• slackface
    Ez a rétegezés nem is olyan hülyeség..ma még csak 2d ben szerkesztik az ostyákat..de ha rétegeznék.. :)
    Ez a 20 nanométer..már igen igen súrolja egy egy molkeula méretét. És itt lesz a határ.
    Szerintem 10 nm alá már semmi féle képpen nem lehetne lemenni.. Én úgy képzelném el,hogy valami olyasmi kéne ami mondjuk hasonlít a tranzisztorok működésére és nem elektronok lennének az üzenet hordozók hanem fotonok..valamilyen elektromágneses hullám ami befolyásolna valami anyagot.. átadná energiáját az atom elektronjának ..az egyel nagyobb kvantum álapotba kerül és megváltozik az anyag tulajdonsága ami lehetővé tenné ,hogy kinyisson egy kaput egy másik fotonnak..! Mit a félvezetőknél, előfeszítés itt is lenne szerintem. Csak melyik legyen az az anyag???
    Ha ilyen lenne, nem lennének bajok a hűtéssel sem mert egy foton, nem tud akkora ellenálást kiváltani mint egy elektron..a sebességről meg nem is beszéltünk :) fénysebesség !
    A félvezető kapukban a töltés sajnos csiga lassúsággal gyűlik ezért a frekvenciáknak is van határuk tranzisztorok terén. De fotonoknál ezzel sem lenne probléma.
    Kiváncsi vagyok mit mond erre BiroAndi.