• gregtom6
    #1049
    Na én is megnéztem.
    Az eddigi összes PoP-t végigjátszottam, szóval úgy ültem moziba, mint eddig ritkán, talán csak a Silent Hillnél. Úgy, h teljes mértékben ismertem egy többrészes játék történetét.
    A film lenyűgöző volt. Persze, voltak benne ezek a feleslegesnek ható elemek, én mégsem éreztem annak. Szerintem se kell, hogy szó szerint legyen követve a játék.
    De ez nagyon epikussá tette, és nagyon hatásos bevezetése volt.
    A történet meg önmaga szerintem sokkal közelebb állt a játékhoz, mint ahogy páran írták.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Ha azt nézzük, akkor gyakorlatilag azonosan kezdődik a film, meg a játék, hisz ostrommal kezdődött anno az első is. Ha belegondolunk, és azonosítani akarjuk a dolgokat, akkor Tamina nem Farah, hanem Kaileena, hisz ő voltaképp az idő homokjának őrzője. Életszerőbbé tették azzal a filmet, h nem eleve a palotában volt egy nagy Homokóra, hanem a föld alatt egy vulkános izé:), bár ott lehetett volna homokóra is. Gyakorlatilag itt sikerült azt megakadályozni a film végén, amit a játékban a legvégén sikerül, persze nem pont így. És akik azt mondják, hogy ez inkább Assassin's Creed, azt fel kell világosítanom, hogy a házak tetején futás, az egy dolog, attól ez még PoP. A hangsúly a parkour érzésen van.
    A király meggyilkolása számomra váratlan fordulat volt, nem számítottam rá. Persze vhogy el kellett érni, hogy együtt tartsanak Dastan és Tamina, de nem volt előrelátható.
    És ebben a filmben volt még váratlan fordulat, szemben az agyonhypeolt Avatarral, mert az nekem nem tetszett ennyire, pedig elsődlegesen sci-fis vagyok.
    Dastan meg azért lett Dastan, és nem csak a herceg, mert valljuk be őszintén, elég hülyeség volt a játékban egy főszereplőt mindig csak hercegnek szólítani. És ez is csak életszerűbbé tette az egészet.
    Nem volt benne sok felesleges effekt, a zene, és a narrátor szövege is tökéletes volt. És persze a rajongókra is gondoltak(sok egyéb mellett), hogy a tőr, a láncszerű izé(a PoP TT-ből) mind visszaköszönnek.
    Egyetlen hátrány, ami annyira nem is, hogy így valszeg nem lesz folytatása a filmnek, de nekem ez így nagyon tetszett.


    Szóval mint játékadaptáció, messze felülmúlta Uve Boll gyenge próbálkozásait.
    Nagyon sajnálom, hogy ellopta(!!!) a jogokat, mert így valszeg azokból már nem is lesz jó film.
    Szóval (nem csak rajongóknak) mindenképpen megnézős, nem hiába elkészült film.
    A változtatások, amik voltak, meg kellettek, én úgy érzem. Ettől függetlenül, mint játék történet, a játéknak jobb volt a sztorija, de filmre ugyanazt nem lehet(!!!) vinni.
    Gyakorlatilag unalmas lenne tőle a film, mert ha a játékot csak youtube-on nézi valaki, akárki megunná.
    Különben is, zombis filmekből már Dunát lehetne rekeszteni, szóval nekem nagyon tetszett ez a film a leírtakban. Nem volt különösebb negatívum.
    10/10