398
Vélemények, tapasztalatok, kérdések a SoundBlaster új generációiról
  • Solt
    urak segítsen valaki!! hogy tudok mikrofonos fejhalgatót életre kelteni gamer-el? sehogy nem megy a team speek... :((
  • Zsolt1964
    Úgy jártál mint én, annyi volt a szerencse hogy a fiam gépében ugyanaz a kártya tökéletesen működik
  • KGy
    Alaplapi hangvezérlő le van tiltva biosban, több slotot is kipróbáltam, irq-kat variáltam a biosban meg a Wondowsban is, de semmi sem segített. Kipróbáltam Vista alatt is, ott semmi gond, csak a Vista nekem baromi lassú, meg nem is minden fut rajta, amit használnék, szóval örülnék, ha lenne megoldás XP-ben.

Beállítottam, hogy kékhalál esetén ne legyen rögtön reset, így meg tudtam nézni a hibaüzenetet: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL üzenettel akad ki, általában a portcls.sys-ben, de amikor már bejelentkezéskor meghal, akkor többnyire a p17xfi.sys-ben. Az a gáz, hogy bármilyen EAX-et használó szoftvernél azonnal fagyás van.

Próbáltam alaplapi biost frissíteni, ellenőriztem az irq kizárolagosságot, de semmi. Nemzetközi fórumokban más is panaszkodott ilyesmire, úgyhogy kezdek igen mérges lenni a creative-ra meg a hülye termékeikre. Írtam nekik is egy levelet, ha már úgy nyomatják az ügyfélszolgálatot, hátha meghatódnak. Ha meg nem... nincs valakinek szüksége egy vadiúj SB X-Fi Xtreme kártyára?
  • sale
    Szevasztok!
    Kérnék visszajelzést ha tud valaki bérelhető min. 2 sztereo kijárattal külső usb hangkártyát lehetőleg Bp-n és közelében.
  • Zsolt1964
    Próbáld másik slotba áttenni minél messzebb a vga-tól,alaplapi hangkártyát kapcsold ki, ne automatikuson hagyd. Csak azt telepitsd fel amit használsz is
  • reaper4
    nekem nem volt ilyen gondom soha. xp alatt még módot is engedett állítani lejátszás közben (ha jól emléxem). vista alatt csak úgy engedi, ha nem megy a pl:winamp. szal passz sajna...
  • KGy
    Üdv mindenki! Most vettem egy SB X-Fi Xtreme Audio kártyát, de kapásból meggyűlt vele a bajom: ha éppen megy egy lejátszásom és közben bekapcsolom az Audio Console-on az EAX effects-ben az engedélyezést, egy azonnali kékhalál/reset az eredmény.

Ha éppen nem megy lejátszás, akkor nincs gond, át lehet kapcsolni, viszont ha elfelejtem kikapcsolni kilépés előtt, a Windows a legközelebbi indítástól kezdve mindig elhalálozik bejelentkezéskor, amikor az első hangot játszaná le. Csak az működik, hogy csökkentett módban letiltom a hangkártyát, majd normál módban újra engedélyezem, és gyorsan kikapcsolom az EAX effects-et, mielőtt bármi hang kijöhetne a hangszórón.

Más is járt már így? XP/SP2, legfrissebb Creative driverek, nincs IRQ ütközés, etc. Valami tipp?
  • item
    Tárgytalan, köszi...
  • item
    Üdv mindenkinek! X-fi hez létezik windows 2003 driver ?? mert nem találok sehol. Előre is köszi ha valaki tudna...
  • tugyiti
    Sziasztok!
    Jövő héten bekerül a gépbe egy fatal1ty platinum champion,érdekelnének a tapasztalatok akinek ilyen van!
    Válaszokat előre is köszönöm.
  • reaper4
    zsíír remélem le tudom szedni... az xfi vista cd jön 10k val :) az iso nem jön :(
  • pointer4
    Jéé most látom hogy itt egy x-fi topic :)
    Most melóba vaok és lusti vagyok visszaolvasni, deee
    Minden haveromnak elmondtam akit érint elmondom, itt talán több embernek fontos.
    Vistat raktam föl, creative oldaláról driver meg utilok lehúz.
    Persze game console, elég szerény alapból, thx konzol nincs is, hangszórók távolságának beállítása esélytelen :(
    Pár hete keresgélek megszokott wrz oldalakon, és mit látnak szemeim. Újonnan vásárolt X-fi hez gyári vista lemez feltolva egyben.
    Letölt, megnéz hát nem ottvan minden ínyencség a lemezen. A creativ oldalon meg kussulnak róla. Még live updater is van rajta.
    Szipi szupi thx konzollal, ami 1000x jobb mint xp-s társa.
    Most lehet én maradtam le valmairől, de ha valakinek segítek ezzel...
    Angolul azt írták, hogy az újakhoz most ez a lemez jár.
    itt a link, ha ez jogsértő, akkor sry... remélem lesz még seeder.
  • SD456
    Hy all!

Remélem jól választottam mert most rendeltem egy Sound Blaster X-Fi Xtreme MX Gamer-Fality Pro-t. Elmondanátok erről a hangkártyáról a tapasztalaitokat?

Előre is köszönöm!
  • Solt
    Sziasztok lenne egy elég butának tűnő kérdésem! Több játékban állítható az audio beállításoknál az efektek száma! Az x-fi gamer-nél mi a max? 16?
  • Zsolt1964
    kicsit unalmas volt a régi logó
  • Zsolt1964
    Köszi a tippeket megpróbálok utánaegerészni
  • Inquisitor
    XP alatt most meg nem mondom, hogy melyik progival lehet megnézni ... de talán aszközkezelő is kidobja a tulajdonságoknál ha gebasz van. Előfordul, hogy egy IRQ-ra kioszt a Windows több eszközt (pl. hangkártya + VGA), utána mindenféle X-aktás dolgok történhetnek, titokzatos belassulások és persze fagyás. Egy tévhit szerint XP alatt nincs ilyen, de csak annyi, hogy ritkább. Lehet olyannal cselezni, hogy a Biosban kiszedi az ember az automata IRQ kiosztást, és betesz fix IRQ-t valamelyik PCI foglalatra, amiben pl. a hangkártya van.

Már csak kéne valaki aki értelmesen elmagyarázná ...
  • Zsolt1964
    Szia Inquisitor!!! még mindig várom ezt a részletes IRQ dolog leirást!! előre is kössz!
  • Zsolt1964
    EZT az IRQ dolgot légyszi fejtsd ki bővebben!!
  • czky
    Persze h jó. Ugyanazt tudja mint az Extreme Music, csak kisebb és nincs rajta aranyozott csati.
  • spidey91
    Az X-fi sorozatbol a reative SB X-FI Xtreme Gamer is jo?
  • reaper4
    :)
  • Solt
    közben én is megvettem! brutálisan jó! tetszik! :)
  • viso 007
    Szia!

Én tegnapelött újítottam be audigy 2zs-ről egy fatal1ty xtreme gamer-re amikor betettem úristen, mintha egy hifit tettem volna bele, igaz én házimozi szettre kapcsoltam, de nagyon ottvan a cucc, dinamika ok, 3d ok, a cristalizer érdekes, olyan hagokat képes kicsikarni a megszokott mp3-ból hogy csak lestem. Na jó nem folytatom, szerintem érdemes cserélni!
  • Zsolt1964
    légyszi ezt az IRQ- dolgot ird le nekem részletesebben! kösssszi!
  • czky
    Ügyesen kell csinálni. Amúgy persze igazad van.
  • Inquisitor
    És ha normális a szerviz, akkor 2 perc alatt kiszúrják, hogy tönkrevágta és akkor se kártya, se pénz.
  • Inquisitor
    Összes lehetőség ki lett merítve, hogy ne akadjon az IRQ? Bios beállítások és stb.
  • czky
    Garanciális cserére nem gondoltál?
    Full nyírd ki a kártyát és vidd vissza!
  • Zsolt1964
    csak 5 emberke próbálkozott vele idáig, gondolhatod nem viccből dobozban van a kártya
  • reaper4
    vga val nem jön ki? hát ilyet se hallottam még...
  • Zsolt1964
    ha érdekel én eladom, mert a vga-val nem jö össze, Aqua-s 4 hónapos ebből kb 6 hetet használtam 17-ért viheted új ára 23 körül van ,garanciás!! [email protected]
  • Solt
    Sziasztok! Érdemes az audigy 2 zs-t lecserélni egy X-FI extrem gamer-re? Köszi...
  • Zsolt1964
    hali! gondom a következő előző konfival /X1650pro 512AGP 2db Kingmax 1Gb DDR ram, 120 GB samsung HDD , SB X-FI Gamer hangkari ,500W Chieftech táp 1db DVD iro+ 1db DVD olvasó/ tökéletesen ment az X-FI. VGA cserélve lett X1950 Sapphire 512mb AGP-re ezután a hk.tönkre vágja a képfelbontást /600x400x4 bit!!!/ HK nélkül mindentökéletsen megy. 4 slot van az alaplapon, mindegyikben ugyanezt produkálja. Alaplap: Intel 865pro/pe ,Proci socket 478 P4 3Ghz. A win újból lett telepitve ajelenség maradt. ha valakinek ötlete van előre is köszi,irjatok!!
  • BADE
    sziasztok!
    A következő problémám lenne.
    Szeretnék venni egy usb-s hangkártyát,hogy laptophoz ill. a géphez is egyaránt tudjam használni.
    5.1-es Logitech hangfalrendszerem van.Kinéztem egy Creative SB X-Fi X-Mod(7.1) usb-s hangkártyát,de csak 2 hely van,ahova be lehet dugni a kábeleket
    Itt van kép róla:
    http://www.edigital.hu/files/kepek/d_14137.jpg
    Hogyan tudom akkor ezt összekötni?
    Előre is köszi a választ!
  • Inquisitor
    Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio PCI-E 1x verzió az Akihabarán, 7.980 jenért
    Gondolom jön a többi verzió is.
  • Inquisitor
    Én úgy tudom, hogy ilyet csak az Azali kompatibilis integrált motyók tudnak, pl. a Realtek ALC 882-től 889-ig. Már ha arra gondolsz, hogy egyszerre használni hangfalat és fülest.
  • Mythic
    Hellotok! Ma vettem egy X-fi audio hangkártyát, az uzletben tobbszor is rákérdeztem, hogy erre egyszerre kotheto-e 5.1-es rendszer meg a fulhallgatóm. Az eladó állította, hogy persze a Flexijacken állítható, hogy kimenet legyen. Mondom akkor oké, jó lesz, de sajnos sehogy nem sikerul mukodésre bírnom. :( A soundblaster honlapján található leírás a Creative Volume Panelról, az egy kicsit sem hasonlít ahhoz ami a CD-n volt. Tudna valaki segíteni, hogy tudnám egyszerre rákotni a hangszóró szettet és a fulhallgatóm? Vagy ez a kártya nem is tudja? Koszi a segítséget.
  • EmThor
    nem szemfényvesztés a Fatal1ty, igaz, hogy a 64 mega ramját nem sok minden használja ki, de az előlapos változat, TELJESEN megegyezik a platinummal, a gyártó oldala szerint, feature listát hasonlítottam össze...
  • EmThor
    ja mind1, köszi