Dinoszaurusz és egyéb őslények.
  • Vrahno
    Megint bocsánatot kérek, hogy eltérek az éppen tárgyalt témától, de sok új infó jött ki a Discovery és BBC nemsokára adásra kerülő műsorairól.

Először is, a BBC-féle "Planet Dinosaur" ezt a videót és ezeket a nagy felbontású képeket mutatja fel. Jónak tűnik, csak aggasztó, hogy miképp akarnak kihozni 24 történetet és 50 ősállatot 6 db félórás epizódból. Lesz Spinosaurus VS Carcharodontosaurus csatajelenet is, ami könnyen giccses és elcsépelt lehet.

Ezzel szemben a Discovery-s "Dinosaur Revolution"-ról szinte mindent tudni már. Maga a film is kiszivárgott a netre, csak a készítők lecsaptak rá és levettették (én lemaradtam róla, de aki látta, azt mondja, hogy az állatok mozgás-animációja gyengus). A hivatalos oldalra tettek fel képgalériákat (azt a Gigantoraptort nézzétek!) meg gyorsan lejátszódó animált sztoribordokat. Ami ezekből kiderül, hogy a történetek meseszerűek és az állatok nagyon antropomofizáltak lesznek. Szóval ez tényleg nem dokumentumfilm lesz, inkább animációs film. Kb. olyan, mint a Disney-féle Dínó, csak beszéd nélkül és rengeteg vérrel meg erőszakkal. No meg marad továbbra is a vizuális humor és a sok groteszk, morbid jelenet. Nem tudom, hogy mi lehet a célkorosztály.

Engem momentán a BBC alkotása érdekel jobban, talán mert arról kevesebbet tudok.

Folytatódhat a beszéd az ornithopodák tollairól!