5675
Dinoszaurusz és egyéb őslények.
-
Vrahno #5515 Olvastam, hogy eredetileg az a madárszerűség lett volna a narrátor, és vicces hangon meséli el a történetet. De ezt elvileg kivágták. -
Vrahno #5514 Mivel még egyelőre elég vitatott a későbbi ceratopsidák szőrössége, én el tudom ezt nézni. Eleve már szinte az csoda, hogy egy mozifilmben szerepel tollas Troodon.
A párhuzam a March-féle műsorral jogos. Igazából ahogy másodszorra is megnéztem a videót, egyfolytában csak hasonlóságokat láttam.
Észak-Amerika kb. 70 millió évvel ezelőtt -- stimmt
Fiatal főszereplő -- stimmt
Csordavándorlás -- stimmt
Pahcyrhinosaurus, Gorgosaurus, Edmontosaurus, Edmontonia (?), Troodon, Quetzalcuatlus -- stimmt
Folyóátkelés -- stimmt
Tűzvész -- stimmt
Jégen járás beszakadó jéggel -- stimmt
Ezek alapján majdnem ugyanaz a film, csak más állat szemszögéből.
Őszintén szólva nem érdekel nagyon. Egy újabb komoly dokufilm, mint amilyen az eredeti sorozat is volt, jobban izgatna, de a stúdiók olyat nem támogatnának. -
W B #5513 Tollatlan Pachyrhinosaurus nem szúrja a szemed? Ez kb. ugyan az mint a march of dinosaur megfűszerezve a dél-koreai remekművel, a csillámtarbosaurus filmmel. -
Vrahno #5512 Szentséges pöcs! Kijött a Dinoszauruszok, a Föld urai mozifilm előzetes.
Úgy látom, ez is ismét egy olyan mesefilm-féleség lesz, ami egy dinó (Pachyrhinosaurus) életét mutatja be kikeléstől felnőttkorig. Tehát mint az Őslények országa vagy a Disney-féle Dinó. Nem dokumentumfilm, mint az eredeti sorozat. Kár. Még nem tisztázott, hogy beszélni is fognak-e a dinók, és szemlátomást időutazó emberek sem szerepelnek benne. Remélem, nem is fognak.
Pozitívum, hogy az őslények többnyire jól néznek ki. Ugyanaz az alak tervezte őket, mint aki a Dinosaur Revolution-be, és felismerhető a stílusa, remekül ki van dolgozva a kinézetük. A pteroszauruszok szép szőrösek, és van egy pár tollas dinó is. Viszont a Gorgosaurus pikkelyes, és annak a raptornak (vagy Troodonnak?) is pikkelyes a pofája.
Hát, érdekes.
Közben a hivatalos BBC oldalt is teljesen áttervezték: www.walkingwithdinosaurs.com Tele van új ratyi dinós képekkel, de legalább az infók jók, és tele van remek dinós írásokkal. Itt lehet nyomon követni a film legújabb híreit is. -
Vrahno #5511 A rajzpályázat dobogósai. -
Vrahno #5510 Én is ledöbbentem ezen, még amikor kijött a szett -- pedig milyen izgatott voltam, el se hittem, hogy tényleg kiadják. A hangot meg is vagdosták, néhol a narrációt a háttérzenével együtt átrakták máshová, minek eredményeképp persze a zenék összekutyulódtak.
Ezért is nézem már csak angolul. Meg a fordítási hülyeségek miatt is... -
#5509 Mondjuk még így is jobb Pállfy narrációjával, mint a Discovery-s a 2 féle narrációval... Angolul a legjobb, ott rendesen meg van csinálva a hang. -
#5508 Na, ezt nevezem én pechnek! Beszereztem nagy nehezen a Dinoszauruszok a Föld urait eredeti DVD-n, erre csúszik a magyar szinkron 2 mp-et.. vagyis 2 mp-el előbb jön a hang mint kéne neki. Kis hiba, de marhára idegesítő... Hogy lehet egy ilyet bennehagyni??? -
W B #5507 Vannak egész jópofák is. -
Vrahno #5506 Pár hónapja hirdettek két rajongói paleoművész pályázatot az All Yesterdays könyv inspirációja alapján. Az egyiknek itt vannak az eredményei:
Itt ni.
Az alaptéma az volt, hogy legyenek a képek minél művészibbek és kreatívabbak, és született néhány jó darab. -
W B #5505 Őszinte leszek: Fogalmam sincs. Én sem találtam neten írásokat róla, hogy ez honnan van. -
Vrahno #5504 Apropó orrlégzsák... honnan jött az a ötlet, hogy a Tsintaosaurusnak legyen két felfújható hólyag a "szarva" tövénél? Több könyvben is láttam így ábrázolva, aztán itt van ez a hírhedt figura is... mintha az a kinövés már nem lenne önmagában is elég fallikus, minek kell belőle teljes faszt csinálni? -
W B #5503 Ha már dínóreneszánsz V2 van -
#5502 Cameosaurus :) -
#5501 Maximum egy olyan cameo szerepet tudok neki elképzelni,mint a 3. részben a Ceratosaurusnak volt.... -
W B #5500 Semmi különleges? Megzabálja az ember egy "óriáspulyka". Szerintem elég karakteres dög. -
#5499 De a spinosaurus "karakteres", a gigantoraptorba semmi különlegesség nincs ami miatt be kéne tenni a filmbe...nemtom ki találta ki.
-
W B #5498 1, Nyugodtan lehet itt is beszélni róla, a JP figura reklám is mehet, elvégre most úgy is pangás van.
2, "Am a Gigantoraptor tudtommal nincs az Ingen listáján..." - Mintha Spinosaurus vagy Troodon lett volna. Továbbá nincs kanon lista tudtommal. -
#5497 One does not simply.... mér itt kell kibeszélni a jp4-et,mikor van külön topic neki?
Am a Gigantoraptor tudtommal nincs az Ingen listáján... -
Dínóprofesszor #5496 http://jatek.vatera.hu/jatekfigura_plussjatek/plussjatek/elado_jurassic_park_dinoszaurusz_1729725896.html -
Dínóprofesszor #5495 Sziasztok! Van néhány eladó dínóm. Jurassic Parkos mintára a nothingbutdinosaurus.com játékfigurái. Bontatlan dobozban.
-
Vrahno #5494 Hát, eddig is olyan jól bevált, miért cserélnék le?
Az ő neve már szinte összeforrt a Spielberg által támogatott őslényes produkciókkal. Ő volt Spielberg Terra Nova sorozatának szakértője is... mondjuk sokra nem mentek vele, mert ott még a JP-seknél is gázabb dinók szerepeltek. -
W B #5493 Már megint Horner? Atya ég... -
Vrahno #5492 Úgy tudom, a rendező nagy rajongója az eredeti filmnek (ezért is őt választották), és megpróbál hű maradni hozzá. Márpedig az első JP filmben még szó se volt arról, hogy ezek a lények pontatlan mutánsok lennének (ez a téma inkább a könyvben meg a JP III-ban kerül elő), sőt az egyik jelenetben még Grant el is magyarázza, hogy a dinók nem szörnyek, hanem rendes állatok.
Én ezért nem várok semmilyen magyarázatot semmire, hanem azt tartom valószínűnek, hogy a dinók továbbra is retro stílusúak lesznek, és a szereplők úgy reagálnak rájuk, mintha valódi dinoszauruszok lennének. Túl sok nosztalgia hajtja át a rendezőt ahhoz, hogy belevigye az új felfedezéseket is a filmbe.
Én egyébként itt hallom először a Gigantoraptoros pletykát. Jó ezekkel a szóbeszédekkel vigyázni -- nemrég pl. Bob Bakker azt nyilatkozta, hogy egy bennfentes ismerőse szerint tollak lesznek a filmben, és egy-két napra rá a rendező bemondja, hogy nem lesznek.
Itt egy másik érdekesség: Jack Horner-t, a film hivatalos tudományos kisegítőjét, nem is értesítették erről a tollatlan dologról. -
W B #5491 Joh... na! Lényeg érthető.
Utólagosan megmagyarázható mért nem tollas állatok voltak a parkban. Ám eddig nem látott állat mért lenne tolltalan, amit mondjuk csak 2000 után mutattak volna meg parkokban?
Főleg, hogy elég sok pletyka, hogy lesz Gigantoraptor... és akkor tolltalanul? Megaszánalom a köbön, ha nem magyarázzák el mér tolltalan. -
#5490 régészek, akarod mondani geológusok/paleontológusok :) -
W B #5489 Az InGen dinosaurusai két okból lehetnek tolltalanok.:
1, Hiányos génállomány.
2, Direket butították őket. Révén mikor a park megnyílt volna, kétséges lett volna a siker ha tollas dínók rohangálnak mindenfele.
Ám az InGen-nek is tudnia kellet, hogy előbb utóbb kiderülnek a dolgok. Így a tollas babérokat szerintem ők aratták volna le nem a régészek. Ergo bizony a B telephelyen vannak tollas dinosaurusok. Sőt egy fajnak több különbözőbb változata is van.
Én akkor fogok agyfszt kapni, ha tényleg beteszik a gigantoraptort tollatlanul. -
Vrahno #5488 Más fórumokat olvasgatva, ez a JP-s téma valami hihetetlen viaskodásokat váltott ki. A pro- és anti-tollasok alaposan egymásnak estek.
De messzemenően azok vannak többségben, akik örvendetes mámorban úsznak, és az egekbe magasztalják az új rendezőt, mint holmi messiást. "Igen", mondják, "ez az ember érti a dolgát! Máris imádom!"
Engem kissé meglep, hogy ilyen sokan azon paráztak, hogy netán valami tollféleség feltűnik majd a filmben. Tényleg ilyen mélyen érinti őket? Azt értem, hogy nem akarják, hogy áttervezzék a meglévő dinókat, de hogy újakat se lehet már bemutatni, amik tollasak? Szerintem óriási kihagyott lehetőség ez, és továbbra is azt fogja közvetíteni a nagyközönségnek, hogy ez a tollas dinó dolog csak valami alaptalan ötlet. -
Vrahno #5487 Másik ilyen filmes hír, hogy a készülő Dinoszauruszok, a Föld urai (alias Séta a dinoszauruszokkal) mozifilmben valami gyerek játssza az egyik szerepet... amit nem nagyon tudom, hogy kéne elképzelni. Szóval ez is egy ilyen beszélős állatos film lesz, vagy netán egyszerre fognak emberek és dinók is szerepelni? -
W B #5486 Akkor dögöljön meg szépen. Alig várom a tollatlan Gigantoraptort. -
Vrahno #5485 Közben a JP4 kapott egy rendezőt, valami alig ismertet, aki nemrégiben közölte, hogy nem lesz toll a filmben. -
#5484 igen utána néztem, és vannak olyan cikkek is amik nem osztják a te véleményed, sőt bizakodóak a jövőre nézve. És ne hívjuk már klónozásnak,mert ez nem az... -
W B #5483 Az igazság miatt? Egyszerűen neten indítani egy petíciót, hogy klónozzunk dínókat egy röhej. Totális képtelenség. Utána néztél kutatásoknak? Mind megállapította, hogy lehetetlen. Sőt, még dokumentum film is volt direkt erről, hogy senki ne álmodozzon dínó klónozásról, mert már jégkorszaki fajok is neccesek, nem hogy millióévesek. -
#5482 Ó fejet hajtok ő nagy mindenttudósága előtt....az ilyenek miatt nem halad az emberiség semerre... -
W B #5481 Lépés a dínók ügyében... kiástuk a "csontokat".
Ökológus, hagyjál már, hét éves álmodozó kisgyerek.
Vitát annyival lezárom, hogy képtelenség az egész. Gyermeki álmodozás. -
#5480 Tisztában vagyok az invazív fajok veszélyeivel, és ökológusként elég sokat tettem ellenük. Egy szóval sem mondtam,hogy szigetekre kell őket telepíteni.....
Akár erkölcsösnek tartod, akár nem, az ember folyamatosan kísérletezik génmódosításokkal, és mutánsok létrehozásával, és már vannak lépések a dinoszauruszok ügyében is, szóval továbbra sem az a téma, hogy te elfogadod vagy sem.... -
W B #5479 Nemesítésnél van alap. Plusz annál a nemesítés folyamata közben folytonos kontrol és megfigyelés van. Klónozás egy csettintés, és lehet egy szörnyeteg a vége. Nemesítésnél a generációk folyamán észre vehetőek hibák, lehet kontrollálni is.
Nemesítés és a klónozás közti végtelen különbséget kéne már végre észre venni. -
#5478 "z ember nem Isten. Embernek nincs joga semmiből új fajt csinálni"
pedig ezt már párszor megtettük -
W B #5477 Ja igen. Dínót még mindig nem lehet klónozni. Mutánsokat létrehozni meg erkölcstelen. -
W B #5476 Az ember nem Isten. Embernek nincs joga semmiből új fajt csinálni (főleg olyan indokkal amit te mondasz), továbbá veszélyes. (Nemesítés más dolog, de annak is komoly veszélyei vannak, lásd szigetek élővilága és a házi macskák faj kiirtásai. A jól ellenőrzött nemesítés mit generációról generációra végzünk, az is kockázatos, ha az a faj olyan helyre kerül ahova nem kéne.)
Biodiverzitás növelése klónozott 65 millió éve kihalt fajokkal. Ez a legnagyobb baromság mit hallottam. Veszélyeztetett fajok klónozása, nem rég emberi hibából kihalt fajok klónozása, az lehet, elvégre saját hibáinkat javítanánk. De olyan fajok miknek már (sajnos) nincs is létjogosultsága?
Hol növelsz te biodiverzitást? Új faj régit szorít ki! Egész agymenésed olyan ökológiai károkat okozna, hogy Gaia személyesen belezne téged ki.
Szigetekre akarsz? Szigetek élővilágai a legkülönlegesebbek! Baromi jó lesz mikor csak egy szigeten előforduló fajok fognak eme "biodiverzitás" növelés miatt kihalni.
Egész agymenésed egy hülyeség! Ezek az állatok már mindenhol tájidegenek! Sőt mivel értek hozzájuk így tudom, sok faj eléggé invazív. Plusz a helyet, hogy nem rég kihalt még meglévő génállományból olyan fajokat teremtenél amiknek még meg van a természetes helyük... neeem! Raptort a dzsungelbe! Így akarod megoldani az afrikai túlnépesedést?