Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
  • KGy
    Alaplapi hangvezérlő le van tiltva biosban, több slotot is kipróbáltam, irq-kat variáltam a biosban meg a Wondowsban is, de semmi sem segített. Kipróbáltam Vista alatt is, ott semmi gond, csak a Vista nekem baromi lassú, meg nem is minden fut rajta, amit használnék, szóval örülnék, ha lenne megoldás XP-ben.

Beállítottam, hogy kékhalál esetén ne legyen rögtön reset, így meg tudtam nézni a hibaüzenetet: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL üzenettel akad ki, általában a portcls.sys-ben, de amikor már bejelentkezéskor meghal, akkor többnyire a p17xfi.sys-ben. Az a gáz, hogy bármilyen EAX-et használó szoftvernél azonnal fagyás van.

Próbáltam alaplapi biost frissíteni, ellenőriztem az irq kizárolagosságot, de semmi. Nemzetközi fórumokban más is panaszkodott ilyesmire, úgyhogy kezdek igen mérges lenni a creative-ra meg a hülye termékeikre. Írtam nekik is egy levelet, ha már úgy nyomatják az ügyfélszolgálatot, hátha meghatódnak. Ha meg nem... nincs valakinek szüksége egy vadiúj SB X-Fi Xtreme kártyára?