-
Tényleg nem akarok vitázni....
De...
Az okok ennél mélyebbek! Nem tudom mekkorák az eladások, én legutóbb amit láttam, aszerint a pc eladások csökkennek, a konzolosok emelkednek, kb egy szinten vannak bevételi szempontból, nem darabra. (jelenleg)
Az TELJESEN megfelel a valóságnak, hogy sok a warez. De ennek azért okai is vannak! Múlt évben 5, azaz öt játékot vettem meg. Kiírtam 10 DL-t, és kb 50 játékot próbáltam ki. Az ötvenből 10 abba a kategóriába esett, hogy egy lemezt megér, (aztán a felét megbántam, sokallom még a DL árát is érte) 5 játék olyan volt, hogy azt meg kelett venni. Bioshock, TDU, Witcher, etc a maradék 35 1-2 óra játék után ahogy áll, lett törölve...
Magyarán; Ahoz egy játék túl drága, hogy kipróbáljam, majd a port fogja, mert megint kaptunk valami nagy dérrel-durral beharangozott vackot!
Vagy Te véletlennek tartod, hogy az alig reklámozott Witcher, ami mögött egyetlen világcég sem áll, eladott 1 Millió darab játékot? Gondolj bele, ha az EA, Ubisoft, vagy akármelyik cég, még be is reklámozza, mekkora darabszámban kel el? Hidd el nekem; a minőség a legfőbb gond. Vagy a 6-8 óra játékidő...
Ezek a gondok, valószinü konzolon is megvannak, és ezért nem értem a konzolosokat. Hogy lehet egy NHL08' ból milliós tételben eladni, mikor majdnem pont ugyanaz, mint a 07'? Felfoghatatlan, hacsak nem arra gondolunk, hogy a játékok nagy részét Pistike szülei veszik meg divatból, mert Pistike összes osztálytársának megvan...
Ellenben a PC-s nem divatból vásárol. Az a korosztály ugyanis aki Pc-vel kezdte, felnőtt. Már nem lehet megfogni egy jó címmel, illetve lehet, de elöbb letölti, megnézi, és csak akkor veszi meg, HA MEGÉRI!
Konzolos ezt sem teheti meg, mert vagy flesh-elt a gépe, vagy nem, ha nem akkor marad az eredeti, vagy a haver, ha ki akarja próbálni... Innen meg ugye, persze, hogy nőnek az eladások...
Azt kellene megnézni egyszer, hogy hány PC-s játék megvásárlását, és hány Konzolos játék megvásárlását bánják meg késöbb. Bár, az NFSPS-el már elkezdődött a hanyatlás, konzolos téren is, ugyanis messze alulmúlta a várt mutatókat. Egyértelmüen nem a varez, hanem a minőség miatt.
Mint jeleztem is, ez túl bonyolult téma ahhoz, hogy írásban ki lehessen normálisan fejteni, egy fórum keretei közt. Ez egész estés, 6 üveg sörös téma....
Röviden; értem amit mondasz, némi igazság is van benne, de a teljes kép sokkal árnyaltabb, millio dolog bejátszik, amiről szégyenlősen halgatnak az illetékesek.
Részemről ennyi, a téma lezárva.