• Epikurosz
    #45
    Na, látod ez a baj. Egyébként, kihasználom az alkalmat, hogy elmondjam a legnagyobb problémám, amely nem csak az enyém: a technika rabsága.

    Az a helyzet, hogy mindenféle szoftver kezeléséhez száz oldalas könyveket kell elolvasni manapság, de mondjuk az XP kézikönyve 1000 oldalas. A gépemen telepítve van kb. 100 szoftver => 100x200 = 20.000 oldal. És ezenkívül ott vannak a szakmámba vágó olvasmányok, kellene általános műveltség is, plusz napi tájékozottság politikában, sportban, egészségmegőrzés témában stb.
    Oda kerültünk, hogy ha minimum a szakmádban naprakészen akarsz lenni, annyit kell ülnöd a seggeden a számítógép előtt, hogy azzal az egészséged teszed tönkre. Azok a csírák meg, akik egész nap a plazákat járják, jobára nem is dolgoznak, hanem csak szórakoznak, vagy rosszabbik esetben rosszalkodnak, hát persze, hogy előnybe kerülnek velem, veled szemben, nekik lesz több gyerekük stb. Ez ördögi kör.

    Mondjuk én annak is örülnék, ha a számítógépem karbantartása egyszerűbb lenne.
    Az odáig oké, hogy beállítom az automatikus letöltéseket, meg a karbantartást (vírusellenőrzés, töredezettségmentesítés), de ezek anyira lelassítják a gépet, hogy az ember kénytelen kikapcsolni, és végülis kézivezérelni, hogy akkor fusson, amikor épp elmegy otthonról (imádkozva, hogy közben ne legyen áramszünet). Emellett sok a különböző gyártó, mások a felületek, a nyelvezet is. Én néha együttérzően olvasom azokat a felháborodott juzereket, akik a Microsoft kizárólagossága ellen tiltakoznak, de hamarosan az lesz, hogy minden harmadik fél által írt progit lecserélek, és tűzfaltól elkezdve a vírusirtóig az MS-re bízom magam, mert ez a káosz egyszerűen az idegeimre megy.

    Lehet, hogy e hozzászólásom az Éntudat egy robotban! topikban kellett volna írjam, de mint már előtte is jeleztem, én már alig várom a mesterséges intelligenciát és az okos robotokat.