy az új 90%-át kézzel VFR-ben kellett megtenni, abszolút kellemes repülés volt, nem csalódtam a gépben. Asszem ebből vétel lesz, ha lesz jóárasítva. :)

Videó nincsen, mert visszajátszás és felvétel közben a fraps beadta a kulcsot és annyira megfektette a gépet, hogy az FS-t is vitte magával, úgyhogy megismétlni sem tudtam a replay-t. Majd legközelebb.
    :D