Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Vrahno
    Úgy tudom, a rendező nagy rajongója az eredeti filmnek (ezért is őt választották), és megpróbál hű maradni hozzá. Márpedig az első JP filmben még szó se volt arról, hogy ezek a lények pontatlan mutánsok lennének (ez a téma inkább a könyvben meg a JP III-ban kerül elő), sőt az egyik jelenetben még Grant el is magyarázza, hogy a dinók nem szörnyek, hanem rendes állatok.

Én ezért nem várok semmilyen magyarázatot semmire, hanem azt tartom valószínűnek, hogy a dinók továbbra is retro stílusúak lesznek, és a szereplők úgy reagálnak rájuk, mintha valódi dinoszauruszok lennének. Túl sok nosztalgia hajtja át a rendezőt ahhoz, hogy belevigye az új felfedezéseket is a filmbe.

Én egyébként itt hallom először a Gigantoraptoros pletykát. Jó ezekkel a szóbeszédekkel vigyázni -- nemrég pl. Bob Bakker azt nyilatkozta, hogy egy bennfentes ismerőse szerint tollak lesznek a filmben, és egy-két napra rá a rendező bemondja, hogy nem lesznek.

Itt egy másik érdekesség: Jack Horner-t, a film hivatalos tudományos kisegítőjét, nem is értesítették erről a tollatlan dologról.