Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Vrahno
    Megnéztem a műsor első részét. Tűrhető adás. Van benne tudomány, de leginkább a laikusokhoz szól, szóval aki ismeri a dínókat, annak nem hoz újat.

A bemutatott történetek, ahogy már tárgyaltuk, eléggé mesébe illőek. Az állatok ugyan nem viselkednek annyira emberszerűen, mint ahogy attól tartottam, de azért volt pár nagyon is antropomorf megnyilvánulásuk, pl. ahogy a nőstény Cryolophosaurus biccentett a párjának, hogy intézze el a másik hímet. Meg az utolsó történet befejezése, ami egy Tom & Jerry vagy Bolondos Dallamok rajzfilmbe illene, ahogy a naplementében kergetik egymást a dinoszauruszok meg a szúnyogok.

Igazából azt az egész befejezést nem értettem. Van egy vezérhím Glacialosaurus, aki védi a háremét. Amikor arra szalad egy Cryolophosaurus, ő tök hirtelen beáll elé, és elkezd menekülni előle, holott az nem is rá vadászott, hanem csak a szúnyogok elől futott. A nőstények csak nézik, hogy mi van. Aztán egy másik hím csak úgy odamegy, és ettől az övé lesz a hárem. Mondom OK, ezek szerint a jurában a házasságtörés mindennapos dolog lehetett.

A grafika erősen közepes. Egyáltalán nem olyan minőségű, mint ígérték, csak átlagos TV-show minőségű. Az állatok mozgása néhol nagyon pocsék, főleg az ugrások. A környezettel való érintkezésük sem jobb. Talán a legrondább rész közvetlenül a műsor eleje, amikor a permi kihalást mutatják. Na, azon meglepődtem, hogy hogy merték leadni, olyan bénán nézett ki, na meg giccses is volt (főleg az, amikor a láva elnyelte a gorgonopsidát, az meg csak levegővé vált). A másik zavaróan rossz animáció a Zalambdalestesek futása volt. Mintha nem is érintkeztek volna a talajjal, hanem csak siklottak volna fölötte néhány snitten.

Viszont a hátterek tetszettek. A triász ürességét nagyon jól visszaadták a sok sivataggal és kopársággal. Az antarktiszi őserdő is szép volt.